Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Üzenet

 

" Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban" Zsolt. 46:2

 

Jó hírt akarok közölni az olvasóval.

Igaz milyen furcsán hangzik. A mai válságos időben akkor amikor a borsodi települések alig tudnak az árvíz után felálni, az iszapkárosultak jövöről beszélni képtelenek, számtalan család munkanélküliséggel küzd akkor valaki jóhírt akar közölni. Igen,de ezt nem én mondom hanem maga az Élő Isten. Neked és nekem van oltalmam és erősségem akkor amikor talán erőtlenek vagyunk. Ki lehet mondani és ki is kell, hogy a válságból van kiút. Nem egy újabb gazdasági csomag álta, hanem azáltal aki tud és akar is segíteni a nyomorúság idején. A mi Mennyei Atyánk. Ma ennél nincs jobb hír aminek alapja és igaz töltése lenne.

                                          Dorcsák Ignác

Adventi gondolatok

" Nem tudom hírdetni azt, hogy megjönnek azok, akiket annyire várunk, nem hírdethetem, hogy lesz kenyér, liszt és olaj, nem hírdethetem a költővel, hogy " nézz keletre, nézz nyugatra, magyar!" Azt tudom hírdetni, hogy ne nézzetek se keletre, se nyugatra, csak fölfelé. Onnan jön a mi királyunk. Ott van kezében a kenyér, a lélek és üdvösség kenyere. Ő hozza az életet, a kegyelem és üdvösség ajándékát. Tárjátok ki szíveteket, és hozsánnázatok neki úgy, hogy az soha ne torkoljon feszítsd megbe."           

                                                             Keken András

 

                                   Én zörgetek!

         

„Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek: ha valaki meghallja az én szómat és

           megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok és ő én velem."

                                                                                          Jelenések könyve 3:20.

  

Jézus Krisztus az élő Istennek egyszülött Fia, karácsonykor beleszületett a nyomorúságos, sötét világunkba. Földi útját végigjárta a betlehemi istállótól a Golgotáig, ahol az én, a te, és a világ bűneit keresztfára szegezte. Húsvétkor mennyei dicsőséges testben mutatta magát választottainak. Feltámadott! Pünkösdkor tanítványai a Szentlélek ereje által hirdették, hogy Jézus Krisztust Úrrá és Királlyá emelte mennyei Atyánk.

És most hozzád beszél. - A bezárt ajtó, a szíved előtt állok és zörgetek. Türelmesen várok arra, hogy beléphessek hozzád, akinek fontosabb céljai vannak, mint én. Belevetetted magadat a hétköznapok küzdelmeibe, mert azt képzeled, hogy egyszer megnyugszol, és igazán boldog leszel.

Fölismersz? Tudod, ki vagyok? A te Megváltód, az élő Isten beszél hozzád. Én belátok az ajtó mögé, a szíved mélyére. Szenvedsz. Irigység, félelem, megaláztatás, betegség, kiközösítés gyötör. Látom a jövendődet, hogy a kárhozat felé zuhansz. Azért jöttem, hogy segítsek rajtad, bűneidet megbocsássam, fájdalmaidon enyhítsek, megáldjalak, és bevigyelek az örökéletre. Ne zárj ki. Ne űzz el, mert senki, semmi más nem segít rajtad!

Ha valaki hisz nekem, és meghallja szómat, ha valaki hit által fölismeri, hogy Isten zörget nála, és hit által megnyitja a szívét, azzal együtt vacsorálok. Nem te gazdagítasz engem, hanem én ajándékozlak meg téged. Megszabadítlak bűneidtől, és közösségre lépek veled. Önmagamat, a szeretetet, békességet, örömet, tisztaságot és üdvösséget hozok neked.

Jézus érkezett hozzád. Ez a kegyelem, az üdvösség pillanata számodra. Ha befogadod, mert hiszel Neki, akkor idvességes a karácsonyod, áldott lesz a földi életed, és halálod után mennyei fényben és dicsőségben örvendezel.

Jézus szól: zörgetek! Higgy nekem. Fogadj be hát! Most!

Áldott Karácsonyi készülődést kívánok

                                                                                                

                                                                                           

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 64, összesen: 244131

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.