Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Polgármesteri köszöntő

Áldás –Békesség

Kedves megjelentek, kedves testvérek, ezzel a csodálatos tartalmú és érzelmű, egyházunk köszöntésével köszöntöm ma itt Önöket Darányban.

Áldás és békesség.

Milyen mély érzelemmel és tartalommal bír e két szó.

Lehet e üdvözölni egymást ennél szebben, és tartalmasabban, mint úgy, hogy az Úr áldását kérjük a békesség csendes, meghitt dimenziójában.

Számomra, miután tudatomat megérintette és lelkembe ivódott e köszöntés, nagyon sokszor használom, mert valami csodálatos erőt, tiszteletet és bensőséget áraszt.

Remélem Önöket is így érinti meg.

Engedjék meg, hogy bemutatkozzam, Villányi László, Darány község polgármestere, egyházközségünk tiszteletbeli Presbitere vagyok, mely szolgálat számomra igen nagy megtiszteltetés, s melyre nagyon büszke is vagyok.

A település és a magam nevében is nagy Tisztelettel és Testvéri szeretettel köszöntöm Önöket ma itt településünkön Darányban.

Örülök annak, hogy ilyen szép számmal elfogadták egyházközösségünk meghívását és eljöttek erre a Presbiteri konferenciára, továbbképzésre és elhozták falunkba ennek az együttlétnek azt a fantasztikus hangulatát, melyet Én is megtapasztalhattam az elmúlt alkalommal Görgetegen.

Csodálatos élmény volt számomra látni és érezni együvé tartozásunkat, a szolgálattevők őszinte, ösztönös, tiszta megnyílását, hasznos és értékes példabeszédeiket.

Nagyon örülök annak is, hogy ezt most itt nálunk Darányban is megélhetem, együtt Önökkel.

Települési vezetőként és egyházközösségünk tagjaként is nagyon fontosnak tartom az ilyen közösségi együttléteket, hisz ezek azok a ritka pillanatok, amikor a világ zaját, rohanását félre tesszük, csak egymásra figyelünk és feloldódunk közös hitünkben, annak gyakorlásában, szolgálatában.

...és fontosak azért is ezek az alkalmak, mert lehetőségünk van közelebbről megismerni egymás életterét, gyülekezetét, annak települését, közösen elmélyíteni hitünket a mi Urunkban.

Kívánom, hogy érezzék jól magukat itt nálunk Darányban, töltsük hasznosan és kellemesen az Úr által adott lehetőséget, és a szolgálatok, a példabeszédek által, legyen ez a hely és ez a találkozás, szellemi lelki feltöltődésünk színtere, hogy hitünkben újra és újra megújulva érezzük és hirdessük a mi Atyánk létezését, jelenlétét és szeretetét itt és most, ... egymásban is.

Az Úr áldása és szeretete legyen ma is velünk!

Villányi László polgármester Úr, tiszteletbeli presbiter ünnepi köszöntőt mond

[Vissza a Presbiteri Konferencia főoldalára]

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 11, összesen: 104573

  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...