Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gyülekezeti hírek

A vilonyai parókia (ld. táborhely menü) vendégei voltak május 10-18. között az esztergomi kat. főiskola szociológia-hallgatói, akik falvainkban végeztek felmérést.

Sólyon - hosszú évek után idén újra - konfirmáció volt május 19-én. A tavalyi vilonyai konfirmandusokhoz (11 fő) hasonlóan idén is szép számmal tettek hitvallást a fiatalok. Sólyról 5 fő (Molnár Miklós, Ördög Roland, Ördög Károly, Neveda Róbert, Dunajcsik Gábor), Vilonyáról és Királyszentistvánról 1-1 fő konfirmált (Viasz Krisztina, Madár Gábor). Ördög Károly ifjú hitvallónk a cserkészcsapatnak is aktív tagja.

Királyszentistvánon a Parkoló Ifjúsági Kör felnőtt segítőinek (Kisantal Tibor, Kisantal Zsuzska) vezetésével a pünkösdi istentiszteletet követően éneklésre maradt együtt a maroknyi gyülekezet.

Pünkösdhétfőn legátus szolgált Sólyon, Királyszentistvánon és Vilonyán. A legátust a bp-i teológia IV. évfolyama adta.

Június 09-én a Mobilitás KD RISZI támogatásával jóhangulatú családi napot rendezett közösségünk. A megnyitó istentisztelet keretében cserkészfogadalmat tett csapatunk 6 újonca: Kisantal Máté, Kisantal Míra, Kisantal Krisztina, Vaskó Éva, Beke Márton, Gaál Alexandra. Korábbi külföldi tanulmányútja miatt konfirmált a sólyi Straub Ádám ugyancsak az istentisztelet keretében. A fiatalokat Nt. Németh Gyula esperes úr és a római katolikus egyház lelkipásztori munkatársa is köszöntötte. A kerti-party szeretetvendégséget gyülekezetünk gondnokasszonya, Szabó Lajosné vezetésével szépen megszervezték az asszonyok. A gyerekek, fiatalok a Vackor-busz szolgáltatásait használhatták ki a Parkoló Ifjúsági Kör segítségével délután, hogy este jóhangulatban hallgassuk (és éljük meg/át) a TESTVÉREK együttes koncertjét. A szabadtéri koncertre eljöttek a veszprémi ifi tagjai és a berhidai Kolping Család ifjúsága is.

A Dunamelléki Református Egyházkerület Katechetikai Bizottsága a zánka-nagyvázsonyi református fiatalokkal közös horvátországi csereprogramunkat 70.000 Ft támogatásban részesítette. Köszönjük a püspökség támogatását és Isten áldását kérjük a hivatal munkájára, szolgálatára. SOLI DEO GLORIA!

Hazaérkeztek a táborozók a Börzsönyből, hál' Istennek egészségben és élményekkel gazdagon. Beszámolót Beszámoló ifjúsági... című alfejezetben.

Augusztus 4-11. közötti HORVÁTORSZÁGI programunkat a Mobilitás Nemzetközi Tanácsa 200.000 Ft-tal támogatta az április 15-én beadott pályázatunk "válaszaként". Ugyanígy támogatást kaptunk a Veszprém Megyei Közgyűléstől, Kuti Csaba elnök úr saját támogatói keretéből, melyért ezúton is köszönetet mondunk tudván azt, hogy EGYEDÜL ISTENÉ A DICSŐSÉG!
A horvátországi kirándulásról rövid beszámoló a Beszámoló jelentősebb... című alfejezetben!














Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.