belépés | regisztráció RSS

Beküldés Hírek aloldalainkról

2017. október 09., hétfő

83 - Kodácsy Tamás

Sukorói Értelmiségi Kör

2017. október 7-én vendégünk volt dr. Kodácsy Tamás programozó matematikus, református teológus, aki a teremtésvédelemről tartott előadást ezzel a címmel: "Mit vigyünk magunkkal a bárkába?"

Az előadás hangfelvétele és képanyaga a csatolt file-okban elérhetők.

2017. október 04., szerda

Reformáció 500 - Emlékmű

Pátyi Református Gyülekezet

Szeretettel hívunk mindenkit október 22-én vasárnap délután 3 órára a gyülekezet és a presbitérium által felállított reformációs emlékmű avatójára.

2017. október 04., szerda

Miért büntet Isten?

Pesti Református Egyetemi Misszió

Október 10-én kedden 19 órától újra tartunk istentiszteletet egyetemistáknak a szokott helyen, az Adna Caféban (Török Pál utca 6.).

 

2017. szeptember 27., szerda

Csillaghegyi gyülekezet őszi kirándulása Nógrádban

Budapest - Csillaghegyi Református Egyházközség

Múlt hét szombatján (2017. szeptember 23-án) napsütéses idő fogadott minket reggel a busznál és egészen ebédig ki is tartott a napsütés, csak akkor volt kis eső csepegés, de az is hamarosan elmúlt, így nem volt akadálya annak, hogy jól érezzük magunkat a kiránduláson.

 

 

2017. szeptember 27., szerda

Miért engedi Isten a betegséget?

Pesti Református Egyetemi Misszió

Október 3-i istentiszletünkön Márkus Tamás egyetemi lelkész Miért van betegség a világban? címmel hirdeti Isten Igéjét. Az alkalom 19 órakor kezdődik a szokott helyen az Adna Caféban.

2017. szeptember 26., kedd

Betegség miatt zárva

Bibliás Könyvesbolt

Szeptember 26-án és 27-én betegség miatt a Bibliás Könyvesbolt zárva tart.

2017. szeptember 24., vasárnap

A leghosszabb út Szügy és Mohora között

Budapest - Csillaghegyi Református Egyházközség

A Csillaghegyi református gyülekezet szokásos őszi egynapos buszkirándulása ezúttal Nógrád megyébe vezetett. Szeleczky Aurél szervezésében induló előkészület alatt gyorsan beteltek az autóbusz helyei, a nem túlságosan nagy távolság és a várható látnivalók sokakat mozgósítottak a gyülekezet tagjai közül, és az ismeretségi körből.

2017. szeptember 22., péntek

82 - Novák "Tata" Ferenc és Novák Péter

Sukorói Értelmiségi Kör

2017. szeptember 16-án vendégünk volt Novák "Tata" Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas, Érdemes művész és Erkel Ferenc-díjas koreográfus, rendező, etnográfus, fiával, Novák Péter előadóművésszel együtt. Fényképekkel és filmrészletekkel illusztrált előadásuk címe: "A néptáncművészet a színpadon 1917-től".

A hangfelvétel a csatolt file-ban meghallgatható.

2017. szeptember 22., péntek

81 - tizedik kirándulásunk: Majk

Sukorói Értelmiségi Kör

2017. május 27-én Majkra kirándultunk, megtekintettük a kamalduli remeteséget és az Esterházy-kastélyt. A csoportkép elkészítése elmaradt, sajnos.

2017. szeptember 21., csütörtök

"ha szeretet van az emberek szívében, akkor nem létezik sem határ, sem nyelv"

Budapest - Csillaghegyi Református Egyházközség

A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség ebben az évben adott hálát azért a gyülekezeti testvérkapcsolatért, amely 25 éve kezdődött a németországi Hoogstede-i református reformátusokkal. A hoogstede-i találkozóra a békásmegyeri reformátusokkal közös küldöttség indult el Budapestről. Erről a találkozóról szól egy csillaghegyi fiatal személyes beszámolója.

 

2017. szeptember 20., szerda

Miért engedi Isten a szenvedést?

Pesti Református Egyetemi Misszió

A szeptember 26-i egyetemi istentiszteletünk témája: Miért engedi Isten a szenvedést?

2017. szeptember 15., péntek

Miért kérdez Isten?

Pesti Református Egyetemi Misszió

Szeptember 19-én kedden 19 órától Pásztor Zsófia metodista lelkipásztor szolgál az istentiszteletünkön az Adna Caféban (Török Pál utca 6.).

2017. szeptember 12., kedd

Schubert hangverseny

Pócsmegyer-Leányfalu

2017. október 17., kedd,
Hedvig napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 8277
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 38555522

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat