Cikkek

Bizonyságtétel

Református családból származtam, szüleim korai gyermekkoromtól már hitre neveltek, amit el is fogadtam, és a mai napig gyakorlom.

Hálás vagyok Istennek, hogy feleségem is református és közösen együtt gyakoroljuk hitünket. Ő is a családjától nyerte el a hit megismerését. Későbbi időben, Református iskolában Hit és Erkölcstant tanultunk, mely magasabbra emelte hitünket.
Ezt a hitet neveljük mind a mai napig Egyházunkban és templomunkban. Mónus tiszteletes úr megkért bennünket, hogy vállaljunk egyházi munkát, amit mi örömmel elvállaltuk. Ez állott egyházfenntartói járulékok beszedéséből, beteg látogatás, idősek úrvacsora előkészítéséből. Az Északi templom építésénél is munkálkodtam. Megbízatásunk által, sok református családjába jártunk, ahol bizonyságtételt tettünk az Isten kegyelméről és irgalmáról, és hívtuk őket a gyülekezetünkbe. Mert nincs fontosabb dolga az embernek ezen a földön, mint áldani és magasztalni az Istent. Mert Ő általa lett minden, ami van.
"Áldjad Én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről.- (Zsoltár 103,1 ).
"Áldjátok az Urat, minden Ő teremtményei.- (Zsoltár 103,21 ).
Most az Adventi várakozásban köszönjük Istennek, hogy Szabadítót ígért az emberiségnek és el is küldte. Elküldte az egyszülött Fiát, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Ámen.
"Váltságomat elhozta Jézus Kegyelme, kiárad reám S a kész kegyelmet befogadni Csak ez az Én dolgom csupán. Óh nincsen az ég alatt szebb név. Dícsőbbet nem hallott az ég És majd egykor az égben, Zengjük még dicsőbben a Bárány, a Jézus nevét. (Halleluja 134).
Befejezésül:

Áldott Karácsonyi Ünnepet és Békés Boldog új évet kívánunk a gyülekezet minden tagjának.

Megköszönjük a lelkipásztorainknak egész évi áldott munkájukat.
Áldást, békességet kíván
testvéri szeretettel:
Bihari Zoltán és
Bihari Zoltánné.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél