belépés | regisztráció RSS

Beküldés Hírek aloldalainkról

2017. május 24., szerda

A mennybemenetel napján

Soroksári Református Gyülekezet

Ökumenikus istentiszteletet tartunk 2017. május 25-én, 18 órától gyülekezzetünk templomában. Mindenkit szeretettel várunk. Bővebbben itt olvasható az eseményről

2017. május 24., szerda

Ökumenikus Áldozócsütörtöki Istentisztelet gyülekezetünkben

Soroksári Református Gyülekezet

A Soroksári Református Egyházközség ökumenikus istentisztelet keretében emlékezik meg az ünnepről, amelynek helyszíne a gyülekezet temploma (Soroksár, Hősök tere 11). Az istentisztelet 2017. május 25-én, csütörtökön 18 órakor kezdődik.

2017. május 23., kedd

Rendkívüli nyitva tartás a Református Zenei Fesztivál ideje alatt

Bibliás Könyvesbolt

Május 26-án, pénteken: 10-19 óra között
Május 27-én, szombaton: 10-19.30-ig
Május 28-án, vasárnap: 14-19 óra között

2017. május 23., kedd

Kornéliusz

Pesti Református Egyetemi Misszió

Május 30-án kedden 19 órától Kornéliusz címmel tartunk istentiszteletet egyetemistáknak az Adna Caféban.

2017. május 22., hétfő

ORGONAKONCERT volt 2017. Május 20-án szombaton

Soroksári Református Gyülekezet

Május 20-án, szombaton Fekete Nándor ifjú orgonaművész adott nagysikerű, felejthetetlen koncertet templomunkban.

2017. május 18., csütörtök

Sófár meghívó

Ifi-Kap-Tár

Egy kirándulás Kecskemétre? Ismét megmozdul a város! A SÓFÁR ezúttal itt kerül megrendezésre! TE ÉS A KÖZÖSSÉGED SE MARADJATOK KI BELŐLE!
Mindenkinek szeretettel ajánljuk!

2017. május 18., csütörtök

Szolgálatra bátorítás

Ifi-Kap-Tár

Úgy látod, hogy nem növekednek a rád bízott fiatalok? Lehet, hogy a szolgálatban fáradtak el? Lehet, hogy egyáltalán nem szolgálnak?
Beszélgessünk ezekről egy felejthetetlen ifi keretében! Az Apostolok Cselekedeteiről szóló könyv számtalan lehetőséget ad erre. Ne halogassuk! Már nyáron szükség lehet a fiatalok szolgálatára!

2017. május 18., csütörtök

Szövetség zenekar

Ifi-Kap-Tár

Ha valaki még nem hallotta, érdemes meghallgatni. Ha valaki ajándékozni szeretné, érdemes ajándékozni. Ha valaki éenekelni szeretné, érdemes őket megkeresni.

2017. május 18., csütörtök

Társasjáték bemutató

Ifi-Kap-Tár

Játszani jó! Együtt játszani már maga az élet. Nyerni és veszteni meg kell tanulni. S közben egymásra figyelni, egymástól tanulni...egy kiváló alkalmat osztunk meg ezen a honlapon is. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

2017. május 18., csütörtök

Szolgaként is szabadon

Pesti Református Egyetemi Misszió

Május 23-án kedden 19 órától Kocsev Miklós lelkipásztor (KRE-HTK tanára) hirdeti Isten Igéjét Szolgaként is szabadon címmel a Promissz istentiszteletén az Adna Caféban.

2017. május 12., péntek

ZENE A KÉPEKBEN - Fekete Nándor orgonakoncertje 2017. május 20-án 18 órakor

Soroksári Református Gyülekezet

Fekete Nándor többszörösen nívódíjazott, kiváló zeneakadémiai diplomás orgonaművész látványkoncertje érkezik templomunkba május 20-án, szombaton 18 órai kezdettel, színesítve a reformáció 500. emlékévét. „Zene a képekben” című látványkoncertjén a közönség azt a 150 darab művészi fotót láthatja zenéhez időzítve a kivetítőn, amelyek a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek ...

2017. május 12., péntek

Zákeus

Pesti Református Egyetemi Misszió

Május 16-án kedden 19 órától Zákeus címmel tartunk egyetemi istentiszteletet az Adna Caféban.

2017. május 12., péntek

Keresztyén ékszerek

Ifi-Kap-Tár

Csendesnapra és ifisekhez, konferenciákhoz szeretettel ajánlom ezt a modern, fiatalos, hitvalló ÉKSZERAJÁNLATOT. Miért ne lehetne KÉRDÉSEKRE INDÍTANI a környezetünket, ha ilyen nyakláncot, karkötőt viselünk? Jó BIZONYSÁGTÉTEL ALKALMA lehet, ha vállaljuk! Szeretettel ajánlom ajándéknak és viselésre is :

2017. május 07., vasárnap

Gyermektábor

Pátyi Református Gyülekezet

2017. május 06., szombat

Gyermektábor - jelentkezés

Pátyi Református Gyülekezet

Egyházközségünk által szervezett gyermektáborunk  2017. július 3-7 között lesz megtartva. A jelentkezési lapot számítógépen kell kitölteni, és e-mail-ben elküldeni (patyKUKACreformatus.hu), valamint szükséges minden jelentkezéshez 1000 Ft előleget befizetni.

 

2017. május 04., csütörtök

4. évfordulónk

Pesti Református Egyetemi Misszió

Május 9-ei hálaadó istentiszteletünkön dr. Pecsuk Ottó lelkipásztor hirdeti az Igét Máté történetéről.

2017. május 03., szerda

Anyák napja

Pócsmegyer-Leányfalu

2017. május 03., szerda

TV riport lelkészünkkel

Soroksári Református Gyülekezet

Barta Károly lelkészünket kérte fel interjúra a televizió. A riportból eddigi munkásságát, szolgálatait, jövőbeni elképzeléseit ismerhetjük meg. Megnézem, meghallgatom az interjút

2017. május 02., kedd

Telefonszám változás!

Soroksári Református Gyülekezet

2017. május 1-től megváltozott a Lelkészi Hivatal telefonos elérhetősége.

Új telefonszámunk: (1) 228-9263

2017. április 28., péntek

PÁLfordulás

Pesti Református Egyetemi Misszió

Május 2-án 19 órától Erdős Eszter, a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (KIMM) vezetője hirdeti az Igét közöttünk Pálfordulás címmel.

2017. május 24., szerda,
Eszter , Eliza napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 6627
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 37395045

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat