IFI-KAP-TÁR 4 - kiegészítő

2016. december 16., péntek

Ha még nem nézted meg közelebbről, itt az ideje. A NEGYEDIK IFI-KAP-TÁR füzet az ÁTHIDALÓ. A SZERETET-NYELVEK FELDOLGOZÁSÁHOZ nem fért be a füzetbe néhány anyag, itt letölthetitek!
Érzelmek listája, elismerés-tabló, (A könyv kapható a Bibliás Könyvesboltban)

Adventi ábécé, karácsonyi kvartett, karácsonyi ajándékcsomag a Parakletos könyvesházTól

2016. november 01., kedd

Ha egyházi kiadványt veszünk több kiváltságnak is részesei lehetünk: támogatjuk kiadóinkat, értékes ajándékokat adunk szeretteinknek és ismerőseinknek, mélyítjük ismereteinket, gazdagodunk egymás hite által. Így ajánljuk mindenki figyelmébe a PARAKLÉTOSZ KIADÓ kiadványait.

IFI-KAP-TÁR 4

2016. szeptember 05., hétfő

Megjelent az IFI-KAP-TÁR füzetek negyedik gyűjtése. ÁTHIDALÓ címmel. Kifejezetten a konfirmandus korosztály "begyűjtésére" való ötletek, kipróbált, megvalósult gyülekezeti programok a Dunamellékről és a Dunántúlról.

Kálvin (H)arcai

2016. május 24., kedd

Megjelent az IFI-KAP-TÁR füzet harmadik kötete! KÁLVIN (H) ARCAI címmel
Ötletek, kipróbált konfis anyagok, gimis csendesnapokhoz KÁLVINRÓL, KÁLVINTÓL...

Kálvin

2016. március 14., hétfő

Sokan, sokféleképpen megírták már Kálvin életét, bár vannak bizonytalanságok - saját levelei, bibliamagyarázataihoz írt ajánlói sokat segítenek a tisztázásban. A kötetek között vannak egészen régi életrajzok, vannak regényes, fiatalos leírások, s vannak friss kutatások is. Mindenkinek szeretettel ajánljuk böngészésre, ha a nagy reformátorról szeretne konfirmnadusokkal beszélgetni. A nemsokára megjelenő KÁLVIN (H)ARCAI füzetben szereplő foglalkozások konkrétabb segítséget is jelentenek majd ebben. Addig is jó olvasást mindenkinek!

Aki királynak született

2016. március 14., hétfő

Ha egy ifivel egy HANGJÁTÉKOT terveztek NAGYHÉTRE, szeretettel ajánlom hozzá alapként: Dorothy L. Sayers AKI KIRÁLYNAK SZÜLETETT c. könyvét, amelyben 12 hangjáték dramatizált szövege van JÉZUS ÉLETÉRŐL. Sok új szempont kerül elő, ki hogyan látta a Mestert azon az éjszakán. Akár, ha csak egyszerűen felolvassátok - egészen másként lehet megélni a Nagycsütörtök-Nagypéntek éjszaka történéseit!

A tanítványság kérdései

2016. február 04., csütörtök

Aki használta már a KERESZTKÉRDÉSEK soro-zatot, tudja, hogy mu-száj folytatni ezt az igényű BIBLIATANULMÁNYO-ZÁST, mert aki Jézus Krisztust követni szeretné - keresi a további kérdéseire való válaszokat is. Erre vállalkozik a TANÍTVÁNY-SÁG KÉRDÉSEI két könyves feldolgozás, melyhez van egy VEZETŐI KÉZIKÖNYV ÉS EGY MUNKAFÜZET IS. Pál apostolnak a FILIPPI gyülekezethez írt levelének feldolgozásával. A SZENTÍRÁS SZÖVETSÉG kiadásában jelent meg.

IFI-KAP-TÁR füzet II.

