Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések

„Mindeddig megsegített minket az Úr!" 1Sámuel 7,12

***

2023. október 29. vasárnapi istentisztelet

Október utolsó vasárnapján a persely adománnyal mindig egy épülő magyarországi református templomot támogatunk.
Ebben az évben, 2023. október 29-én,  a Szigetszentmárton-Szigetújfalui Misszió Közösség templomának építését fogjuk támogatni. 
A látványtervek alapján ilyen lesz az új templom.

***

 

Advent első vasárnapján zárul a „Szeretetdoboz" akcióban a Magyar Református Szeretetszolgálat támogatására indult gyűjtésünk. A Szeretetszolgálat ebben az évben kifejezetten a magyarországi hátrányos helyzetű embereket támogatja adományainkból. Vasárnap még el lehet helyezni a templomi gyűjtődobozban az erre szánt adományokat, vagy vasárnapig át lehet utalni a honlapon megadott számlaszámokon. Kérjük, írják a közleménybe, hogy szeretetdoboz, vagy Szeretetszolgálat.
Ebben az évben is gyűjtünk majd az őrbottyáni református otthonban fogyatékkal élők számára süteményre, illetve a gyülekezeten belüli célra is: a gyermekek szentesti csomagjára és az idősek karácsonyi ajándékára.

Gyülekezetünk (Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség) számlaszámai:

CIB Bank: 10700495-49087000-51100005

OTP Bank: 11703006-20050375

***

Korábbi hirdetések:

 

 

A Füzesgyarmati reformátusok Sóvirág Méhészetétől érkezett újra méz, melynek megvásárlásával a templomuk felújítását támogatjuk. Nagyobbrészt akácmézet kaptunk, egy üveg (1kg) akácméz ára 3.000- forint. Az istentiszteletek után lehet belőle venni.  
„Egyél, fiam, mézet, mert jó" Péld 24,13

 

**************

A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközségben

2021. május 2-től kezdve tartunk újra nyilvános istentiszteleteket,

amelyeket közvetítjük is. Csak a vasárnapi és ünnepi istentiszteletek lesznek nyilvánosak, minden más alkalom vagy online kerül megrendezésre, vagy az eddigiekhez hasonlóan felfüggesztve marad. Pünkösdkor úrvacsorázunk a templomban, az úrvacsorai jegyek kiszolgáltatásának biztonságos módjáról gondoskodunk Az istentiszteleteket az alábbi biztonsági intézkedésének betartásával valósítjuk meg.

A vasárnapi istentisztelet látogatásának szabályai a koronavírus járvány idején:

1, Kérjük a templomlátogatókat, hogy csak egészségesen jöjjenek az istentiszteletre!

2, A templomban a szájat és az orrot eltakaró eszköz (például orvosi maszk, sál, kendő) viselése szükséges!

3, A templomban és az udvaron is tartani kell a 1,5 méter távolságot egymással, így a kézfogás, ölelés, stb. egymás között sem lehetséges. Érkezéskor és távozáskor is tartsuk a 1,5 méter távolságot egymás között.

4, Érkezéskor használjuk a kézfertőtlenítő folyadékot! Ha van saját, hozhatunk magunkkal.

5, Befizetéskor az iratmissziós asztalnál is tartsuk egymással a távolságot és ne akadályozzuk a többiek mozgását. Ha lehetséges, az egyházfenntartói hozzájárulást átutalással oldjuk meg.

6, A templomban a presbiterek útmutatása alapján foglaljuk el a helyet. Természetesen családtagokra nem vonatkozik a távolságtartás szabálya.

7, Kérjük, hogy ha van saját énekeskönyv, hozzuk magunkkal és abból énekeljünk. Az énekeskönyv énekei okostelefonra is letölthetők, éljünk ezzel a lehetőséggel is!

8, Amennyiben nem feltétlenül szükséges, kerüljük a mellékhelyiség használatát. Használata esetén az ott elhelyezett fertőtlenítő folyékony szappannal mossunk kezet.

9, Az istentisztelet végén a biztonságos távolság tartásával és a torlódás elkerülésével távozzunk a templomból.

Budapest, 2020. május 21., az egyházközség elnöksége:

Battyányi Géza lelkipásztor és Veres Sándor gondnok

**********         **********         **********

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek."  Mt 11,28

Kedves Testvérek!

