Szolgálatra bátorítás

2017. május 18., csütörtök

Úgy látod, hogy nem növekednek a rád bízott fiatalok? Lehet, hogy a szolgálatban fáradtak el? Lehet, hogy egyáltalán nem szolgálnak?
Beszélgessünk ezekről egy felejthetetlen ifi keretében! Az Apostolok Cselekedeteiről szóló könyv számtalan lehetőséget ad erre. Ne halogassuk! Már nyáron szükség lehet a fiatalok szolgálatára!

Megbocsátás

2016. december 12., hétfő

Hogy lehet lezárni az évet, s hogyan jól újat kezdeni? Egy IFI-VÁZLAT A MEGBOCSÁTÁSRÓL - ami mindig aktuális, hiszen minden kapcsolatot érdemes megújítani. Akárcsak egy közösséget- Ez a vázlat jó beszélgetésekre adhat alkalmat.

VERSENGÉS VAGY EGYÜTTMŰKÖDÉS

2016. január 10., vasárnap

Ma szinte minden területen nagy a verseny: hány ismerősöd van a facebookon, hány kilót fogytál, hányadik szintig jutottál egy adott játékban...mintha elfelejtettük volna, hogy EGYEDÜL NEM LEHET SEM JÓ KERESZTYÉNNEK, SEM JÓ EMBERNEK LENNI, mert együttműködésre lettünk teremtve...beszélgessünk erről egy ifin...

BIZALOM

2015. május 11., hétfő

KÖZELEDIK A CSILLAGPONT, témája a BIZALOM. Érdemes előtte egy ifit erre szánni - honnan van, mit is jelent ez?

HÁROM ESTÉS ELCSENDESEDÉS

2015. március 25., szerda

Ha MÉLYRE SZERETNÉNK evezni, több időt odaszánni - érdemes ezt a három estés sorozatot megszervezni. Akár nem csak ifiknek - hanem egész gyülekezetnek is. Életre szóló üzenetek érlelődhetnek a szívekben.

PASSIÓ IFJÚSÁGI CSOPORTOKNAK

2015. március 25., szerda

A PASSIO fontos megállásra ad lehetőséget. Akár évente másik evangélium szerint. Néhány ötlet-gondolat az idei ünnepléshez.

HALLANI TANULUNK…

2015. február 27., péntek

Vajon mit is hallunk abból, amit a másik mond? És vajon miért azt?
Hogyan lehet az ember "gyors" a hallásra? Mit jelent JÓL HALLANI? Egy böjti ifióra vázlat segíthet ebben!

TÉVTANÍTÁSOK 3.

2015. január 26., hétfő

Kerüljük a vitát? Miért mentek bele reformátor őseink? Mit jelenthet a DISPUTA a hitvédelemben? Egy kísérlet ennek bevezetésére az ifis korosztályban!

TÉVTANÍTÁSOK 2.

2015. január 21., szerda

Tévtanítások elleni küzdelem? Saját hitvallásért való küzdelem! Vitázzunk? Érveljünk? Tisztázzunk, őrizzünk!

TÉVTANÍTÁSOK 1.

2015. január 07., szerda

Talán sokaknak kezébe került már az új MAGYARÁZATOS BIBLIA. Egy IFI-VÁZLAT sorozat bevezetéséhez most ebből indultunk ki. A sorozat a TÉVTANÍTÁSOKKAL foglalkozik.

ÖNBECSÜLÉS

2014. december 16., kedd

Sokszor egy más megközelítés egészen mást mozgat meg bennünk, máshová kerül a hangsúly és valami olyan világosodik meg, ami továbbvisz a hit útján. Egy új módszert próbálhatunk ki: LÁSS! HALLJ! SZERESS!

Lelki Ajándékok 3. - Tesztek kitöltésre

2014. július 27., vasárnap

A Lelki Ajándékok sorozathoz, most olyan teszteket is ki lehet tölteni, amelyek segíthetnek megtalálni, melyik az a lelki ajándék, ami a legközelebb áll hozzád. Mindezek után imádságban Isten Lelkéhez tudunk fordulni, hogy Ő erősítsen meg és küldjön el ezekben a szolgálatokban.

Lelki Ajándékok 2.

2014. június 06., péntek

Mi a különbség a talentumok és a lelki ajándékok között. És a Lélek gyümölcse és a lelki ajándékok között? Ha valaki még nem gondolkodott erről, érdemes - mert sokat gazdagít, ha mindhárom "aktivizálódik" az életünkben.

Lelki Ajándékok 1.

2014. június 01., vasárnap

Egy új sorozatot indítunk a LELKI AJÁNDÉKOKRÓL. Ez még csak a bevezető, s lesz még két eligazító cikk, majd sorban megjelentetjük a lelki ajándékokról íródott "teszteket". Hisszük, hogy megfelelő háttérrel sokat építhet közösségeinken, ha komolyan vesszük Isten ajándékait, melyekkel minket és velünk a gyülekezeteinket is építeni akarja.

HOL VAGYTOK ELVESZETTEK?

2014. május 28., szerda

Aki olvasta a könyvet, beszélgetni szeretne róla. Ez a könyv közösségi - így a született gondolatoknak jó helye lehet egy ifi-órán. Szeretettel ajánlom pl. ezt a feldolgozási formát.

CSALÁDI IFI

2014. május 20., kedd

Anyák napja, gyermeknap, talán még Apák napja is van már gyülekezeteinkben. Ez egy CSALÁDI IFI mintája, kiindulópontja lehet, ami építheti mind a családi közösségeket, mind a gyülekezetet. Bátran próbáljuk ki, vagy szabja mindenki a gyülekezetére!

Csendesség Karácsonykor

2014. február 24., hétfő

Egyéni csendre mindig szükség van. Az ünnepek ennek különleges alkalmai. Kaptunk egy karácsonyi elmélyedés-gondolatsort, de közreadjuk, mert elmélyülésre mindig szükség lehet.

IFI évkezdés

2014. február 24., hétfő

Te mikor kezded az évet - januárban, félév kezdetén, vagy saját számolás alapján? Mit jelenthet egy új kezdet? Beszélgessetek róla!

IFI-FARSANG

2014. február 08., szombat

"Ideje van a táncnak" - mondja a Prédikátor. Ki lehet próbálni az idei farsangon kinek van a legjobb BIBLIÁS JELMEZ-ÖTLETE. Ha lefényképezitek még be is lehet küldeni. Egy ifi-farsang vázlatát olvashatjátok.

ELŐTTED AZ ÉV!

2014. január 08., szerda

Az évzárás, évkezdet nem függ naptártól, mégis lehet jóra használni - értékelni, végiggondolni, hálát adni, s tervezni. Jobban, őszintébben, reálisabban. S ha mindez közösségben mehet végbe - a felelősség is nagyobb.

régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 96, összesen: 1455565

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...