Nyomtat Elküld Olvasási nézet

A meddőség keresztje

Marie Cabaud Meaney (2007) A meddőség keresztje. Kiskunlacháza. Press+Print Nyomda

A szerző az Oxford Egyetemen szerzett doktori fokozatot modern nyelvekből és filozófiából. Dr. Meaney az életvédő mozgalom tevékeny tagjaként többek között számos ENSZ konferencián is fellépett. A könyv megjelenését követően , kilenc évi házasság után, gyermeke született az írónőnek.
A könyv első része az ő gondolatait foglalja össze a fogantatás csodájában termő élet védelmében. Az írónő keresztyén értelmezés szerint tárja föl, a termékenység és a reprodukciós nehézségek érzelmi-etikai vetületét, így Istent teremtő Úrnak látja, akinek szuverén hatalma az embert élettel megajándékozni.
A könyv második része esettanulmányokat közöl, bemutatja olyan nők életét, akik hosszabb-rövidebb ideig szembesültek a reprodukciós nehézségek krízisével. Mindenkinek tanulságos, gyakorlati kérdéseket feszegető olvasmány, mely a család, a párkapcsolat és az élet értelmét próbálja megválaszolni keresztyén bibliai értelmezéssel.
"Ezt a könyvet a gyermektelenségben szenvedőknek, családjuk tagjainak, és a barátainak ajánlom. Tudom, nehéz azoknak megérteni, akik maguk nem cipeltek ilyen keresztet, hogy mások mi mindenen mennek keresztül. Ezért fordul elő, hogy amikor ilyen jellegű veszteségről értesülnek, szinte még fokozzák is a bajt azzal, amit mondanak. De így van ez fordítva is: a terméketlen párok maguk is gyakran érzik, mily nehéz szavakba önteni, min mennek keresztül, miközben fájdalmuk csak fokozódik a környezetükben élő emberek megjegyzései nyomán. Ezért igyekszünk leírni a meddőséggel kapcsolatos tapasztalatainkat, feltérképezni mindazokat a kísértéseket és csapdákat, melyeket érdemes elkerülni. A végén pedig még az is kiderülhet, hogy a sokak szerint vitathatatlanul szörnyű csapásnak tekintett jelenség körbejárása reményteljes és gyümölcsöző utazássá változik még akkor is, ha a meddőség már teljes és visszavonhatatlanul végleges lenne. Ez a töprengő írás a katolikus álláspont kifejtésével így próbál lelki segítséget adni, miközben mély békéhez és hiteles beteljesedéshez vezet" – ajánlja könyvét a szerző.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 3, összesen: 199956

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...