Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Testvéreinkkel közösen...

Testvérgyülekezeteinkkel együtt adtunk hálát...

Különleges alkalmat ünnepelhetett templomunkban Kunhegyes lakosságának az a rész, akik eljöttek megújult otthonunkba november 6-án.

A jelentős eseményt miniszterek, államtitkárok, egyházi főméltóságok, megyei- és városi vezetők, lelkészek tisztelték meg jelenlétükkel, de legalább ennyire kedves, s megbecsült vendégeink voltak testvérgyülekezeteink képviselői, gyülekezetünk tagjai, s valamennyi megjelent testvérünk.

(A képek az Echo TV és a szerző felvételei)


Templomunkban reggel 9 órakor kezdődtek a város hivatalos projektzárásának ünnepélyes pillanatai.
Szabó András polgármester méltatta az elért eredményeket, ismertette a helyi kivitelezők nevét, köszönettel és elismeréssel szólt munkájukról, majd a projekt megvalósításában legtöbbet dolgozó munkatársainak nyújtott át elismerő okleveleket.
Ezt követően Nagy Kálmán nagytiszteletű úr beszámolt az egyházi létesítmények felújításáról.  Megújult a templom orgonája, a templom tornyai, külső homlokzata, a homlokzaton lévő ablakok. Megköszönte a gyülekezet áldozatvállalását, hiszen beszámolójában is hangsúlyozta, hogy a pályázati pénzek csak részben fedezték a költségeket, annak felét az egyház önerőből állta. Az összköltség, - a családi napközi otthon felújításával együtt - elérte a 120 millió Ft-t.

Az Alföld katedrálisának felújítása alkalmából elismerését fejezte ki Varga Mihály államtitkára úr, egyben méltatta a kunhegyesi egyházközség, s fejlődő városunk eredményeit. Beszédében kiemelte a gyarapodás fontosságán túl a közösség, a hit összetartó erejét, a kun emberek összefogásának fontosságát.

Az üdvözlő, ünneplő beszédek sorát „szakította meg" a Debreceni Kollégium Kántusának szolgálata. A kórust Berkesi Sándor vezényelte. Műsoruk egyik különleges műve az Erkel Ferenc által is megzenésített Szózat volt.

Ezután került sor a templom felújítása tiszteletére rendezett hálaadó ünnepi istentiszteletre dr. Bölcskei Gusztáv református püspök úr szolgálatával. Prédikációjában a maradandó alkotására hívta fel a figyelmet, s ennek jelentőségét hangsúlyozta a kézzel fogható valóságos, és eszmei értelemben is.
Az ünnepi pillanatot tovább emelte a presbitérium újonnan megválasztott tagjainak eskütétele, Nagy József esperes úr vezette le.  Új presbitereink: Bartha Ferenc, Csoma János, Fejér Andor, dr. K. Tóth András, Király Ferenc, és Rózsa Lajos lettek. Ezúton is Isten áldását kérjük munkálkodásukra, hogy a patinás gyülekezet hírnevét öregbíteni tudják, annak további épülésére, Urunk dicsőségére! Az újdonsült presbiterek közül ezután Fejér Andor országgyűlési képviselő úr köszönte meg a választók bizalmát.

A testvérgyülekezetek képviselői szeretettel köszöntötték a vendéglátókat. Mindenható Istenünk gazdag áldását kérték a gyülekezetre, annak elöljáróira, a régóta fennálló testvér-gyülekezeti kapcsolat ápolóira. Szeretettel emlékeztek a Kunhegyesen eltöltött szép napokért. A Székelykereszttúrról, Feketicsről, és Makkosjánosiról érkező delegáció immár sokadik alkalommal látogatott el városunkba, ahol igazi mély barátságok szövődtek családok, házaspárok, fiatalok között. Megköszönték a tiszteletükre rendezett előző napi gálaműsort, ahol felléptek a Pátria Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncosai, valamint a Csermely kórus a Borgia együttessel együttműködve, és a nap zárásaként szervezett ünnepi vacsorát és táncos együttlétet, ahol mód volt régi ismerősökkel találkozni, beszélgetni, s együtt táncolhattak a vendéglátók vendégeikkel.  Ezen a rendezvényen azt is megtudtuk, hogy a három testvérgyülekezet tagjai nosztalgia kirándulást is tettek Kunmadarasra, felidézve a régmúlt emlékeit.

(111108-Sné. J. Klára)

A felújítással kapcsolatos hivatalos honlap itt érhető el!

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 56, összesen: 605654

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.