Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Táborok 2009

Táborok 2009.

Napközis Tábor Csillaghegyen
Csillaghegyi református templom
2009. június 15. hétfő - június 19. péntek
Új időpont! A tábor (igény szerint) szombatig tart!
naponta 9.00 - 17.00 óráig

Angol nyelvű Napközis Tábor Csillaghegyen
Együttműködve a Szentírás Szövetséggel
2009. július 13. hétfő - július 17. Péntek

 

Mindkét Tábor (Kincskereső, Angol Napközis) véget ért.
Köszönjük a Szentírás Szövetség munkatársainak, és a gyülekezet önkénteseinek szolgálatát!

 

Az Angol nyelvű Napközis Tábor képei a képtárban vannak! 
Képek: http://www.kep.tar.hu/csillaghegyi/50645857#2

 

Új rövidfilmek kerültek fel a táborról a videókhoz:
Videóink: http://videa.hu/tagok/995495

 

A Kincskereső tábor már véget ért, a rendelkezésre álló fotókat feltettük a képtárba.
Képek: http://www.kep.tar.hu/csillaghegyi/50642194#2

 

A kincskereső tábor Reformátusok lapjában is megjelent beszámolója itt is elérhető:
http://www.parokia.hu/hir/mutat/420/

 

 Angol napközis tábor Csillaghegyen       

A napközis tábor július 13. és 17. között több mint húsz gyereknek segített abban, hogy szórakozzanak, angolul tanulhassanak, és jobban megismerhessék Istent.

A tábornak a Csillaghegyi református gyülekezet adott otthont, a Szentírás Szövetség támogatásával. Három skót fiatal: Heather, Stewart, Andrew, magyar segítők és a táborvezető Lencsés Ákos közreműködésével a tábor résztvevői játékosan és angol nyelven is megismerkedhettek a Biblia fontosabb történeteivel.  

Reggel nyolc órakor kezdődött a nap a gyerekeknek, kávé helyett reggeli tornával frissültek fel. Szórakoztató drámával mutatták be a teremtés, bűnbeesés és Jézus történetét, melyet mi, felnőtt szereplők legalább annyira élveztünk, mint a néző közönség. A bibliai történeteket skótok mesélték el és magyar segítők fordították. Ezt követően kis csoportokba szerveződve el is magyarázták az aznapi történetet, melyről a gyerekek megoszthatták véleményeiket, gondolataikat. Talán ez volt a tábor legfontosabb része, hiszen itt kortól függetlenül mindenki tanult új dolgokat. A tanulás itt nem ért véget, a gyerekek angol anyanyelvű testvéreinktől tanulhattak bemutatkozni és pár dolgot mondani saját magukról angolul. Szintén tőlük tanulhattak meg egy tucat angol nyelvű dicsőítő éneket, de ők is tanultak tőlünk magyarul párat.

Nagy sikert aratott az üzenetküldés, amikor lehetőségük volt a tábori postaládába dobni egy-egy rajzot vagy üzenetet a segítők számára, amellyel szeretetüket fejezték ki.  Naponta volt játékos interjú és Hot seat mely arra szolgált, hogy a felnőttek elmondhassák milyen érzés kereszténynek lenni és a szolgálatról meséltek.

A külföldi testvéreink maguk fizették Magyarországra útjukat. Hogy megéri-e? Szerintük ezek a legboldogabb heteik, amik a szolgálattal telnek el. 

A sok játék mellett kell a verseny is, ezért négy csapat küzdött a különböző kvízeknél, versenyeknél és ügyességi játékoknál, hogy pontokat gyűjtsenek, e mellett a gyerekek külön-külön maguknak is gyűjthettek pontokat a kiosztott igék angol- és magyar nyelven való felmondásával. Meglepően gyorsan tanul minden gyerek, ha élvezi a tanítás formáját. A legügyesebbek külön jutalomban is részesültek az édességeken kívül is- a legnagyobb kincs mégis mindenkinek az a felismerés volt, hogy mekkora Isten szeretete és-hogy Jézus magára vette mindannyiunk bűnét és ezzel örök életet ajándékozott nekünk. 

Utolsó nap egy kis bemutatóval kedveskedtek a gyerekek a szüleiknek arról, hogy mit tanultak, a szülőknek nagyon tetszett a skót néptánc. Ez után került sor a gyerekeket tanító, konyhában szorgoskodó, az épületet tisztán tartó és más segítséget nyújtó testvéreinknek rendezett vacsora több, ízletes fogással. Innen már mindenki kicsit szomorúan - de jókívánságokkal és szép emlékekkel búcsúzott a többiektől.

Személy szerint nekem ez volt az első olyan tábor, amiben nem gyerekként vettem részt, de remélem, nem az utolsó. Jövőre is jövök, hogy néhányakkal újra találkozzak vagy újabbakat megismerjek, hogy együtt hirdethessük Isten tervét és tapasztaljuk szeretetét.
Szabó Dávid

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 245, összesen: 931309

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.