A Szociális Munka Napján

2011. november 14., hétfő

Azért, hogy nap mint nap segítséget nyújtsanak a legkiszolgáltatottabb társainknak, és így könnyítsék meg a mindennapi életben való boldogulásukat. Igen, ők a szociális ellátásban dolgozók! Köszönjük áldozatkész munkájukat!

Pályázatnyerés!

2011. április 21., csütörtök

 

 

 

Az alapszolgáltatásokhoz nélkülözhetetlenek a megfelelően kialakított közösségi terek megléte; a működtetés és fenntartás gazdaságossá tételéhez a nyílászárók cseréje,hőszigetelés.
A régi raktárhelyiség helyett a fejlesztés során közösségi programoknak helyet adó tornaszoba került kialakításra.
A megújuló energiaforrást hasznosító napkollektorok elhelyezése hosszútávon megtérülést és megtakarítást eredményeznek a melegvíz ellátás terén.

A szabadidő kulturált  eltöltésének elősegítésére a tornaszobán kívül , a friss levegőn történő beszélgetések, foglalkoztatások ösztönzésére  kerti pavilonok kerültek kihelyezésre.

2011. 02.

Fűtőné G. Gabriella
szakmai vezető

Elkezdődött az átalakítás

2010. július 23., péntek

Elkezdődött az átalakítás

Mint arról korábban beszámoltunk a Sarepta Idősek Otthona pályázaton nyert nagyobb összeget felújításra, átalakításra.

Képeken is látható, hogy jelenleg az új főbejárat munkálatai folynak, de rendszeresen tájékoztatjuk olvasóinkat majd a továbbiakról is

Sarepta - Felújítás

 

 (100824-Kavisánszki János)

Ünnep Abádszalókon

2010. március 23., kedd

Március 23-a emlékezetes nap az egyházközségünk életében. A mai napon volt az abádszalóki Sarepta gondozási központ ünnepélyes átvétele. Ahogy már korábbi cikkünkben is olvashatták a hivatalos, papírforma szerinti átadás már korábban megtörtént. A mostani ünnepségen részt vett Bölcskei Gusztáv tiszántúli egyházkerület püspöke valamint Szabó József  a nagykunsági egyházmegye esperese is. Nagy Kálmán lelkipásztorunk és a gyülekezetünk tagjai mellett, az ünnepségen ott voltak a gondozási központ ellátottjai, akik énekekkel és versekkel színesítették a műsort. Bölcskei Gusztáv püspök úr elmondta, hogy büszke arra, hogy a mai helyzetben sorra nyílnak az egyházi fenntartású intézmények. Az ünnepség végén a gondozottakat egy kis süteményezés várta. A meghívott vendégeket pedig állófogadás várta az abádszalóki polgármesteri hivatalban. (Beszámoló és képek Kavisanszki János-100323)

Mikulás járt a Sareptába.

2009. december 16., szerda

Az 2009. évi ünnepség néhány pillanata.

A fotokat készítette Király Sabina! Köszönjük!

Sarepta Idősek Otthona

2009. november 25., szerda

2003. februárjában alakult meg a egyházközségünk Sarepta Idősek Otthona.

Pályázatnyerés

2009. november 25., szerda

Pályázaton nyert ötvennyolc millió forintot az egyházközség fentartásában működö Sarepta Idősek Otthona. Nagy Kálmán igazgató lelkész elmondta, hogy az összeg egy részét az otthon felújítására, másik részét pedig egy új szolgálat beindítására fordítják. A részletekről egy későbbi interjúban beszámolunk. Isten áldása legyen az előttünk alló munkán.

A Szociális Munka Világnapján

2009. november 13., péntek

Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége vizsgálata, s annak eredményei alapján 1997-től emlékeznek meg a szociális munka napjáról. A Sarepta Idősek Otthona, a Támogatói Szolgálat is ünnepelt november 12-én.

Diasor: Nagyné Lódi Lili

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 135, összesen: 606023

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.