Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Reformációi családi nap 2009

Az iskolás hittanra, kátéoktatásra és ifjúsági bibliaórára járó gyermekek és családtagjaik népesítették be gyülekezeti házunkat 2009. november 7-én. Reformációi Családi Napra érkeztek.

Lelkipásztoraink szeretetteljes üdvözlése után máris „kopogtattunk": így jeleztük, és énekeltük, hogy ez egy olyan kivételes nap, amikor a szívünkön zörgető Jézus ajtónyitásra vár. A „kopogtatós éneket" a nap folyamán még megannyi más, kedves új, lelki ének követte. És hamar kiderült, hogy nemcsak a Tiszteletes Néni szeret énekelni...

Az éneklés mellett az iskolamentes napon egy kis tanulásra is sor került. A gazdag ifjú kérdése nyomán: „Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" a Reformáció örökségével ismerkedhettünk, Dr. Nagy Gábor István presbiter segítségével. S hogy az izgalom se maradjon el: az előadást egy jóízű és tanulságos vetélkedő követte, amibe még a felnőttek is önként beszálltak.

Délben a gyülekezet ügyes kezű asszonyai ízletes ebéddel szolgáltak. A finom falatok után jól esett egy kis kinti mozgás. A Jó Istentől szép időt is kaptunk. Pedig szélre és fagyra számítottunk.

A hatalmas parókiaudvarról csak a filmvetítés híre tudta becsalogatni a vidám gyerekcsapatot. Dániel történetét láttuk. Sőt, nemcsak láttuk, hanem el is játszottuk. Minden gyerek választhatott magának szerepet, és Orbán Tamásné irányításával olyan fergeteges jelmezes Dániel történet kerekedett, hogy azt egyhamar nem fogjuk elfelejteni.

A délután kézműves foglalkozással zárult: a legkisebbek a látott és bemutatott történet angyalkáit és oroszlánjait készítették el, a nagyobbak üvegfestéssel foglalkoztak, a fiatalok pedig a keresztyén jelképeket készítették el egy-egy termésképben.

Amíg a gyermekek ügyeskedtek, a felnőttek sem tétlenkedtek. Lelkipásztoraink lelki beszélgetésre hívták őket. A reggel még idegen, délutánra pedig testvérekké formálódó csoport egy áldott igei bíztatást kapott: „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy." (Ézsaiás 40: 1)

Azt éreztük mindnyájan, hogy nemcsak egy gyülekezeti napot kaptunk ajándékba, hanem a legtöbbet: a Megváltó szeretetet melegségét. Ez volt ott a kicsik mosolyában, és ez hatotta át a szülők szavait.

Legyen áldott az Úr, hogy Tőle semmi és senki el nem szakíthat; mert kicsik és nagyok: kegyelméből mindnyájan az Övéi lehetünk.

Egyedül Istené a Dicsőség!
Feltöltés alatt

Galéria:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. szeptember 22., vasárnap

    Interjú Káli-Horváth Kálmán képzőművésszel, a nemrég megjelent A cigányok pasztorációjának teológiája című könyvéről.
  • 2024. szeptember 20., péntek

    Visky Andrásnak, az élő Ige éve fővédnökének írása
  • 2024. szeptember 20., péntek

    „Egeknek egei – A gondolat festett terei” címmel nyílt időszaki kiállítás Gyarmathy Tihamér avantgárd festőművész képeiből a budapesti Bibliamúzeumban...
  • 2024. szeptember 19., csütörtök

    A Szentírás Szövetség és a Református Pedagógiai Intézet pályázata 1-8. osztályosoknak.
  • 2024. szeptember 18., szerda

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Kaczor Dorottya csengő hangú népzenész. Élete alapja viszo...
  • 2024. szeptember 17., kedd

    Közel negyven éves vezetése alatt a kecskeméti Ráday Múzeum több lábon álló professzionális intézménnyé vált, szervezői munkáját idén Móra Ferenc-díjj...
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Hálaadó istentiszteleten ünnepelték a szolnoki reformátusok templomuk és a parókia felújítását szeptember 14-én, szombaton.
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Elődje futását szeretné folytatni a Pozsonyi úton, ebben támogatja a gyülekezet is. Beiktatták új szolgálati helyére Kovách Tamás lelkipásztort.
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Önkéntesek jelentkezését várja az árvízi védekezéshez a fővárosban a Magyar Református Szeretetszolgálat. A munkálatokat adományainkkal is támogathatj...
  • 2024. szeptember 12., csütörtök

    A lelkiéletünk minősége az életminőségünket is meghatározza. A jelen terápiás kultúrájában a keresztény ember választhat az Isten-kapcsolattal számoló...