Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hittantábor 2006.

Atyám két kezedben, csak ott lakhatom...

Az idei egyhetes hittantáborunk hangulatát, bibliai menetét, a kirándulásokat hűen tükrözi az az egy mondat, amely egy ifjúsági énekünk kezdősora, s amelyet a hét vége felé már a legkisebb gyermek is teli tüdőből énekelt.

Mennyei Atyánk gondviselés megmutatkozott már az előkészületek során is, hiszen sikeres és eredményes pályázatot nyújtottunk be a Dunántúli Református Egyházkerülethez és útiköltségünk nagy részét így sikerült elnyernünk. Segítséget tapasztalhattunk a környék vállalkozóitól is akik anyagilag támogatták utazásunkat és táborozásunkat. Név szerint mondunk köszönetet Lutz Tibornak, a TLC. Kft., Rásky Gábornak, a Hitelközpont 99. Kft. ügyvezetőjének, Mátyás Istvánnak, a K&H Bank veszprémi fiókvezetőjének, Haas Endrének, a Hargita bútorház tulajdonosának, Szolnoki Pálnak, a Veszprém Körzeti Szuperinfó főszerkesztőjének. Köszönetet kell mondanunk a két önkormányzat képviselőtestületének, valamint Hebling Zsolt és Kemenes Dénes polgármester uraknak, hogy táborunkat anyagilag is támogatták. Külön köszönetünket fejezzük ki Borbás Jánosnak (VIZA Kft.), aki 40 példányban énekfüzetünket nyomtatta ki.

Utazásunkhoz nagy segítséget kaptunk Bukur Máriától, aki igazán önköltséges áron szállított bennünket háztól-házig.

Egyhetes táborozásunk első napjának estéjén érkeztünk meg Málnásra, ahol a gyülekezet, a családok meleg vacsorával vártak bennünket, majd a vacsora után minden gyermek családokhoz került elszállásolásra. Vasárnap már kora reggel gyülekezetünk az Úr házában, hiszen az istentisztelet keretében rövid műsort is adott kis csapatunk, s az Igét is lelkipásztorunk, Rásky Miklós hirdette. Délután utaztunk fel a vadregényes helyen lévő bálványosfürdői táborba, ahol a szobabeosztás után rövid szabadprogram várt gyermekeinkre. Másnap, hétfőn délelőtt kezdtük el a bibliai munkát, amelynek heti üzenete volt: Jer és kövess engem! Feldolgoztuk többek között Péter elhívásának történetét, a négy barát történetét, de beszélgettünk a római századosról is, valamint Jézus és a gyermekek kapcsolatáról is. A történetek feldolgozását barkácsolás és vidám játék követte.

Kedden kora reggel egy nagyobb kirándulásra indultunk Csíksomlyó - Kalibáskő - Parajd - Székelyudvarhely útvonalon. A szépséges út megannyi látnivalója közül azt hiszem a gyermekeket legjobban a parajdi sóbánya ragadta meg, s többen is kisebb nagyobb sótömbökre vadásztak, amelyekkel hamar megteltek a kis hátizsákok, szatyrok.

A bágyadt, de meleg időben jólesett mindenki számára a fagyizás Székelyudvarhelyen a történelmi parkban, a székely vasas vitéz szomszédságában.

A délutánok során közös játék, a környék hegyeinek, erdőinek felfedezése és a közelben lévő borvizes medence hűs habjai vártak bennünket. Alsóörs és Málnás községek testvér-települési történetében most először fordult elő, hogy alsóörsi, illetve lovasi gyermekek látogattak el Erdélybe. Ennek örömére a Málnási iskola és önkormányzat képviselői Kasléder József polgármester és Kovács Attila igazgató úr vezetésével szerdán egy közös bográcsozásra invitáltak bennünket. A jó hangulatú délutáni programot filmvetítés zárta be.

Pénteken, táborozásunk utolsó napján a nagyobbak vándorbotot ragadva és túracipőt húzva vágtak neki a bálványos környéki hegyeknek, hogy minket követve gyalog sétáljanak át a Szent Anna tóhoz, ahol egy jó hangulatú délelőttöt és kora délutánt tölthettünk el, közös strandolással, piknikezéssel. Hittanos hetünket pedig az este folyamán nagy tábortűzzel és grillvacsorával zártuk.

Amikor visszagondolunk az együtt eltöltött hétre, e helyen szeretnék köszönetet mondani málnási szolgatársamnak és feleségének, Márk Gyula nagytiszteletű úrnak és Zsuzsanna asszonynak a tábor megszervezéséért, s Vitályos Sárika néninek a finom étkekért. Attilának a túrvavezetésért és tábortüzért, táborrendért.Köszönet jár azoknak a résztvevőknek is, akik a hét során is figyeltek gyermekeinkre, programjaink megszervezésben pedig hű segítőimnek bizonyultak, mint Bácsi Tünde, Makkai Levente, ifj. Mórocza Árpád, Leitold Márton.

Beszámolónkat egy ifjúsági ének sorával kezdtük, zárjuk hát az ének egy másik sorával:

...Tarts meg két kezdedben, őrizz meg Uram!

Őrizzen meg Bennünket Mindenható Urunk, és adjon erőt hittanos tanévünkhöz, valamint következő évi táborozásunkhoz is!



Rásky Miklós
lelkipásztor






























Kapcsolódó linkek

http://www.refalsoors.hu/tabor.htm

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...