A mai napon (2020. március 16.) bejelentett állami rendelkezéséknek és a Magyarországi Református Egyház Zsinata felhívásának megfelelően gyülekezetünkben minden alkalom (beleértve a vasárnapi istentiszteleteket is) további intézkedésig szünetel. Keressük a lehetőséget az online kapcsolattartásra.

Szeretettel ajánlom, hogy kövessék a gyülekezetet a Facebook-on!

Áldás, békesség!.
Battyányi Géza református lelkész
1039 Budapest, Vörösmarty utca 2.
Tel: 30/400-9807

##########          ##########          ##########


„Isten országát hirdetik, és mindenki erőnek erejével törekszik felé” Lukács 16,16

Kedves Testvérek!

A vasárnapi istentiszteleteket, gyermek-istentisztelteket és a hétköznapi programokat a megfelelő óvatossági intézkedések mellett továbbra is a szokott rendben tartjuk.
A Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöksége által kiadott ajánlásokhoz (is) igazodva a Csillaghegyi gyülekezetben a járványhelyzet a következő változásokat jelenti:


1, Minden vasárnap imádkozunk a járvány megfékezéséért, a betegekért, az egészségügyben valamint a járványügyben tevékenykedőkért.
2, A templomtér és a gyülekezeti termek szintjén minden (férfi, női) mosdóban fertőtlenítő folyékony szappant helyeztünk el. Kérjük, hogy a mosdóhasználaton kívül is éljenek a lehetőséggel!
3, Az istentiszteletek után a lelkészi kézfogást felfüggesztjük.
4, Figyelemmel kísérjük és betartjuk a járványügyi intézkedéseket.
5, Mivel az átlagos vasárnapi istentiszteleteinken a létszám jellemzően száz körül alakul, a zárt téren elrendelt résztvevői korlát nem fog érinteni bennünket. A templom befogadóképessége meghaladja a kétszáz főt, így lehetőség van arra, hogy egymástól a nem családtagok kicsit távolságot tartva foglaljanak helyet. Ha mégis meghaladnánk a százas létszámot, akkor a gyülekezeti teremben televízión keresztül követhetik az istentiszteletet azok, akik nem férnek a templomba.

**********

Bibliaiskola Csillaghegyen


„A teljes Írás Istentől ihletet" 2Tim 3,16
Az értő bibliaolvasáshoz kíván segítséget nyújtani a 2020. január 16-án, csütörtökön 18.30 órától kezdődő Bibliaiskola sorozat. Az öt alkalomból álló kis tanfolyam olyan alapvető ismereteket közöl, melyeknek segítségével megérthetjük, miért fontos a Biblia olvasása és ismerete; és azt is megtudhatjuk, hogy hogyan kezdjünk hozzá az olvasásához.
A sorozat címe: „Miért és hogyan olvassam?” Különösen is nagy szeretettel várjuk hittanosaink szüleit, és mindenkit hívunk, aki szívesen tudna meg többet Isten hozzánk szóló üzenetéről. Az alkalmakat csütörtökönként a gyülekezeti teremben tartjuk.
Nincs szükség semmilyen előzetes ismeretre.
Az alkalmak ingyenesek, adományt most is elfogadunk.

Időpontok:
2020. január 16. csütörtök 18.30 óra
Miért olvassam?

2020. január 23. csütörtök 18.30 óra
Legalapvetőbb ismeretek a Szentírásról

2020. január 30. csütörtök 18.30 óra
Az Ószövetség

2020. február 6. csütörtök 18.30
Az Újszövetség

2020. február 13. csütörtök 18.30 óra
Hogyan olvassam?

 

############             ############            ############

2019 év:

Adventi vásár a gyülekezeti teremben

Az adventi istentiszteletek után a gyülekezeti terembe hívjuk a testvéreket. Itt zajlik a gyülekezeti Adventi vásár, amelynek bevételéből támogatjuk karácsonyi szokásos kiadásainkat: az idősek csomagját és a gyermekek karácsonyi (szentesti) ajándékát. Ebben az évben azt kérjük, hogy süteményt, saját készítésű ajándékokat és nem használt, ajándékozásra alkalmas tárgyakat hozzanak a felajánlók. Használt ruhákat nem kérünk.
Természetesen van lehetőség arra, hogy közvetlenül is adakozzunk erre a célra, akár az Iratmissziós asztalnál a templomban, akár banki átutalással (megjegyzésbe írva: karácsony).

