Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Egymást követő szolgálatok

Törökszentmiklóson szolgált a Csermely

Utoljára három évvel ezelőtt szolgált advent idején kórusunk a törökszentmiklósi gyülekezetben. Minden kórustagnak kellemes élményei maradtak erről az alkalomról, hiszen óriási szeretettel vártak bennünket, felejthetetlen vendégfogadásban részesültünk, s e mellé még sok elismerő szót is kaptunk .
Nagy lelkesedéssel és szorgalommal készültünk hát most is az ezüst vasárnapi zenés áhítatra, amin lelkészünk: Nagy Kálmán hirdetett Igét.Az általa megszokott rendkívül szuggesztív előadásmód mindenkit magával ragadott most is, hiszen a várakozásban az Ige segítségével attól óvta a gyülekezetet, hogy hitét elhagyván, életének sorsfordító cselekedeteiben, döntésében úgy ne járjon, mint a madár, aki ha szélörvénybe kerül, kiszámíthatatlanná, irányíthatatlanná válik élete, s végzetes veszteségek érhetik sorsában.


Kórusunk a karácsonyi ünnepkör olyan műveit választotta műsorául, ami kevéssé közismertek, de szépségük egyedülálló. Kodály, Buxtehude, J.S. Bach, Handel művei után zárószámként a 150 . zsoltárt kántor-karnagyunk: Nagy Tibor feldolgozásában énekelhettük .
A zenés áhítat előtt és után mindenkinek jól esett a forró tea, mézeskalács, a finom ebéd, a sok finom sütemény.Még közös éneklésre és daltanulásra is sor került.
Törökszentmiklósi testvéreinknek ezúton is köszönjük ezt a felemelő közös élményt!

Karácsonyi műsor a Sareptában

Minden esztendőben hagyomány immár, hogy advent idején meglepjük szépkorú testvéreinket egy rövid kis műsorral az öregek otthonában. Egy közönség sem fogadja olyan lelki érzékenységgel dalainkat, mint ők. Rendkívül megható, s szeretettel teli minden odalátogatásunk, szereplésünk...

Ezúton is kívánunk nekik szeretetteljes,áldott, békés karácsonyi ünnepeket!

Sné Jánosi Klára

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 62, összesen: 605660

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.