Sir Isaac Newton, a tudós-teológus

2016. szeptember 10., szombat

Tudomány és hit - vajon miért kellett szembeállítani egymással? Vannak olyan tudósaink, akiknek élete ma is bizonyságtétel. Olvassátok, beszélgessetek róla!

Hírlevél Cambridgeből

2015. december 16., szerda

Egyetemisták közötti misszió. Feladatunk, lehetőségünk.Van, aki messzire megy, van, aki itthon teszi ugyanezt. Érdemes olvasni, ötletet meríteni, vagy csak egyszerűen imádkozni a szolgálatért!

KMIEF és GEKIB

2014. november 09., vasárnap

KMIEF vagy GEKIB, ki melyiket szeretné megismerni? Aki fiatalokkal foglalkozik, jó tudnia a Kárpát.medencei ifjúsági vezetők gondolatairól.

Kis-IFI-s Beszámoló

2014. szeptember 03., szerda

Az ifitábor lehet nem csak személyes épülés alkalma, sőt nem csak közösséggé formálódás. hanem - egyben szolgálat is. Miközben mi kapunk - máris adhatunk... hogy is van ez?

OFF/ON

2014. augusztus 24., vasárnap

Egy ütős cím. Vajon mit takart ez a tábornév? Érdemes elolvasni egy bizonyságtételt erről a KI ÉS BEKAPCSOLÁSRÓL...

Bizonyságtétel egy Ifi-hétről

2014. augusztus 12., kedd

A nyár, az ifihetek együttlétei sokaknak adnak lelki növekedésre alkalmat. Egy fiatal bizonyságtételét olvashatjuk, ami mellé másoké is sorakozhatna. Ha valakiben másban is megérlelődött egy döntés, vagy átélt egy különleges "találkozást" megoszthatja ezen a fórumon is. Istennek legyen hála érte, hogy megtehetjük!

Kapcsolat Ambulancia - Bizonyságtétel

2014. március 17., hétfő

25+ korosztály, FARSANGI KAPCSOLAT AMBULANCIA - egy áldott hétvége bizonyságtétele. Fényképes beszámoló, "értékes elszámoló".

Régi I-MA

2014. január 08., szerda

Egy régi, imádságos "bizonyságtétel" - mert erősödhetünk a "lelátón értünk szurkoló" hithősök imádságai által is!

Adven-túra (gondolatok az ünnepre)

2013. december 11., szerda

Advent várakozással teli időszakában rengeteg kérdés vetődik fel. Olyan gondolatok, amelyek az Úr eljövetelével kapcsolatban jönnek elő. Ezért most az ünnepre készülve olvassuk nyitott szívvel ezeket az áhitatokat.

Teológus Bizonyságtételek 1.

2013. november 11., hétfő

Örök kérdés a keresztény ember életében, hogy milyen küldetést bízott rá Isten. Minden hívő magáénak érezheti az evangélium hírdetésének szolgálatát, és vannak, akik különleges elhívást is kaptak erre. Most a KRE Hittudomány Karának diákjai válaszolnak arra a kérdésre: Miért is lettem teológus?

Vízre magyar!

2013. augusztus 18., vasárnap

Érdemes beleolvasni egy magyar ifjú LOGOSZ hajón töltött napjainak történetébe - igazi bizonyságtétel ez Isten hatalmas munkájáról!

 

Miért hiszek?

2013. február 27., szerda

A következő bizonyságtételek alapkérdése ez volt: Miért hiszek?

Hallottál már a lamininről?

2013. február 27., szerda

– „Laminin. Hallotta? Laminin. Nézzen utána.” – mondta a témavezetőm mélyen az arcomba nézve. „Nem. Nem hallottam. Csak most; de jó, hogy mondja” – gondoltam. „Jó, igen.” – válaszoltam.

Szeretet!

2013. február 27., szerda

Isten országa

2012. október 13., szombat

 

 

Somogyi Csaba rövid gondolata az Isten országáról.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 208, összesen: 1456290

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.