Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Lelkészi levél 2011. Húsvét

Kedves Testvérek!

A szépen zöldellő természet jelzi, hogy a hosszú télnek is vége lesz egyszer. A hosszú tél sem múlt el munka nélkül gyülekezetünk és intézményei életében sem.

A Református Általános Iskolában a téli hónapok alatt több alkalommal is egybegyülekeztek azok a gyerekek és szüleik akik úgy gondolják, hogy megnézik a döntés előtt a mi iskolánkat is. Sok ügyes és kedves gyermeket ismerhettünk a foglalkozások alkalmával. Most már a szülőkön volt a sor, hogy meghozzák döntésüket és beírassák valamelyik iskolába gyermeküket az április 19-20-án megtartott beíratáskor.
A tél végén tovább bővülhetett a már meglévő műfüves sportpálya és így most már egy szabvány méretű kézilabda pálya áll rendelkezésére a gyerekeknek.

Tovább folytatódott a korábban elkezdett felújítás a Sarepta Idősek Otthonában is. Lassan befejezéséhez közeledik a munka, a megadott határidőre ez év április 30-ra befejezzük a munkálatokat. Ennek a pályázatnak a része az új szolgáltatás is amely a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás. Már hónapokkal korábban kitelepítésre kerültek a készülékek, amelyek egy jelző gombból és egy telefonvonalhoz kapcsolható készülékből áll. A jelzőgomb, mint egy óra felcsatolható a csuklóra és egyetlen megnyomással jelzi a központban azt, ha baj van. Már az eltelt időben is több alkalommal sikeresen működött a jelzőrendszer. Kellett udvaron elesett és felállni nem tudó emberhez menni, vagy olyanhoz aki a fürdőszobában csúszott el, vagy olyanhoz aki lakásában rosszul lett és nem tudott segítséget kérni más módon. Mindenki aki betöltötte 65. életévét igényelheti ezt a készüléket és a készüléken keresztül a segítséget. A havi fenntartása sem megfizethetetlen hisz 500 forint a díja. Bátorítok mindenkit, főleg az egyedül állókat, vagy betegségben szenvedőket, hogy vegyék igénybe ezt a szolgáltatást mert ad egy biztonságérzetet.

Mindenki láthatja azt, hogy elkezdődött csodaszép templomunk felújítása is. Az egyik torony állványozása már befejeződött és hamarosan szakemberek veszik birtokba az állványt és kezdik a fal teljes felújítását a tornyokon. Ki lesznek cserélve a zsalugáteres ablakok, és a teljes lemezelés a tornyok párkányain. A teljes felújítás a 70-es években történt meg azóta csak foltokban történt javítás és színeztük újra a templomot a műemlékes szakemberek utasítása alapján. A várossal közösen elnyert pályázati pénz csak részben fedezi a felújítás költséget. Az elnyert összeg 20 millió forint, amelyből csak az állványozás 14 millió forint. Szükséges, hogy a gyülekezet még további pénzt költsön a templomra. Ezért kérem Testvéreimet, hogy ki-ki a saját ereje szerint jutassa el adományát a templom felújításra. A mostani Kunhegyesi Hiradóban elhelyeztünk egy csekkel is, hogy banki úton is el lehessen juttatni az adományt a templom felújítására. Kérem, hogy aki tud segítsen adományával, akkor is ha nem tagja a gyülekezetnek, mert ez a templom mindannyiunk közös kincse és értéke a városnak, hisz a legtöbben a templomról emlékeznek városunkra még külföldön is.

Kedves Testvérek!

Istentől gazdagon megáldott békés boldog Húsvétot kívánok, örömteli ünneplést és a nehézségekben kitartást!

Nagy Kálmán

lelkész

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 64, összesen: 605662

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.