2017. május 18., csütörtök - Miklós Zoltán Hunor Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Szolgálatra bátorítás

Úgy látod, hogy nem növekednek a rád bízott fiatalok? Lehet, hogy a szolgálatban fáradtak el? Lehet, hogy egyáltalán nem szolgálnak?
Beszélgessünk ezekről egy felejthetetlen ifi keretében! Az Apostolok Cselekedeteiről szóló könyv számtalan lehetőséget ad erre. Ne halogassuk! Már nyáron szükség lehet a fiatalok szolgálatára!

SZOLGÁLATRA BÁTORÍTÓ IFI: ÜZENETED ÉRKEZETT!

IGESZAKASZ: ApCsel 10, 1-16


A szolgáló részéről kis előkészület szükséges:

Imádkozzon az ifiért, szolgálatokért, gyülekezetért, megújulásért, s gondolja végig: mi mindenben lenne fontos, hogy az ifi szolgáljon! Konkrét emberekre is gondolhat. Amit megértett azokat vesse papírra. Készítsen belőle kis megbízatásokat: EGY OLYAN EMBERT KERESÜNK, AKI MEGSZERVEZNE EGY IMAKÖZÖSSÉGET/ EGY OLYAN EMBERRE VÁRUNK, AKI HAJLANDÓ LENNE IFIT TARTANI...Ezeket a mondatokat széles papírcsíkokra írjuk és beborítékoljuk. Majd belehelyezzük egy lepedőbe és az IFI-TEREMBEN felkötjük egy magas helyre, hogy láthatóan ott lógjon, amikor az IFI megérkezik.

(További ötletek, melyek helyi alkalmazásra várnak: lásd melléklet!)

Körkérdéssel kezdjük:

MIT PARANCSOLT NEKED UTOLJÁRA ISTEN?

Hogyan értetted meg - és megtetted? Mi lett a következménye?


Amikor mindenki elmondta (lehet, hogy évekkel ezelőtti emlékek lesznek csak!), adjunk mindenkinek egy cetlit/tollat.

Írd le:

SZERINTED MI HIÁNYZIK A GYÜLEKEZETEDBŐL?

Min kellene változtatni?

Esetleg azt is, hogy hogyan...


Az írás után felolvassuk az igeszakaszt. Néhány körülmény tisztázása: hogyan is történik, ha Isten elhív valakit szolgálatra (az ApCsel jónéhány történetet elénk ad).

Van BELSŐ ELHÍVÁS, mely késztetés, vágy, indítás a szolgálatra. Enélkül nem elég erős a motiváció, mindenképp fontos, hogy legyen. De ezt meg kell, hogy erősítse egy KÜLSŐ ELHÍVÁS is, azaz kellenek emberek (akár csak egy is), aki hisz abban, hogy amit megértettünk, az valóban Istentől jön! Mindenképp lesznek ellenzők - ezek inkább erősítsenek minket!

De az elhívásban a VEZETÉS a legfontosabb. HOGYAN kell véghezvinni, amit Isten mondott? Ezt CSAK Ő TUDJA, így minden elhívást egy nagyon szoros együttműködés kell, hogy kövessen! ISTEN BÁRMIT KÉRHET, BÁRMIT MONDHAT - ennek a meglepő rugalmasságnak engedve...

És akkor következik az ENGEDELMESSÉG, hogy megmaradjunk amellett, amit megértettünk. Mert mindenképp jönnek nehézségek, lesznek akadályok és váratlan fordulatok - MERT HA ISTEN MUNKÁJÁBAN ELŐBBRE LÉPÜNK, az ELLENSÉG TÁMADÁSA elkerülhetetlen. Isten útja nem a kényelemről szól. Sokszor épp arról, hogy kilépünk a KOMFORT-ZÓNÁNKBÓL és VÁLLALJUK a kellemetlenségeket is.

És a legfantasztikusabb az egészben, hogy olyan ÁLDÁS részesei lehetünk, amit remélni, gondolni sem mertünk! Isten útjai fantasztikus utak! Az engedelmeskedők - AKÁR ÖNMAGUKAT IS LEGYŐZVE - hihetetlen ÁLDÁSOKAT TAPASZTALNAK MEG.

Vajon mi Isten gondolata most a számodra? Milyen parancsa van számodra? Hol várja szolgálatodat?

Lehet, hogy egyezik az általad megfogalmazott feladattal. Lehet, hogy mások megszólítására kapsz éppen megbízatást, vagy hogy másokkal együtt vállalj valamilyen szolgálatot!

Mindenki húzzon egyet az elkészített borítékokból, a leengedett lepedőből!


Második körkérdés:

MIT HÚZTÁL? EGYEZIK AZZAL, AMIT ELŐTTE MEGFOGALMAZTÁL, MINT HIÁNYT?

Mennyire érzed a magadénak? Lehet, hogy másokat is be kell vonnod?

(Aki elmondta az „meghívhatja" a következőt, azaz kérheti, hogy ki mondja el...)


Kérjük, hogy tegyék be a BIBLIÁJUKBA a felírt és a kapott feladatlistát és imádkozzanak naponta érte!


Imaközösséggel zárjuk:

kis körökben imádkozzunk (3-3fő) mindenki konkrétan is kérheti, hogy mit talál nehéznek a feladatban, amit kapott, miben kéri, hogy a többiek gondoljanak rá.


Miatyánk - Áldással (Kol 1,9-11 felolvasása!) zárjuk az ifit.


Mindenképp néhány hónap múlva térjünk vissza a kérdésekre és a megbízatásokra, hogy meg ne lankadjanak a szívek, a kezek és a lábak J


FAM

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 345, összesen: 1453917

  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...
  • 2024. április 03., szerda

    Messze megelőzve korukat, épp negyven éve kezdtek gyülekezetépítésbe egy panelvárosban Szénási János és felesége, Gazda Klára lelkipásztorok, akikkel ...
  • 2024. április 02., kedd

    A gyülekezeteket érintő változásokról szólt az idei Ifjúságivezető-képző egyik kerekasztal-beszélgetése.