Nyomtat Elküld Olvasási nézet

B i z o n y s á g t é t e l

 

***

"Uram! én bizonyára a te szolgád vagyok;

szolgád vagyok én, a te szolgáló leányodnak fia."

(Zsoltár 116,16)

 

***

"Szolgád vagyok,

adj értelmet, hogy megismerjem intelmeidet!"

(Zsoltár 119,125)

***

 

 

***

„Akik a hívők seregéhez tartoznak, életükkel is
igazolják, hogy bennünk élő, üdvözítő hit lakik."
(Kálvin János)

***

"Mert az Isten Őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az Ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa." Róma 3,25

 

Hálás vagyok az Úr Jézus Krisztusnak, hogy megismerhettem Őt, és az értem hozott legdrágább áldozatát. Elmondhatom, hogy a megtérésem óta mindenhez Tőle kérek és kapok erőt. Tudom, hogy milyen nagy ára volt az én békességemnek és boldogságomnak: a KERESZT áldozata kellett hozzá! Ott nyertem el én is bűneim bocsánatát, ezért lehetek végtelenül boldog gyermeke az Úrnak, azóta életem célja lett az evangélium hirdetése, a lelkek MENTÉSE!

Meggyőződésem, hogy: "Isten Igéje élő és ható." Zsidók 4,12 Csodálatos az, hogy Krisztus Evangéliuma minden korban mennyire friss és mindig új marad, ma is dacol idővel, ideológiákkal. Életmentő szerepe, életformáló ereje, pótolhatatlan hatása nélkül, egyszerűen nem lehet boldog, kiegyensúlyozott, tisztességes életet élni!
Hittel vallom, hogy ahol az Úr Jézus Krisztus elkezd munkálkodni, ott a Szentlélek által új élet fakad.
Aki ezen a földön bűnbocsánatra, áldásra, békességre, boldogságra, nyugalomra, biztonságra, üdvösségre vágyik, az egyszerűen nem élhet Jézus Krisztus nélkül, mert mindezeket egyedül csak Ő adhatja meg!  Az Úr Jézus mondja: "Aki velem nem gyűjt, az tékozol."( Máté 12,30 )

Sokszor rácsodálkozom arra, hogy milyen nagy biztonságban is vannak Isten megváltott gyermekei!
Ha Istené a szívünk, akkor soha sincs okunk elkeseredni, megijedni, félni a ránk váró nehézségektől. Nem kell kétségeskednünk a jövő miatt, mert a mi egyetlen közbenjárónk az Úr Jézus Krisztus velünk van. Aki tehát az Élő Istenben bízik, annak nincs oka aggódásra, mert jó helyen és jó kezekben van!
Jézus Krisztus vigasztaló szavai mindenkor gyógyírt jelentenek sebeinkre és lelkileg békességet, nyugalmat találunk Nála:
"Békességet hagyok nektek az én békességemet adom nektek, nem úgy adom én nektek amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen." János 14, 27


Ha belegondolunk abba, hogy itt a földön, a születésünk jogán hány nyilvántartásban szerepel a nevünk, de vajon az újjászületés jogán tudnak-e rólunk a mennyben?
Ezzel kapcsolatban szeretnék egy vallomást megosztani.
Az Úr Jézus mondja: "Ne annak örüljetek, hogy a lelkek engedelmeskednek nektek, inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben." Lukács 10, 20

Tudom, hogy sok embertársunk élete nagy céljának tekinti a diploma megszerzését. Nekem az Úr kegyelméből kettő is megadatott (egy tanári és egy lelkészi), mégis mindennél fontosabb számomra az a láthatatlan harmadik, amelyről az Úr Jézus beszél,
* Amely nem emberi kéz által íródott!
* Melyet nem egy bizottság ismert el!
* Melyet nem emberek hitelesítettek!
* Mely tudom, hogy nem az én érdemem, nem a tudásom, és nem erőfeszítéseim gyümölcse, hanem Isten végtelen nagy kegyeleme által íródott!

Megtérésem óta az lett az én örömöm, hogy ez Ige alapján tudhatom, hogy az én nevem is fel van írva a mennyben! Ez az én legdrágább, legféltettebb kincsen: "diplomám". Azóta tudom, hogy megtérésemkor személyesen az ÉLŐ ISTEN írta fel nevemet a mennyben, mely hitelesítve Jézus Krisztus vére által van!!!
* Bűnbocsánatot adó felszabadító írás ez!
* Befogadó írás ez, a mennyei otthonba!
* Mennyei örökséget adományozó írás ez!

Tudjuk, hogy akik hisznek az Úr Jézus Krisztusban, azoknak nevei mind hiánytalanul szerepelnek a mennyei névsorban, az ÉLET KÖNYVÉBEN!
Az Úr Jézus mondja: " Aki győz, az öltöztetik fehér ruhába, annak nevét nem törlöm ki az élet könyvéből, hanem vallást teszek nevéről az én Atyám előtt és angyalai előtt." Jelenések 3,5

Stat crux dum volvitur orbis

(A kereszt szilárdan áll, míg a világ forog.)

Az Úr Jézus keresztje ma is a legfontosabb és legbeszédesebb jel a földön, és az is marad örökre! Kitörölhetetlenül ott áll az emberiség sorsának centrumában. Megkerülni senkinek sem lehet. Egyszer mindenkinek szembesülnie kell a tényekkel, hogyan viszonyul a megfeszített és feltámadott Úr Jézus Krisztushoz.

