Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Kinek valljuk Jézust?

" Történt, hogy amikor egyszer magában imádkozott, és csak a tanítványok voltak vele, megkérdezte tőlük: "Kinek mond engem a sokaság?- Ők így válaszoltak: "Keresztelő Jánosnak, de némelyek Illésnek; némelyek pedig azt mondják, hogy a régiek közül támadt fel valamelyik próféta-. Ő ekkor így szólt hozzájuk:"Hát ti kinek mondotok engem? -Péter így felelt:"Az Isten Krisztusának." Lukács 9,18-20


Áldott Istenünk!
Drága Megváltónk, Úr Jézus Krisztus!
Hálásak vagyunk, hogy ennyire törődsz velünk és ma is megkérdezed a te gyarló gyermekeidet, hogy kinek is vallunk mi téged. Tudjuk, hogy ezt szeretetből kérdezed, és arra akarsz minket megtanítani, hogy nincs ennél fontosabb kérdés ezen a földön. Tudjuk, hogy az életünk, sőt az örök életünk függ a válaszunktól, melyet nemcsak szavainkkal mondhatunk el, hanem tetteinkkel is bizonyíthatunk.
Te ismered a mi szívünket és áldunk azért, hogy előtted nem kell bizonygatnunk, hogy mennyire szeretünk. Ha embertársaink megkérdőjelezik is a benned való hitünket, mégsem kell kétségbeesnünk, mert Te előtted minden a leplezetlen valóságban van.
Urunk, olyan megdöbbentő az, hogy még mindig mennyire nem ismer, vagy mennyire félreismer Téged a világ. Bűnbánattal valljuk meg, hogy ez elsősorban a mi bűnünk - keresztyéneké, akik még mindig nem tudjuk a Te szentségedet eléggé hitelesen továbbragyogni, kérünk bocsáss meg ezt nekünk és Te adj nekünk bátorságot, bölcsességet, értelmet, hogy szavaink áldottak legyenek!
De kérünk, bocsásd meg azoknak is a tévelygéseit, akik még félreismernek Téged és csupán egy embernek, vagy egy prófétának tartanak. Adj még lehetőséget a megtérésre. Kérünk, ragyogtasd fel életmentő mennyei világosságodat a tévelygő, szekták hálójában vergődő embertársaink szívébe, ha tisztán és őszintén akarnak keresni Téged.

Úr Jézus, mi is Péterrel együtt boldogan, hittel valljuk, hogy számunkra Te vagy a Krisztus, az Élő Isten Fia, az életünk értelme, mert megismerhettük a drága áldozatot melyet értünk meghoztál ott a Golgotán, és átélhettük a veled való találkozás áldott örömét.
Kérünk, a Te Szentlelked által adj még erőt, hogy Tőled kapott hitünket megvallva, hitelesen bizonyságot tehessünk rólad, bárhol és bármikor embertársainknak ameddig erre Te lehetőséget biztosítasz! Ámen!

 

Trencsényi László

református lelkipásztor

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 41, összesen: 659922

  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...