FM írta:
Mindég oda lukadunk ki, hogy azt mondod nem értem, én meg azt mondom, hogy nem értéssel kezdődik.
Te, ha jól gondolom összehasonlításokat végzel gondolkodási műveleteket hajtasz végre, ami belefér a te értékítéletedbe azt elfogadod, ami nem azt elveted.
Én elfogadom igaznak a Károli által fordított Bibliát és ennek alapján keresem a TEREMTŐ MINDENHATÓ ISTEN igazságát.
Ez a hitem.
Meg akarom ismerni Istent, úgy ahogy azt Ő akarja és ezért rendelkezésére bocsátom magam, szolgája leszek, úgy ahogy te leírtad az "isten, bálvány, imádat" témánál, de ez érzéki embernek bolodnság, és nem is értheti meg.
Csak aki cselekedni akarja az Ő akaratát, mégpedig hitből az érti, a többiek pedig mint a szajkó, vagy papagály mondogatják, de ez üres beszéd, és ezeket Isten nem ismeri, csak azokat akik a szívükkel közelednek hozzá és nem a szájukkal.
Befejeztem
Ismét csak köszönöm, hogy nézeted megosztod.
És elfogadom, ha nem kívánsz hozzászólni.
Ha nem zavar, azért pár szóval én is lezárnám, hogy ne maradjon bennünk rossz érzés.
Igen. azt mondom, hogy nem értem. Mert valóban nem értem.
De, nem értékelem. Ebben közös az indittatásunk, mert ahogy te úgy én is Isten igazságát kutatom. Célom, hogy megfeleljek az ő elvárásainak, és ezenkeresztül engedelmeskedjek azon útmutatásoknak, amiket közölt, hogy jó sorunk legyen (emberiség, aki benne hisz)
2Tim 3:16-ban azt mondja a Teljes Írás istentől ihletet, hasznos a tanításra. (Tehát abból van mit tanulni. hiszen a bibliában közöl mindent.)
a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, (Vagyis helyreigazit, szeretetből, megjobbít, amiáltal hitünket tovább tudjuk épiteni. igazságban nevel, vagyis vezet.)
17. "Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített. "
Teszi mindezt azért, hogy tökéletesek legyünk minden jó cselekedetre, és ne érjenek váratlanul az események. Tehát felkészít.
A cselekedett valóban tükrözi ami a szivben "gondolatainkban, és érzéseinkben" van. Amit a száj ki is mond. Mert ez is egyfajta cselekvés. itt a virtuális térben, beszédünk a cselekedetünk.
Mégegyszer köszönöm szavaid. Elgondolkodom azokon.