2016. február 04., csütörtök

MEGJELENT AZ IFI-KAP-TÁR füzetek második kötete. TINIBŐL TANÍT-VÁNY címmel. Mert ez a feladatunk: TANÍTVÁNY-NYÁ TENNI A FIATALO-KAT IS. Ebben tanácsol, segít ez a kötet. Érdemes mindenkinek kézbe venni, aki fiatalokkal foglalkozik.

Fején a szöget 4.

2015. december 02., szerda

Aki olvasta már az ilyen fajta kis történeteket tudja, hogy bármikor jól jönnek. Ifisekkel való beszélgetésben, vagy épp egy konfirmandus óra elején, végén. Akár hittanórákon is, hogy valami könnyebben érthető legyen...

Parakletos könyvesház - hittanosoknak különösen

2015. szeptember 25., péntek

Akik hitoktatással foglalkoznak, s szeretnék ezzel is előkészíteni a későbbi IFIK létrejöttét, szeretettel ajánljuk ezeket a kiadványokat!

2. IFI-KAP-TÁR füzet - IFI tanítványság

2015. július 17., péntek

Megjelenik a CSILLAGPONTRA a második IFI-KAP-TÁR füzet is! Témája: IFI-TANÍTVÁNYSÁG, címe: TINIBŐL TANÍTVÁNY. Keressétek a CSILLAGPONTON és a BIBLIÁS KÖNYVESBOLTBAN. A könyv ajándék minden IFIVEZETŐNEK!

Parakletos könyvesház

2015. július 17., péntek

Játékok, ötletek, könyvek - érdemes böngészni, ha valaki még nem ismeri! Még ezen a nyáron ki lehet próbálni mindegyiket!

IFI-KAP-TÁR FÜZETEK

2015. június 08., hétfő

NEMSOKÁRA MEGJELE-NIK: egy új sorozat első tag-jaként: az IFI-KAP-TÁR FÜ-ZETEK első kis füzete. Ke-ressétek júliustól a DMREK Bibliás Könyvesboltjában és a Csillagponton!

Titus Hitéleti Alapítvány könyvajánlatai

2015. május 28., csütörtök

Kisebbeknek (10-12 évesek), hittanosoknak szeretettel ajánljuk ezeket a könyveket.

Figyelj

2015. május 11., hétfő

Egy különös "Áhítatoskönyv" jelent meg a napokban: FIGYELJ címmel. Mindenki figyelmébe ajánljuk!

KÖNYVEK KÖNYVE

2015. január 07., szerda

A KÖNYVEK KÖNYVE - mai fiataloknak, 21. századi embereknek. Olyan magyarázatokkal, melyek követhetők is.
Minden ifivezető asztalán, s még a fiatalok polcain is - alapmű!

BILL HYBELS - KI NEM ÉR RÁ IMÁDKOZNI?

2014. október 08., szerda

"Ne felejtsük el, hogy Isten győztes erejét az imádság szabadítja fel..." - írja a szerző. Ez a könyv segíthet az imádságban kezdők, de a már megfáradtaknak is. Imaéjjelre készülve érdemes nem csak fellapozni, hanem átgondolni egy tanítás-sorozatot is: HOGYAN IMÁDKOZZUNK, címmel.

Az utolsó bűnevő

2014. augusztus 08., péntek

Egy olyan könyvet szeretnék ajánlani, ami hasonlóan „képes" - akár a filmes változat is, de különösképpen a regény - megmozgatni a belső képeket, s elgondolkodtatni életünk, családunk állapota felől.

Evangélizációs stílusok

2013. december 11., szerda

Te hogyan mondod tovább az örömhírt? Voltak, akiket így tudtál megszólítani? Lehet, hogy másként kellene? Egy könyv kis váza most kedvet adhat az átgondolásra.

Élettérkép

2013. szeptember 12., csütörtök

Egy remek gyakorlati kézikönyv, Siba Balázs és Siba-Rohn Hilda írnak az élettörténeti munka elméletéről és gyakorlatáról.

régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 132, összesen: 1454657

  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...