Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Isten igérete

 

Boldog aki hitt, mert beteljesednek

mindazok, amiket az Úr mondott.”

Lukács 1,45

Amikor Isten megígér valamit, az mindig be is következik. Minden embernek tudnia kell Isten ígértét, hogy irántunk való szeretetből megszabadít minket bűneinkből. Így jött el közénk nagy alázatban az Úr Jézus, amikor Betlehemben testet öltött. Tulajdonképpen Jézus Krisztus, az Isten utolsó szava hozzánk. Az Ő élete személyesen a legbeszédesebb és a legtartalmasabb üzenet, amit valaha ember hallott.

Jézus a megígért Szabadító, aki emberi testet öltött magára.

Ő a megígért várva-várt Messiás! Az igaz hitben élők mindig is boldogok voltak, mert tudtak hinni a próféciáknak és boldogan várták a napot, amikor Istennel találkozhatnak. Ma is boldogok azok, akik készen várják az Urat, mert az Ő visszajövetele be fog következni, amikor eljön ítélni eleveneket és holtakat. (Máté 25, 31-46)

Jézus születése a legnagyobb ajándék a Föld népe számára.

Jézusra van a legnagyobb szüksége a világnak. Soha nem volt áldottabb ajándék, mint Ő. Nélküle az emberiség a hitetlenség és tudatlanság fertőjében élne. Számunkra, keresztyének számára olyan ajándék érkezett Jézusban, aki nélkül elképzelhetetlen az élet! Sajnos sokan vannak, akik ma is tudatosan ellenszegülnek Istennek, és nem akarják életüket vele rendezni. Nincs ennél tragikusabb állapot,mivel akik nem hisznek, rajtuk az ellenük szóló prófécia fog beteljesedni. (Jn.3,36)

Mit kaphatunk ma az élő Úr Jézustól?

Nincs boldogabb ember, mint aki hisz az áldott Istenben! Minden látszat ellenére, a hit nem beletörődéssel jár, hanem túlcsorduló örömmel, ezért nevezi az Ige a hitet boldogságnak. Számunkra a Jézus Krisztusba vetett hit a legnagyobb boldogság és a legdrágább kincs a földön, mert benne az életünk értelmét találtuk meg! (Lukács 10,20)

A keresztyén hit egyben mennyei áldást is jelent, ahogyan az Úr Igéje és Szentlelke által szól hozzánk: ahogyan vezet, bíztat és vigasztal minket.

Adja meg az Úr, hogy akik olvassák-e sorokat mindannyian vágyjanak Isten szeretetében élni, hogy életük áldott legyen és örömük, boldogságuk, szeretetük soha el ne fogyjon. Mindezeket csak az Úr Jézus tudja megadni, ezért nincs fontosabb, minthogy még ma befogadjuk Őt szívünkbe! (János 1,12)

 

Trencsényi László
református lelkipásztor

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 191, összesen: 660956

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...