Mi ez a csendesnap rovat?

2012. február 14., kedd

Rövid leírásunkban megtudhatod, hogy mit is szeretnénk közölni ebben a cikksorozatban , és mik a céljaink vele.

Keresztyén ékszerek

2017. május 12., péntek

Csendesnapra és ifisekhez, konferenciákhoz szeretettel ajánlom ezt a modern, fiatalos, hitvalló ÉKSZERAJÁNLATOT. Miért ne lehetne KÉRDÉSEKRE INDÍTANI a környezetünket, ha ilyen nyakláncot, karkötőt viselünk? Jó BIZONYSÁGTÉTEL ALKALMA lehet, ha vállaljuk! Szeretettel ajánlom ajándéknak és viselésre is :

Csendesnapok

2015. október 03., szombat

Minden református iskola sokat ötletel azon, hogy MI IS LENNE JÓ EGY CSENDESNAP PROGRAMJÁNAK... A MEZŐ-TÚRI GIMNÁZIUM most megosztja velünk az általuk felépített gondolatsort - kit mikor, milyen gondolat jegyében hívtak meg. Legyen ez segítség, bátorítás minden csendesnapot szervezőnek! (Milyen gazdag tárház lehet-ne, ha mások is legalább ennyit összeszednének - s megosztanák másokkal... - VÁRJUK :)

Árva Bethlen Kata - monodráma

2014. augusztus 12., kedd

Ismerjük a NAGYASSZONYOKAT? Árva Bethlen Kata élete, szolgálata irodalmi formában is olvasható - de most egy monodrámában fiataljaink erőt meríthetnek példájából. Érdemes akár egy reformációi csendesnapra is meghívni őt...

Sötétség – Világosság

2013. december 01., vasárnap

Egy jó lehetőség diákoknak egy csendesnap keretében eljátszani, hogy az adventi várakozást és a világosság eljövetelét jobban átélhessék! Érdemes kipróbálni ifiknek is!

Hitvallás

2013. május 16., csütörtök

2013 a HITVALLÁS ÉVE. Ez lehet nagyon általános, de nagyon személyes is. Egy református középiskolában különleges lehetőségek kínálkoznak egy CSENDESNAP megszervezésére, hogy a három téma végigjárása után megszülethessen egy személyes hitvallás is.

 

Szeretet

2012. november 26., hétfő

Sokféleképpen lehet a szeretetről szólni - de a személyes hang a leghitelesebb. Ennek egy szép keretet adhat egy ünnepváró csendesnap egy gimnáziumban, ahol tanárok, diákok egymást ajándékozhatják meg egy történettel, igazi lelki ajándékokkal....

Gyertyás áhítat

2012. november 06., kedd

Az adventi CSENDESNAP minden gimnázium kedvence a mécsesek, adventi koszorúk miatt. Ez az imádság és ez az áhítat sokféleképpen elmondható - diákok, tanárok által is. Érdemes olvasgatni, ízlelgetni, együtt megélni!

Áldás

2012. november 06., kedd

Mindenkinek szükséges van áldásra. Az áldás - jó kívánság. Az áldás - jót gondolni, jót mondani másoknak. Legyen sok olyan mondatunk, mely másokat éltet! Ilyen lehet ez az áldás is - jeles napokra!

A szabadság írói

2012. február 14., kedd

 

Két csendesnap-program érkezett Nagykőrösről, két filmfeldolgozás. Használjuk ezt a két jó anyagot! (a filmek a Filmajánlóban is szerepelnek!)

Isten a pokolban

2012. február 14., kedd

 

Két csendesnap-program érkezett Nagykőrösről, két filmfeldolgozás. Használjuk ezt a két jó anyagot! (a filmek a Filmajánlóban is szerepelnek!)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 50, összesen: 1455519

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...