"Aki hisz Őbenne, el nem kárhozik, aki pedig nem hisz immár elkárhozott, mivel nem hitt az Isten Egyszülött Fiának nevében." János 3,18

Hálát adok Istennek, hogy az én gyarló életemben is megmutatta szabadító hatalmát. Annyi más testvérrel együtt én is, hálaáldozatul Istennek szentelhettem hátralévő életemet, amit nem bántam meg, sőt azóta vallom magam boldog embernek. Megtapasztalhattam azt is, amit Pál apostol élt át:
"Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden." 2Korinthus 5,17 

Azóta az Úr kegyelméből, csodák sorozatát élhettem át:
* Szenvedélyekből, szabadulást
* Próbatételekben, erőt és kitartást
* Betegségben, türelmet, gyógyulást
* Életveszélyben, megmenekülést
* Családban, kiegyensúlyozottságot
* Tanulmányokban, eredményeket
* Munkában, szolgálatokban, áldást
* Gyülekezetben, testvérszeretetet
* A napi terhek hordozásában mérhetetlen erőt és békességet.

Az Úr Jézus Krisztus által kapott kegyelemért vallom magam boldog embernek, és az Ő szeretetét tartom legdrágább kitüntetésemnek, melyért érdemes volt élni.

Minden más ebben az életben "csak" ráadás.

Örömmel vallom, hogy életem legdrágább kincse lett a Jézus Krisztusba vetett hit, melyet nem szeretnék eltékozolni soha.

Akik megismertük az Úr Jézus üdvözítő kegyelmét, éljük hátralévő életünket az Ő dicsőségére: "Hogy dicsőségének magasztalására legyünk." Efezus 1,12  ha kell akár életünk árán is, de meg kell tudnia a világnak, hogy Jézus Krisztus az egyetlen Úr, a halálon is győztes Király!

***

„Még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról." ApCsel 20,24

Trencsényi László

Nyíregyháza, 1989.

. . .

I g e h í r d e t é s:

http://www.refpasaret.hu/pasaretmp3/2014/2014-03-23vas18h.mp3

  • Trencsényi László
  • református lelkipásztor
  • A győzedelmes hitünk az Úr Jézus Krisztusban
  • Elhangzott: Bp. Pasaréti Református Templom 2014.március 23.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

BÁTORÍTÁS MINDEN KERESZTYÉNNEK

Köszönjük és becsüljük meg Isten minden drága ajándékát.
Feltétel nélkül higgyünk, és bízzunk az Úr Jézus Krisztusban.
Rendszeresen és hűségesen tanulmányozzuk az Igét.
Imaéletünk legyen mindig biblikus.
Legyen lelki otthonunk a templom és Isten népe, a gyülekezet.
Igyekezzünk hasznossá lenni Isten munkájában.
Szüntelenül örüljünk Megváltónknak!

 

 

...

 

AZ ÚR JÉZUS KRISZTUS

ÉLŐ, ÉLETMENTŐ, ÉLTETŐ,

ÖRÖK EVANGÉLIUMÁT HIRDETJÜK

AZ ALÁBBI HONLAPJAINKON IS.

1. Trencsényi László honlapja: (Verbi Divini Minister )

2. Lelki Oázis Misszió honlapja: (Lelki Oázis Misszió)

3. Életforrás Misszió honlapja: (Életforrás Ifjúsági Kör)

4. Trencsényi László YouTube: (Trencsényi László YouTube Channel)

5. Lelki Oázis Videó Misszió YouTube: (Lelki Oázis Videó Misszió)

6. Facebook Misszió: (Facebook.com/laszlo.trencsenyi.54)

7. Instagram Misszió: (Instagram.com/laszlo.trencsenyi_v.d.m)

8. Trencsényi László BLOG: (trencsenyilaszlo.blogspot.com)

9. Trencsényi László (Trencsényi spotify)

10. Gyülekezetünk honlapja:  (Bp.Pestújhelyi Ref. Egyház honlapja)

***

"Uram! én bizonyára a te szolgád vagyok;

szolgád vagyok én, a te szolgáló leányodnak fia."

(Zsoltár 116,16)

***

 

  • Pátroha, ahol édesanyám, mielőtt megszülettem volna Istennek ajánlott és úgy imádkozott értem, hogy ha felnövök legyek Isten szolgája.

  • Szülőföldem Pátroha, ahol felnőttem, ahol megházasodtam és 28 évig éltem.

  • A Református Templom, ahol kereszteltek, ahol konfirmációs fogadalmat és házassági eskűt tettem. Ahol gyermekem keresztelője is volt.

  • Ahol megtérésem után lelki otthonra találtam és ahol megerősödhettem az Úr Jézus Krisztusba vetett drága hitben. Ahol először imádkoztam hangosan testvéri körben. Ahonnan imádságba ágyazva elindulhattam a Debreceni Hittudományi Egyetemre.

  • A templom, ahol legátusként hirdethettem az Úr Jézus Krisztus feltámadásáról szóló életmentő, áldott, örök evangéliumot.

Trencsényi László

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 206, összesen: 659109

  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...
  • 2024. április 03., szerda

    Messze megelőzve korukat, épp negyven éve kezdtek gyülekezetépítésbe egy panelvárosban Szénási János és felesége, Gazda Klára lelkipásztorok, akikkel ...
  • 2024. április 02., kedd

    A gyülekezeteket érintő változásokról szólt az idei Ifjúságivezető-képző egyik kerekasztal-beszélgetése.