Nyomtat Elküld Olvasási nézet

*

"Áldjad én lelkem az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét. Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről. A ki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet. A ki megváltja életedet a koporsótól; kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged." Zsoltár 103, 1-4

***

Hálaadás a  harangozólakás felújításáért 2018. július 29.

Az ünnepi presbiter gyülésen Trencsényi László lelkipásztor Isten iránti hálaadással beszámol arról, hogy Isten kegyelméből elkészült a Filadelfia Gyülekezeti Missziós Központunk vendégháza.

A Filadelfia névvel kapcsolatban emlékeztet arra, hogy a Pestújhelyi Református Egyházközség megalakulása és korai története az akkori Széchenyi-telepen működő Filadelfia Egylettel szorosan összetartozik. Amikor 1910-ben megalakult a Pestújhelyi Református Egyházközség, eleinte a Filadelfia Egylet László utca 12. szám alatti házában, az imateremnek is használt iskolában tartotta az istentiszteleteket, és a mai napig itt található a lelkészi hivatal.  Elhangzik, hogy a gyülekezetünk első lelkipásztora Biberauer Richárd a Filadelfia Egylet és a Bethesda kórház igazgató alapító lelkésze volt.

 

Trencsényi László lelkipásztor Isten iránti hálaadással beszámol arról, hogy az egykori egyházfi lakás felújításának gondolata akkor merült fel először, amikor Egyházközségünk Presbitériuma 2015-ben úgy döntött, hogy  a parókia udvarán igen elhanyagolt állapotban lévő 10 éve lakatlan eredetileg harangozó (egyházfi) számára épített lakás felújítása halaszthatatlanná vált. A korábban már megtörtént a harangozólakás szakértői felmérése. 2015-ben látványtervet készíttettünk, árajánlatokat kértünk be és a presbitérium 26/2015. 12. 10. határozatában döntött e célra az adománygyűjtésről. 2016-ban megkaptuk az építési engedélyt és megkezdődött az épület felújítása. A Filadelfia Missziós Központ hasznosításával kapcsolatban a 2016. november 3.-án a Presbitérium szabályrendeletet is alkotott. "Missziós Központunkat szeretettel ajánljuk református hittestvéreink számára elsősorban lelki pihenésre, elcsöndesedésre, de várjuk azon rászoruló testvéreink jelentkezését is, akik lelki gyógyulásra, vigasztalásra, lelki megerősödésre vágynak." A külön bejáratú, 42 m2 alapterületű összkomfortos, korszerűen bútorozott és minden szükségessel fölszerelt épületrészt, Isten iránti hálaadással 2017. október 31-én, a reformáció 500 évfordulóján vettük használatba.  Kívánjuk, hogy az itt megpihenőknek legyen e hely egyszerre: templom, lelki szanatórium, lelki rehabilitációs központ, ahol meghitt nyugalomban, zavartalan pihenésben, áldott Istenre figyelésben tölthetnek néhány napot.

Ezután a lelkipásztor felolvasta, azt a körlevet, melyet mind a négy Református Egyházkerület Püspökének és a huszonhét Esperesnek tájékoztatásul elküldött.

E tájékoztatóban szerepel az, hogy Egyházközségünk a megépült Filadelfia Gyülekezeti Missziós Központunkat szeretettel ajánlja elsősorban lelkipásztorok és családjaik számára lelki elcsöndesedésre.Tesszük ezt abban a reményben, hogy lehetőségeinkhez mérten mi is hozzájárulhatunk a Zsinat által is támogatott -„lelkipásztorok lelki egészségének megőrzését" segítő programhoz. De szeretettel várjuk azokat a rászoruló református hittestvéreinket is, akik lelki megerősödésre vágynak.

Vendégházunkat abban a reményben bocsátjuk református hittestvéreink rendelkezésre, hogy ezáltal is szolgálhatjuk Istenünk dicsőségét, az evangélium terjesztését, a lelkek mentését, úgy ahogy az Úr Jézus Krisztustól tanuljuk: „Jöjjetek énhozzám mind, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Máté 11,28)

Budapest, 2018. július 29.

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 211, összesen: 504713

  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...
  • 2024. április 03., szerda

    Messze megelőzve korukat, épp negyven éve kezdtek gyülekezetépítésbe egy panelvárosban Szénási János és felesége, Gazda Klára lelkipásztorok, akikkel ...
  • 2024. április 02., kedd

    A gyülekezeteket érintő változásokról szólt az idei Ifjúságivezető-képző egyik kerekasztal-beszélgetése.