Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Bibliaolvasási módszer

A DailyBreadSMS szolgálat lényege, hogy megfelelő időben, a megfelelő hosszúságú, és megfelelően előkészített üzent kerüljön kezébe mindazoknak, akik erre igényt tartanak.

megfelelő idő: Értjük ezalatt azt, amikor az ember a legfogékonyabb arra, hogy az ige-mag mélyre hatoljon. Legyünk őszinték: a teherhordózó, aktív időszakban élő emberek számára nem minden reggel adatik meg a tradicionális értelemben vett „reggeli csendesség” luxusa. Azonban ha a reggeli ébredés, készülődés, gyermek óvodába-, iskolába vitele után, a reggeli csúcsforgalom után beértünk a munkahelyünkre, de még nem süllyedtünk bele a hétköznapi teendők sokaságába, nos akkor talán alkalmas az idő arra, hogy a telefonunk csipogása jelezze, hogy üzenet érkezett...

megfelelő hosszúság: … ez az üzenet legyen nagyon rövid. Olyan amit egy pillantással el lehet olvasni. Ha hosszabb, (pl. email,) akkor azt átugorjuk, a „majd elolvasom este” gondolattal.
Meglepő, de egybeeső kimutatások készültek arról, hogy hogyan kezeljük a beérkező üzeneteinket. Egy példa: „ …Az egyik vonzereje az SMS-nek, hogy szinte biztosan célba ér. Az adatok azt mutatják, hogy míg az e-mailek csupán 22%-a kerül elolvasásra, addig az SMS-ek 98%-a jut el az ügyfélhez, ... Arról nem is beszélve, hogy az SMS üzenetek 97,5%-a 5 másodpercen belül megtekintésre kerül... „

megfelelően előkészített üzent: Ez az a pont amiben a DailyBreadSMS különbözik az összes egyéb hasonló jellegű szolgálattól. Nem dolgozunk „véletlenszerűen generált adatbázisból”. Nincs „kedvenc igegyűjteményünk”, hanem a „lectio continua” alapelve szerint a teljes szentírás kerül feldogozásra. A hét minden napján szisztematikus sorrend szerint kerülnek kiválasztásra az Ószövetség és Újszövetség könyveinek megszólító jellegű igéi. Sőt, a legújabb fejlesztés szerint egy link is található az üzenetben, amelyre kattintva a biblia hivatkozott kontextusa is megjelenik.
Nem „magyarázzuk” nem is „csomagoljuk” szép képekkel díszítve. Egyszerűen szórjuk a tiszta  ige-magot.

kézbe kerüljön: Nyilvánvaló tény, hogy a reformáció ébredését és terjedését nagy mértékben segítette az a tény, hogy Guttenberg néhány évtizeddel korábban fejlesztette ki könyvnyomtatás lehetőségét. Ezzel megvalósult a technikai feltétele annak, hogy nagyobb példányban terjeszthetőek legyenek az addig kézzel írott és másolt iratok, így a Szentírás is.
Isten Igéje kézbe került, s Isten Igéje működött.
Azóta sok minden változott. A könyv jelentősége is megváltozott. A Biblia is a többi könyvvel együtt sokkal inkább a könyvespolcok tartozéka lett, semmint a kézközelben lévő eszköz.
Helyette azonban a kézközelbe került valami más, ami az elmúlt években szinte a kezéhez nőtt mindeninek, legyen az gyermek, felnőtt vagy idős: az „okos telefon” (smartphone). Lehet vitatkozni ennek áldásos vagy éppen áldatlan voltán, de tény, hogy a mai korban ez az eszköz az, amelyen leginkább elérhetőek vagyunk.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 8, összesen: 22873

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.