Nyomtat Elküld Olvasási nézet

A keskeny úton

Mi is történt velünk,gyülekezetünkben, falunkban?
Terveinkről,ötleteinkről, örömünkről, bánatunkról.


Jubileum Felsőnyéken

A 2005-ös esztendő neves dátum a felsőnyéki ifjúsági gyülekezet életében. Ebben az évben az ifi egy évtizednyi "történelemre" tekint vissza. Nagyon sok minden elfér ebben a tíz évben hegyek völgyek és sajnos szakadékok is, ahonnan sokan nem tudtak a mia napig sem felkapaszkodni.

Kezdődött minden azzal, hogy Isten magokat hintett el néhány fiatal szívében, ahol azok szárba szökkentek és szóródtak tovább. Ez volt az ifi történelmének első mérföldköve. Éjszakába nyúló teológiai viták, evangélizációs körutak, újabb tagok érkezésé, betegek látogatása, idősek megsegítése, rengeteg ének, szereplés, jókedv, egymás iránti szeretet. Senki nem nézte, hogy ki melyik felekezet tagja, ki melyik iskolába jár, ki mit szeret, ki mit dolgozik, stb. Az ifi-ben az volt a lényeg, hogy egyszerűen jó volt együtt lenni, érezni azt, hogy a fiatalokat összeköti valami. Lobogott az a bizonyos "első szeretet" lángja.
Persze a lángok sem égnek örökké. Volt, mikor ez a láng csak pislákolt. Ki ezért, ki azért elmaradozott az összejövetelekről, talált valami számára látszólag fontosabbat, vagy családot alapítottak, küzdöttek a mindennapokkal, olyan is volt, hogy egyszerűen kísértésekbe estek. De az ifi tovább élt. Mindig volt néhány tag, aki állhatatos maradt. Mivel Isten nem hagyja elveszni az ő népét, új tagok érkeztek, az elcsatangoltak közül pedig sokan előbb-utóbb felismerték, hogy hova tartoznak és visszatértek.
Augusztus 27 -én egy rendhagyó ifi keretében emlékeztünk. Erre az alkalomra meghívót kapott minden volt és jelenlegi ifi-tag. Nagy Jánosné lelkipásztor mintegy 40 meghívót küldött szét. Volt, aki még a családját is elhozta.
Az Igét Kiss Emil baptista lelkész, a fiatalok Emil bácsija hirdette, akinek a személye szorosan kötődik az ifi történetéhez. Az alapige a Jelenések könyve 2,1-7, az efézusi gyülekezethez írt levél volt. A Krisztussal és egymással való közösséget az úrvacsorában élhettük át, majd pedig kötetlenebb beszélgetésben, szeretetvendégséggel egybekötve hallhattunk egymásról bővebben. Sokat kaptunk ettől a közösségtől. Ahogy Isten eddig sem engedte, hogy megszűnjön, úgy a jövőben sem hagy minket magunkra.
KELEMEN ÉVA ESZTER

"De az a panaszom ellened hogy nincs már meg benned az első szeretet. Emlékezzél tehát vissza honnan estél ki, térj meg, és tedd az előbbiekhez hasonló cselekedeteidet..."
Jel 2,4-5a














Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...