Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Kosd, presbiter továbbképző április 23.

 

Beszámoló

 

Az Északpesti Református Egyházmegye Börzsönyvidéki kisköri presbiterképző soron következő alkalmának megtartása 2017. április 23-án, vasárnap délután 3 órakor volt, Kosdon. A kiskör tagjai Salgótarján, Balassagyarmat, Dunakeszi és Váchartyán határvonalain belüli gyülekezetek. Az alkalmakra meghívottak a lelkipásztorok, gondnokok, presbiterek és a gyülekezeti munkások.

Ezen továbbképző alkalmunkon mintegy 60 fővel vettek részt.

Mindig a fogadó gyülekezet lelkipásztorának igei áhítatával kezdődik a továbbképző.

A 458. kezdő dicséret éneklése után az áhítat a Heidelbergi Káté 5. úrnapja szerint, Róma 7:24 alapján szólt és a 397:1-3 ének után, a gyülekezet gondnoka köszöntötte a megjelent Testvéreket.

Az egyes gyülekezetekből érkezők látható módon jelezték, melyik gyülekezetből érkeztek és hány fő jött egyházukat képviselve.

Egyházközségünk által meghívott vendégünk, dr. Szűcs Ferenc professzor úr, aki a fő téma alapján: „Reformáció mártírjai. Hugenották. Magyar vonatkozások" címmel tartotta érdekfeszítő, tartalommal telített, igen részletes alaposságig menő előadását. Mindig lehetőség nyílik a hallgatóságnak az elhangzott előadással kapcsolatos kérdések feltevésére. A fő témát kimerítő előadó felé a köszönetnek szavai hangzottak el.

A fogadó gyülekezet részéről bizonyságtételként Fejes Zsolt presbiteri jegyző kért

szót.

Imaközösségben igen sokan imádságukba foglalták a helyi gyülekezet áldozatvállaló

és végző szolgálatát, hitvalló és bizonyságtévő munkáját. Imádságukban erősítették

a gyülekezetet a krisztusi békesség közösségének további megőrzésében és munkálásában.

A helyi lelkipásztor megköszönte a jelenlévő gyülekezetek megtiszteltetését, a főelőadó szolgálatát, a bizonyságtételt és az imaközösség áldását.

A 200 dicséret első versének eléneklésével és áldással zárult a presbiterképző alkalom,

s ezt követett a gyülekezeti házban a szeretetvendégség, melyre az előadáson részvevő minden megjelent Testvérünket szeretettel meghívtuk, ahol folytatódott az egymás közti beszélgetések a gyülekezeti munkáról, hittanoktatásról, az előttünk álló feladatokról

a reformáció 500. évében. A kiskör buzgóságának gyülekezeteket krisztusi szeretettel

átölelő melegségét, imádságban való hordozását érezhette minden gyülekezetből érkező. Ez az Isten szeretetében megnyilvánuló, összetartó, egymást hordozó és segítő egység mutatja a keresztyének küldetését egymás között az egyházban és a világban.

Kiskörünkben mind a presbiteri, mind pedig a lelkészköri alkalmakat kezdettől fogva igen komolyan vettük és vesszük. Így alakult és fejlődött ki ez a szeretetteljes, imádságban egymás terheit hittel hordozó, hónaponként soron következő összejövetelen szép létszámmal

résztvevő kisköri közösség is, melynek elnöke Gergely Ferenc Barnabás lelkipásztor, aki

szívvel-lélekkel végzi egyéb feladatai mellett ezt az igen hasznos, gyülekezetek egységének és benne sokak lelki épülésének szolgálatát. Így alakult ki ez a szeretetteljes, imádságban egymást hordozó, a havonként egymást követő egyházi alkalmakon szép számmal résztvevő kisköri közösség is.

Mindezért Istenért legyen a hála, a dicséret és dicsőség!

 

Kosd, 2017. április 23.

 

Schmidt Ferenc

lelkipásztor

 

 

Galéria:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 138, összesen: 712528

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.