Nyomtat Elküld Olvasási nézet

2007 eseményei

Január elején megtartottuk a hagyományos Ökumenikus Imahetet vendég lelkipásztorok szolgálatával, akik közül az első egy temetés miatt maradt el, amely éppen aznapra esett, ezért Nagy József Levente MVH IX. – Tulipán utcai lp. egy másik alkalommal lehet majd vendégünk.
Január 18-án Domahidi Béla Mezőbergenye-i lp. Szolgált a Krisztus-hívők egységéért, 19-én Papp Benjámin Zsombor MVH VIII. - -Cserelaj-i lp. prédikált, végül Székely Levente Kutyfalv-i lp. prédikált és zárta az imahetet.
Nagy örömhírnek számított, amikor Ötvös József esperes hírül adta, hogy a MVH I. – Vártemplom-i gyülekezet testvérgyülekezetté fogadta kis közösségünket. Isten gondviseléseként fogadtuk a hírt!
Március 11-én a gyülekezet jelenlevő férfitagjai köszöntötték az asszonyokat-lányokat a Nemzetközi Nőnap, március 8-a alkalmából. Szeretetvendégség keretében kaláccsal, likőrrel, kávéval, üdítővel szerveztek meglepetést. Egy nagy csokor virággal, kerámiatállal és csokoládéval kedveskedtek lelkipásztoruknak! Ezen felül minden jelenlevő asszony egy-egy kis csokoládét kapott ajándékba.
Március folyamán megkaptuk a gondozói állás utáni állami támogatást, kongruát, ami anyaegyházként való megmaradásunknak feltétele. Istené a köszönet!
A Dorcas Aid Alapítvány jóvoltából 10 asszony kapott téli segítségképpen élelmiszercsomagot, valamint ortopéd járóbotokat (öten).
Március 25-e rendkívüli alkalom volt a gyülekezet életében, amikor Halmágyi Erzsébet római katolikus vallású asszonytestvérünk konfirmációi fogadalmat tett református hitre térve. 2007-ben tehát konfirmandusunk is volt!
Április 15-én ellátogatott Oláhdellőre Kali Ellák és felesége, Margit magyarországi barátaik kíséretében.
Május 5-én háromtagú küldöttség vett részt Marosvásárhelyen a Presbiteri Szövetség Marosi Egyházmegyei részlegének alakuló ülésén, ahol Demeter György Gy. Oláhdellő-i gondnokot a szövetség küldöttjévé választották.
Május 12-én az oláhdellői asszonyok közül 5-en vettek részt a Nősz. Körezeti Konferenciáján Csekelakán, melynek témája az irigység volt. Előadást tartott Domahidi Béla mezőbergenyei lp.
Május 20-án 24 tagú küldöttség látogatta meg gyülekezetünket testvérgyülekezetünk részéről, a Vártemplomból. Igét hirdetett Henter György vendéglelkipásztor. Az együttlét közösen elköltött ünnepi ebéddel folytatódott a parókián. Meghívást kaptunk a viszontlátogatásra is a közeljövőben.
Május 30-án elszállítottuk a Káposztásszentmiklósi Református Egyháztól ajándékba kapott használt tetőcserepeket (1000-1500 darabot). A Presbitérium minden tagja segédkezett a fel- és lerakódásnál.
Július 8-án feltettük az orgona homlokzatára a Farkas Gizellától és Szőcs Jánostól (Dunakesziből) kapott ajándékot, a magyar nemzeti lobogót.
Július 15-én nemzeti zászló-avató ünnepélyt rendeztünk, amikor a Róm. 8 Igéi alapján megáldottuk a zászlót, köszöntők, szavalatok hangzottak el, nemzeti imádságunk eléneklése után pedig a templomkertben rendezett szeretetvendégség keretében folytatódott az ünnepélyes alkalom. Számunkra a nemzeti összetartozást fejezi ki a zászló.
Szeptember 1-én Erdőszentgyörgyre utaztak az oláhdellői asszonyok közül 5-en, az 1. Területi Nősz. Konferenciára, ahova Közép-Erdély lányai-aszonyai közül 350-400-an gyűltek össze. Érdekes előadást tartott Péter Júlia Marosszentanna-i tiszteletesasszony a nő helyéről. Gazdagodva tértünk haza.
Szeptember 1-3 között 3 gyerek vett részt a MVH I. – Vártemplomi gyülekezet szervezte 3 napos gyerektáborban Maroshévízen, ahol a Vakációs Bibliahét témája szerint tanultak a gyerekek a Bibliáról.
Szeptember 9-én tartottuk meg gyülekezetünkben az Idősek Vasárnapját, mely rendhagyónak számított, mivel ez volt az első alkalom, hogy ünnepélyesen, hálaadó istentisztelettel, szál virággal, verssel és szeretetvendégséggel köszöntöttük a 79. Életévüket betöltött, illetve 80 év feletti testvéreinket. 78 lélekből 13 érte meg ezt a szép kort, mely olyan Istennél, mint korona a fejen.
Október 7-én megemlékeztünk a magyarok gyászünnepéről, az 1848-49-es szabadságharcban elesettekről, az aradi 13 vértanúról és a vértanú papokról.
Október 21-én megemlékeztünk az 1956-os forradalom magyarországi és erdélyi eseményeiről is.
Október 28-án meglátogatott a Marosbogáti Emmaus Otthon vezetője, Molnár Eszter tiszteletes asszony kislányával és Chicago-i (USA) támogatójukkal, Hermann Woudenberg-gel. Közös délutáni istentiszteletet tartottunk, majd teadélután és szeretetvendégség keretében Molnár Eszter az otthon életéről, lakóiról, nehézségeikről, örömeikről, múltjukról mesélt. Végül meglátogattuk Cotarlan Péter harangozó családját. Ennek eredményeképpen Cotarlan Arnold Szilárd novembertől az otthon lakója lett.
Október 31-én megemlékeztünk a Reformációról, célkitűzéseiről hallottunk, valamint arról, hogy mit is jelent a református szó, mit jelent ma reformátusnak lenni.
November 18-án gyülekezeti alkalomra vendégül láttuk Rigmányi Éva Maroscsapó-i tiszteletesasszonyt, aki az egészséges életmódról és gyógynövényekről beszélt.
November 24-én két asszonytestvérünk vett részt a MVH-en tartott Advent- és Karácsony-váró esten, ahol előadásokat hallgattak, hangulatosan készültek az ünnepre.
December 16-án ismét ellátogatott hozzánk a Vártemplom-i gyülekezet küldöttsége, amikor karácsonyi gyerekcsomagokat hoztak gyermekeinknek, valamint karácsonyi ajándékképpen átadták Oláhdellő 2008. évi központi járulékának ellenértékét, 290,00 RON-t. Szeretetvendégség keretében találkoztunk, beszélgettünk.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 41, összesen: 408840

  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...
  • 2024. április 03., szerda

    Messze megelőzve korukat, épp negyven éve kezdtek gyülekezetépítésbe egy panelvárosban Szénási János és felesége, Gazda Klára lelkipásztorok, akikkel ...