Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Alkalmaink

1)Istentiszteletek:

a) Hatvanban (Dózsa tér 9.)

-      Minden vasárnap 10-kor. Havonta egyszer (második vasárnap) a fiatalok és a Hatvani Református Kórus (negyedik vasárnap, illetve ünnepnapokon) szolgálatával. Az alkalommal párhuzamosan gyermek-istentisztelet van.

-      Szombaton du 4-kor családi istentisztelet. Az összejövetelen sokat énekelünk és teret adunk a bizonyságtételeknek. A hónap első szombati istentisztelete evangélizációs jellegű. Az istentiszteletet egyszerű közös étkezés követi. Az alkalommal párhuzamosan gyermek-istentisztelet is van. A szolgálatokat presbiterek koordinálják: Fonyódi Imre (zenei), Petrovics Gusztáv (gyermekszolgálatok).

b) Szórvány-istentiszteletek:

Minden vasárnap: Bátonyterenyén 11-kor (Kossuth út 1.).

Havonta egyszer: Lőrinciben (ált. iskolában) a második vasárnap 2 órakor, Heréden (ev. templomban), a hónap negyedik vasárnapján de. fél 9-kor, Petőfibányán (kultúrházban), a hónap harmadik vasárnapján du. 3-kor, Ecséden (kultúrházban), általában a hónap utolsó keddjén, du. 3-kor, Apcon (Zoó családnál), a negyedik vasárnap, du. fél 5-kor, Taron (Széplakiné Ella otthonában), első vasárnap du. fél 5-kor és Csányban (Idősek Otthona), a hónap első szombatján du. fél 3-kor;

Havonta kétszer: Pásztón (evangélikus templomban, az első és negyedik vasárnapon, du. 3-kor). Jobbágyiban (gyülekezeti házban: Kossuth út 9) a hónap második és negyedik vasárnapján du. 3-kor.

Alkalmilag: Szirákon (evangélikus templomban) a három nagyünnepen, valamint augusztus 20-a, illetve a reformáció ünnepe alakalmából van istentisztelet, a többi hónapban pedig konfirmációs előkészítés havonta egyszer.

2)Bibliaórák:

-      Hatvanban szerdánként este 6-kor gyülekezeti teremben. Havonta egyszer angol nyelvű (Ron Seck) bibliaóra, a többi alkalom tanítói jellegű. Folytatjuk a Biblia és etikai nevelés kérdésének tanulmányozását. A mozgáskorlátozottak biblia óráját a hónap utolsó szerdáján 5-kor tartjuk.

-      Jobbágyiban havonta egyszer (Bodor Ferencné otthonában).

-      Bátonyterenyén minden kedden, este fél 6 órakor gyülekezeti bibliaóra van, illetve csütörtökönként Kisterenyén cigány testvéreknek van alkalmuk délután 4 órakor a kastélykerti óvoda épületében.

-      Petőfibányán, alkalmi jellegű - Dr. Pauchly Gézáné otthonában.

3)Imaórák:

-      Hatvanban   kedden és pénteken reggelenként 6-tól 7-ig, illetve

szombaton du. fél 4-től 4-ig, a gyülekezeti teremben.

-      Női imakör Hatvanban kedd este 7-kor.

-      Férfi imakör Hatvanban csütörtökön este 6-kor.

-      Jobbágyi imaházban minden hétfőn 4-kor.

-      Bátonyterenyén pénteken délután 5-kor.

4)Konfirmációs oktatás

-      Hatvanban vasárnap istentisztelet után 11-kor. Új kurzuskezdés: szeptember 7-én.

-      Szórványokban alkalmi jellegű.

Tervezett konfirmációs időpont Hatvanban: 2014. május 11-én.

5) Női kör Hatvanban. Általában keddenként, este 7-kor.

6) Gyermek-istentiszteletek

Hatvanban a szombati és vasárnapi istentisztelettel párhuzamosan, egy-két csoportban.

Bátonyterenyén vasárnapi istentisztelettel párhuzamosan (alkalmi jellegű).

Jobbágyiban cigány fiataloknak szombaton 2-kor.

7) Kékkeresztes csoport foglalkozása

Hatvanban minden pénteken 18. 00-kor, a gyülekezeti kisteremben, nyáron pedig a templomban. A munka vezetője: Kollár László presbiter. Lelki vezető a lelkipásztor.

8) Börtönmisszió

Szolnoki Büntetés-végrehajtó Intézetben kéthetenként igei - lelkigondozói foglalkozásokat tartunk. Koordinálja: Daróczi Sándor.

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...