Szeretetdoboz

Újra részt veszünk a Magyar Református Szeretetszolgálat „Szeretetdoboz" akciójában. Hogyan segíthetünk Csillaghegyen az akció keretében?
A tavalyi módszerrel veszünk rész most is a kezdeményezésben. Pénzadományt gyűjtünk és a helyi koordinátor, Vida Csongor presbiter egyszerre megvásárolja és elszállítja a Szeretetszolgálat központjába mindazt, amire szükség van. Az előző évben a Szeretetszolgálat munkatársai örültek annak a lehetőségnek, hogy olyan tartós élelmiszereket tudtunk adni, amelyből máshonnan keveset kaptak

Két módon adakozhat:
első: az istentiszteleten az erre acélra kihelyezett külön dobozban
második:  valamelyik gyülekezeti számlaszámra utalva, a közleménybe azt kell írni: szeretetdoboz
A pénzbeli és tárgyi adományok elfogadási határideje: december 15.
Köszönjük a segítséget!

Sütemény Őrbottyánba

Folytatva az előző évek hagyományait, 2019. december 14-én, szombaton az Őrbottyáni Református Szeretetotthonba viszünk a gyülekezetből süteményeket. Ebben az otthonban testi és szellemi fogyatékkal élő emberekről gondosoknak évtizedek óta. Őrbottyánban segítünk a Szeretethíd programban minden tavasszal. Az általunk készített süteményeket az otthon ünnepsége alkalmával fogják felszolgálni.
A süteményeket 2019. december 13-án, pénteken 16.00 órától egészen 20.00 óráig lehet elhozni a gyülekezeti terembe. Másnap küldöttségünk, a kezdeményező Dr. Radich Orsolya szervezésében elviszi az adományokat a Szeretetotthonba.

 

=> Orgona bemutató és Zenés Áhítat Csillaghegyen

2019. január 10. vasárnap 15.00 óra

2018. november 11-én avatták fel Csillaghegyen a református templomban a a gyülekezet "Vox Organi" virtuális orgonáját. Ezt az orgonát mutatja be a készítője, Gesztesi-Tóth László orgonaművész. A virtuális orgona négy különleges orgona hangját képes nagy pontossággal megszólaltatni. A bemutató után Zenés Áhítat következik, amelyet egy sorozat kezdetének szánnak Csillaghegyen.
Program:
15.00 óra: Virtuális orgona különlegességei, bemutatja: Gesztesi-Tóth László építő organaművész
15.45 óra: Kis szünet, Kávé a gyülekezeti teremben
16.00 óra: Zenés Áhítat
Igét hirdet: Battyányi Géza református lelkész
Orgona: Gesztesi-Tóth László orgonaművész, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom zenei igazgatója

=> Január 13-án, vasárnaptól új sorozatot kezdünk az ovis gyermek-istentiszteleti csoportban. A csoport elnevezése „ovis", de ez csak azt akarja jelezni, hogy a kisebbek számára szervezzük. Ide várjuk az elsős hittanosokat is, sőt van olyan másodikos, aki ebbe a csoportba jár vasárnaponta.
A 16 vasárnapra szóló programhoz most mindenki számára saját munkafüzet is járul. Igazából a programnak akkor van eredménye, ha mind a 16 vasárnapi alkalmon részt vesznek a gyerekek.
Miért érdemes belekezdeni:

  • Kitűnő lehetőség, hogy akár most elkezdve a gyermek-istentisztelet látogatását, megismerjék a kortársakat. Az alkalmi látogatás helyett lehetőség lesz arra, hogy igazán otthonosan érezzék magukat a református keresztyén gyülekezetben.
  • Rutinná válhat a vasárnapi istentisztelet látogatása, amely része református hit gyakorlatunknak
  • A keresztelt gyermekek szülei megvalósítják a kereszteléskor tett ígéretüket, hogy gyermeküket hívő keresztyénként nevelik, hogy felnőve szívesen konfirmáljanak
  • A program során a legalapvetőbb történeteket fogják megismerni
  • Mivel a szülők is eljönnek, ők a felnőttek istentiszteleten Isten igéje által hitükben épülhetnek.
  • Az egész család megélheti, hogy mit jelent Isten népével vasárnapról vasárnapra együtt ünnepelni.

Gyülekezetünk gyermekmunkásai, akik szabadidejükben, felajánlásként végzik ezt a szolgálatot, imádkozó szívvel várják a gyermekeket a gyermek-istentiszteletekre!
A gyermek-istentiszteletek szokásos rendjéről (hová kell érkezni, hol van, stb.) a honlapon keresztül lehet tájékozódni.

Természetesen folytatódik minden vasárnap a nagyobbaknak szóló gyermek-istentisztelet is, ahová szeretettel várjuk a nagyobb gyermekeket! Az istentisztelet és a gyermek-istentisztelet minden vasárnap 10 órától kezdődik.

############

» Szeretetdoboz gyűjtés: A református Szeretetszolgálathoz csatlakozva gyűjtünk rászorulóknak tartós élelmiszert december 15-ig. Istentisztelet előtt-után 15 perccel lehet hozni az alább felsorolt dolgokat. Másik lehetőség, hogy az általunk összegyűjtött pénzadományból közösen vesszük meg a dobozba valót. Pénzadományt adhat az istentisztelten a dobozba, vagy átutalással). Ezt hozhatjuk: cukor, olaj, konzerv, liszt, száraz tészta, kakaó, tea, fűszer, édesség, mosószer, öblítő, fogkrém, gyermek-és felnőtt pelenka, sampon, tusfürdő.

» Adventi vásár az adventi vasárnapokon: 2018-tól az adventi vásáron a gyülekezeti teremben magunk készítette süteményt, ünnepi díszt, süteményt árusíthatunk, amelynek bevételével a gyülekezet karácsonyi kiadásait (ajándék gyermekeknek, időseknek). Részletekkel kapcsolatban Czirok Árpádné, Marikát kereshetjük.

» Iratmissziós asztal: 2019-re szóló Bibliaolvasó Kalauz, Falinaptár és Kálvin Kalendárium megérkezett. Rólunk is van benne kép! Reformátusok lapját is ajánljuk.

 

***
Körömi Lászlóné (Erzsike néni), testvérünk temetése 2018. augusztus 17-én, pénteken 14.00 órától lesz az Óbudai temetőben.

A.B.F.R.A.

***

Kádár Béláné testvérünk temetése 2018. július 4-én, 12.00 órától lesz az Óbudai temetőben.

Bólinger Éva testvérünk temetése 2018. július 6-án, 9.00 órától lesz az Óbudai temetőben.

A.B.F.R.A.

***

Változások az időpontokban (2018 április 1.):

- Hímzőkör következő találkozó: 2018. április 5. Csütörtök 15.00 óra, majd minden hónap 1. és 3. hetének csütörtökén délután 3-4 óráig:

2018. április 19. csütörtök
2018. május 3. csütörtök
2018. május 17. csütörtök
2018. június 7. csütörtök

- A tavaszi gyülekezeti kirándulás új időpontja: 2018. május 26. szombat

- A Nyári családi gyülekezeti tábor ideje kicsit módosul: 2018. július 3. kedd estétől - 2018. július 8. vasárnap délig. A részvételi díjak a kedvezményeseknél kevesebb lett, mint előzetesen vártuk.

***

Sütemény adományok az Őrbottyáni református szeretetotthon lakóinak

A házi süteményeket 2017. december 15-én, pénteken 16.00 órától 20 óráig lehet leadni a gyülekezeti teremben. Szállításuk szombaton történik. Hűteni nem tudunk. Köszönjük!

***

"Lepjük meg a Hoogstede-i testvéreket!"

Az idei évben különleges karácsonyi meglepetéssel készülünk a hoogstede-i testvérek számára. Szeretnénk a német óreformátus gyülekezet tagjait kicsit személyesebben megszólítani, és lehetőséget adni a csillaghegyi testvéreknek a közvetlenebb kapcsolatfelvételre, ismeretek ápolására. Éppen ezért azt találtuk ki, hogy a magyar testvérek képeslapokat küldenek a hoogstede-i családoknak. Az egyes családoknak szóló lapokat előre megcímeztük, és megszövegeztünk egy német nyelvű karácsonyi köszöntést. A csillaghegyi testvérek ezek közül egy vagy több családnak is küldhetnek oly módon, hogy az iratmissziós asztalnál aláírják a lapot, és a képeslap beszerzési árát adományként felajánlják. (Aki esetleg szeretne választ kapni, ráírhatja a lapra a saját címét.) Az aláírt lapokat egységesen postázzuk el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 44, összesen: 928944

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...