Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Bemutatkozás

Kedves Látogató,
Üdvözöljük honlapunkon. Látogatását nagyra értékeljük. Ezeket a küldeményeket önnek mint Isten képére teremtett személynek az Ön iránt kifejezett tiszteletből küldtük. Mindenek előtt arra kérném, hogy olvassa el saját lelkészi történetemet. Harminc évet töltöttem a Domonkos Rendben és huszonkét éven át szolgáltam lelkészként. Hajdani Katolikusként, ismerem azt a fájdalmat, ami a lelki igazság keresését kísérheti. Egész sokan vannak köztünk, akik lelkész létünkre biblikus hitre jutottunk. Mi is voltunk az Ön mostani helyzetében, így megértjük az igazság tisztább látásával járó fájdalmát, ahogyan egyre inkább felragyog az Ő Igéjének fénye a sötétben. Van néhány cikkem, amit szeretnék Önnel megosztani. Lentebb elolvashatja ezeket. Testvére a Jézus Krisztus igazsága és kegyelme folytán: Richard Bennett

Az egyedül Szent Isten előtt hol állsz?
Személy szerint, az Úr Jézus Krisztus volt egyedül Szent; még a hívők bűnének helyettes hordozójaként is, Ő adta törvényesen önmagát az Isten haragjának felelős elhordozására. A Krisztus minden tettében, de különösen kereszthalálában tanusított hűségének az a következménye, hogy az ő igazsága tulajdoníttatik a hív? számára. Isten volt az, aki Krisztust jog szerint kinevezte, hogy "érettünk bűnné" legyen. őt tette bűnné, mert minden ember bűnét vetette rá, és hasonlóan a hívőket pedig "Isten igazságává tette Őbenne" azáltal, hogy Isten a hívő számára Krisztusnak a törvény el?írásához való hűségét tulajdonítja. Egészen tisztán, erre nézve, a megigazulás Isten jogi és kegyelmi tette, mely által a hívő vétkezőnek Krisztusban fennálló, jog szerinti igazsága van. Krisztus eme önnek tulajdonított tökéletes igazsága nélkül ön lelkileg "halott a vétkekben és bűnökben" (Efézus 2:1) Ez az Úr Jézus Krisztus jó híre, evangéliuma.



Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...