Csak bízz az Úrban

2016. november 16., szerda

Vidám, felszabadult ének a Krisztus-követésről. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni a Megváltó ígéretéről, aki minden nap, minden nehézségben velünk van, kezünket nem engedi el - énekeljük hittel ezt a dicséretet!

"Indulj és menj..."

2016. szeptember 05., hétfő

Lendületes, bátorító dal a szolgálatról, Ezékiel könyve alapján. Aki Istennek szolgál, annak szükséges van az Ő megerősítésére Lelke által.

"Teljes szívből..."

2016. április 15., péntek

Énekelni, Isten dicsérni csak felszabadultan, őszintén lehet. Erre tanít ez az ének, sok-sok fiatalt és idősebbet összekötve egymással.

"Ó, áldás Ura halld meg imánk"

2016. január 09., szombat

Békétlen világunkban különösen fontos, hogy Isten békességét hirdessük. Kádár Ferenc éneke ma is aktuális, kérjük közösen: Uram, add, hogy béke legyen!

Lelkem áldd az Urat! - Matt Redman, 10.000 reasons

2015. július 11., szombat

10000 okunk van Istent dicsérni - tegyük ezt most ezzel a gyönyörű énekkel!

TE VAGY AZ, AKIBŐL AZ ÉLET ÁRAD

2015. március 03., kedd

A böjti időszakban is szükségünk van egy olyan erős sziklára, akire állva nemet tudunk mondani a kísértésre, azokra, amelyek elválasztanak minket Istentől. Énekeljük szívből, hogy Jézus az, akiből valóban az élet árad, aki velünk van minden nap.

Ó JÖJJ, Ó JÖJJ

2014. december 08., hétfő

Valójában egész életünk advent - Krisztust várjuk mindannyian. Ez a rövid, kifejező ének jó hangulatot teremt ehhez.

Uram, úgy szeretnék sokat tudni Rólad

2014. augusztus 31., vasárnap

Kicsik és nagyok együtt énekelhetik ezt az egyszerű hitvalló éneket a teremtő Istenről. "Te hajolsz le hozzám csodás kegyelemmel" - valljuk ezt az énekkel együtt!

Ahány csillag van az égen ...

2014. május 11., vasárnap

Az egyik legszebb magyar énekünk Isten gondviseléséről. Énekelve átérezhetjük, hogy mindenért hálát adhatunk Istennek!

Ne szóljon Igéd hiába

2014. március 29., szombat

Vajon mondja, mondhatja-e Isten Neked: "hányszor kell még elmondanom?!" Alázd meg előtte magad, kérjed az Ő Lelkét, hogy az Ige ne csak betű, mondat legyen az életedben!

Áldó hatalmak

2014. január 08., szerda

Nyugtalankodás helyett imádkozzunk! Kérjük Isten békességét az újévben, Dietrich Bonhoeffer éneke nagyszerűen hirdeti az Atya gondviselését a jövőre nézve!

Jézus ragyogj!

2013. november 26., kedd

Isten országa bennünk van - ha befogadjuk a világosságot, hogy ezáltal Isten uralma alá kerüljünk. Az adventi időszakban különösen is fontos, hogy énekeljük: Jézus ragyogj!

Jöjj el az élet vizéhez

2013. szeptember 10., kedd

Sokan szomjazzuk a boldogságot, a békét, a szeretetet. Jézus olyan vizet kínál, amitől nem szomjazunk meg soha - valljuk ezt az énekkel együtt!

Itt vagyok most jó Uram...

2013. június 20., csütörtök

Az egyik legőszintébb hangvételű ifis énekünk, mely által valóban érezhetjük az Atya szeretetét. Váljunk nyitott szívű, hiteles és őszinte keresztyénné!

Krisztus hívása

2013. április 24., szerda

"Mikor az Ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveteket." Egyszerű, tiszta és szép ének Megváltónk hívogató szaváról, jól használható evangelizáció alkalmakor is. Ne utasítsuk vissza az Ő kegyelmét!

2 Nagyheti ének

2013. március 29., péntek

Némán állt Pilátus udvarában:
Miközben gyalázzák, csúfolják, verik, Ő szeretettel néz a szemekbe. Mikor másokat gúnyolok, utálok, mikor nincs bennem szeretet, Ő ellen teszem mindezt. Boruljunk le irgalomért a kereszt előtt!

Zengj halleluját az Úrnak:
Gyönyörű finn ének a húsvéti csodáról. Krisztus nemsokára visszajön - készüljünk erre is e dallal!

Zsoltár gyermekhangra (instrumentális)

2013. március 20., szerda

"Jézus pedig monda néki:Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten."
Márk 10,18

Mai zenék - lista 2.

2013. március 05., kedd

Amilyen zenéket a fiatalok szeretnek és hallgatnak - érdemes együtt gondolkodni velük a szövegeken. Egy-egy témához több dal is alkalmas lehet, készüljünk mai zenékkel is az ifikre!

Mai zenék - lista 1.

2013. március 05., kedd

Amilyen zenéket a fiatalok szeretnek és hallgatnak - érdemes együtt gondolkodni velük a szövegeken. Egy-egy témához több dal is alkalmas lehet, készüljünk mai zenékkel is az ifikre!

Van úgy, hogy...

2013. február 27., szerda

Mindannyiunk életében ránk törhet a félelem, a reménytelenség és a céltalanság is. Mintha teljesen magunkra maradnánk ilyenkor, nem látunk kiutat. Jusson eszünkbe e dal, s legfőbb mondani valója: "Ne félj, én veled vagyok."

régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 69, összesen: 1456151

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.