Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Határozatok

 

K3/2015/4.(2015.XII.15.) sz. határozat: az Északpesti Református Egyházmegyei Közgyűlés négy tartózkodás mellett elfogadott határozatában kimondja, hogy a kebelbeli anya- és társegyházközségek 2016. január 1-től 2020. december 31-ig az egyházmegye közös költségeire az Egyházfenntartás (I.), a Persely bevételek (II.) és az Isten dicsőségére (III.1) érkező éves bevételek után negyedéves ütemezéssel 7.5 % járulékot fizetnek minden év december 15-ig az Egyházmegye pénztárába.

A tárgyévi számítás alapjául a tárgyévet megelőző esztendőben elfogadott zárszámadás (költségvetési beszámoló) és annak I. II. III.1 költségvetési sorai szolgáltatják a bázis adatokat.

A közös teherviselés alapjából levonható az egyházmegyei közgyűlés- (diakóniai vasárnap) és a zsinat által meghirdetett (október utolsó vasárnap) kötelező persely összege.

K3/2015/5.(2015.XII.15.) sz. határozat: az Északpesti Református Egyházmegyei Közgyűlés két tartózkodás mellett elfogadott határozatában kimondja, hogy a kebelbeli missziói egyházközségek 2016. január 1-től 2020. december 31-ig az egyházmegye közös költségeire az Egyházfenntartás (I.), a Persely bevételek (II.) és az Isten dicsőségére (III.1) érkező éves bevételek után negyedéves ütemezéssel 2.5 % járulékot fizetnek minden év december 15-ig az Egyházmegye pénztárába. A járulék mértéke évente további egy-egy százalékkal nőni fog, egészen addig, míg el nem éri a 7,5%-ot.

A tárgyévi számítás alapjául a tárgyévet megelőző esztendőben elfogadott zárszámadás (költségvetési beszámoló) és annak I. II. III.1. költségvetési sorai szolgáltatják a bázis adatokat.

A közös teherviselés alapjából levonható az egyházmegyei közgyűlés (diakóniai vasárnap) és a zsinat által meghirdetett (október utolsó vasárnap) kötelező persely összege.

Az Északpesti Református Egyházmegye közgyűlése határozatával felhatalmazza az egyházmegyei tanácsot, hogy a kebelbeli missziói egyházközségek befizetési kötelezettségének évenkénti növekedését - a presbitériumok kérése alapján - évenként, a mindenkori költségvetés tárgyalásakor (a várományok megállapításakor) felülvizsgálhassa. A tanács döntéséről beszámolási kötelezettséggel tartozik a közgyűlésnek.

K3/2015/6.(2015.XII.15.) sz. határozat: az Északpesti Református Egyházmegyei Közgyűlés egyhangú határozatával kimondja, hogy a kebelbeli gyülekeztek befizetéseiből kiegyenlítésre kerül:

1.     egyházkerületi közalap;

2.     Ariadne program éves díja;

3.     bibliavasárnapi kötelező perselypénz;

4.     A lelkészi szolidaritási alap támogatása.

Valamint a gyülekezetek befizetéséből az egyházmegyei tanács költségvetésének tárgyalásakor létrehozza:

5.     vis major alapot;

6.     ifjúsági misszió alapot;

7.     egyházmegyei tanulmányi, gyermek és presbiteri hetek támogatását szolgáló alapot;

8.     építési segélyalapot.

K3/2015/7.(2015.XII.15.) sz. határozat: az Északpesti Református Egyházmegye Közgyűlése egyhangú határozatával kimondja, hogy a gyülekezetek közötti szolidaritás jegyében évente egy alkalommal, a húsvét utáni második vasárnapon kötelező diakóniai perselyt hirdet.

Az Északpesti Református Egyházmegye közgyűlése határozatával felhatalmazza az egyházmegyei tanácsot, hogy a mindenkori költségvetés megtárgyalásakor megnevezze a diakóniai vasárnap kedvezményezettjeit: három szerény körülmény között gazdálkodó egyházi jogi személyt, melyből minimum kettő egyházmegyénk területén működő gyülekezet és legfeljebb egy egyházmegyénk területén szolgáló egyházi intézmény.  A tanács döntéséről és a támogatás folyósításáról beszámolási kötelezettséggel tartozik a közgyűlésnek.

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 154, összesen: 711744

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...