Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Őszi csendesnap

Baracsi István encsencsi lelkipásztor, Kozma Mihály apagyi lelkipásztor és Szabó Lajos az encsencsi gyülekezet gondnoka.

2006. november 5-én, vasárnap délután tartotta az encsencsi gyülekezet őszi csendesnapját a református templomban. Örvendező szívvel fogatuk a hozzánk érkező apagyi és ibrányi gyülekezetet Kozma Mihály és felesége, és Vass László lelkipásztorok vezetésével. A csaknem 170 főnyi gyülekezet nagy örömmel magasztalva Istent, kedves szolgálatokkal ismerkedett egymással. Kozma Mihály lelkipásztor igehirdetésében, a református kegyességi élethez elválaszthatatlanul hozzátartozó csendességég fontosságára, gyakorlatára és értelmére hívta fel a figyelmet. Mindennapjaink ritmusában kell lenni néhány percnek, vagy órának, amelyet bibliaolvasással, imádsággal, Isten előtti elcsendesedéssel töltünk. Ilyenkor a mindenható Isten előtt állunk meg és elmondunk neki mindent. A világ háborgó zajai között az ilyen csendesség éltető és élet formáló erő. Az igei szolgálat után kürtök kíséretében énekeltük: "Fel barátim, drága Jézus zászlaja alatt-. Majd bizonyságtételek és énektanulás következett.
Az irányi gyülekezet életével, múltjával, jelenével és jövőbeli terveivel ismerkedhettünk meg Vass László lelkipásztor beszámolójából. A városi gyülekezetben két éve szolgáló lelkipásztor, gyülekezete iránti szeretetét, és a gyülekezet partneri ragaszkodását láthattuk. A szolgálatok sokrétűségét, a generációk megszólításának fontosságát, a jövő építését. Magasztaljuk Istent a családi áldásokért is, hiszen néhány héttel korábban kapták ajándékként Istentől második gyermeküket.
Az apagyi és ibrányi gyülekezet bemutatkozó szolgálata köré épült az encsencsi gyülekezet szolgálata, amelynek végén szerény ajándékokkal örvendeztette meg a házigazda gyülekezet a jelenlévőket. Énekkel, versekkel magasztalva Istent, jó volt egymás hite által épülni. A templomi alkalom szeretetvendégséggel folytatódott a szomszédos idősek napközi otthona épületében. A süteményekkel, szendvicsekkel gazdagon terített asztalok mellett kötetlenül, hosszasan beszélgetett még egymással a három gyülekezet. Egy hosszú, de Istentől gazdagon megáldott délután után meghatódott búcsúvételekkel köszöntünk el egymástól az ismét találkozás reményében. Áldott legyen az Örökkévaló az elkészített kedves alkalomért!



Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.