Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Bemutatkozás

Szeretettel köszönt az

"ÖRÖMTELI FÉNY"

ökumenikus, ifjúsági, kulturális és karitatív célokat támogató
Csongrád Megyei Alapítvány.

Az alapítvány létrejöttének körülményei

Csongrád megyében még nem létezett a keresztény könnyűzenei életet átfogó, támogató, szervező, azt inspiráló szervezet.

A gomba módra szaporodó úgynevezett templomi gitáros ifjúsági együttesek, énekkarok részére nehéz feladatot jelent az alkotó munkához szükséges alapvető anyagi feltételek megteremtése.

Az évek során folyamatosan fejlődő, dalaikat CD lemezen, hang és videokazettán megjelentetni szándékozó előadók állandó pénzhiánnyal küzdenek.

Támogatók, szponzorok nélkül, a felmerülő terhekkel önállóan nem képesek szembenézni. Az egyes egyházi vezetők pénzügyi forráshiány miatt nem tudják anyagilag segíteni e törekvéseket, így a Szeged - Felsővárosi Római Katolikus Plébánia EFFATA ifjúsági együttesének tagjai és barátai 1999. nyarán kezdeményezték egy ilyen célokat támogató alapítvány létrehozását.

Az alapítvány céljai

Az alapítvány célja az ökumenikus keresztény zenei élet támogatása, kulturális rendezvényszervezés, illetve karitatív, jótékonysági tevékenység. Célja továbbá a 14-32 éves korosztályhoz tartozó ifjúsági közösségek, gyülekezetek támogatása, zenei tehetséggondozása. Az alapítvány a társadalom perifériájára szorult fiatalok támogatását és zenei képzését is vállalja.

Az alapítvány ökumenikus jelleggel jött létre, mert nem célja senki kirekesztése sem. Minden, a szervezet céljait elfogadó, azt támogatni kész, együttműködő együttesnek, énekkarnak szólistának, érdekes új kezdeményezésnek, ötletnek, tervnek szeretne pártolójává válni.

Küldetésünk

A keresztény egyházakban működő, Krisztus ügyéért munkálkodó ifjúsági énekkarok, együttesek, szólisták fejlődését kívánjuk elsődlegesen ösztönözni, emellett a művészetek, a kultúra területén tevékenykedő tehetséges fiatalokat is. Szeretnénk felkarolni és új, értelmes, emberi célokkal segíteni sérült, beteg, rászoruló embertársainkat. (programok szervezése, zeneoktatás, kirándulás, táboroztatás, stb.)

Jövőképünk

A talentumok kamatoztatásának "termékeny táptalajává" kívánunk válni, ahol együtt tesszük, amit Isten tőlünk kér, ahol mindig történik valami, ami a fejlődést és a megújulást segíti, ahol új ötletek, kezdeményezések, jobbnál jobb tervek születnek, jönnek létre - Isten dicsőségére - és ahol mindig szól az Istent dicsérő, vidám zene.

Konkrét tevékenységi körök

-Keresztény ifjúsági együttesek, énekkarok, szólisták munkájának anyagi támogatása.

-Keresztény ifjúsági gyülekezetek, közösségek támogatása.

- Koncertek, egyéb kulturális programok szervezése, lebonyolítása. (Ökumenikus Ifjúsági Farsangi Bál, LAUDATE Keresztény Zenei Fesztivál, stb.)

- CD lemezek, hang és videó kazetták, ismertetők, szóró lapok kiadása.

- Rendezvények hangosítása.

- Tehetséggondozás, zenei oktatás.

- Zenei és egyéb ifjúsági táborok szervezése.

- Karitatív tevékenység: programok szervezése, lebonyolítása, ajándékok vásárlása értelmi fogyatékos gyerekeknek, idősek otthonában élőknek, és korházban fekvő betegeknek, stb.

Az "Örömteli Fény" Alapítvány eddigi tevékenységei

Az "Örömteli Fény" Alapítvány 1999. májusában jött létre.
Azóta a következő kulturális események szervezésében vett részt.

Az alapítvány koncertet szervezett az EFFATA együttes közreműködésével 1999. november 27-én, Budapesten az Ódry Árpád Művészotthonban.
Az idős színművészek otthonában az EFFATA együttes - többek között - Csongrádi Kata művésznővel közösen nagysikerű műsort adott.

IV. Ökumenikus Ifjúsági Farsangi Bál 2000. február. 25.

A hagyományos ifjúsági farsangi bál nagy sikerrel zajlott le a Dugonics András Piarista Gimnázium dísztermében 250 szegedi és Szeged környéki katolikus, református, evangélikus fiatal részvételével.

EFFATA koncert Sopronban

2000. március 25-én a sikeres budapesti szereplés hatására az EFFATA együttest meghívták egy soproni vendégszereplésre is az ottani idősek otthonába.

Millenniumi Keresztény Ifjúsági Zenei Napok

"Fiatalok az ezer éves keresztény Magyarországért" 2000. július. 28-30.

A LAUDATE Keresztény Ifjúsági Zenei Találkozó 2000-ben három napos, nagysikerű millenniumi rendezvénysorozat keretében jött létre. A találkozó három napján a Szent József templomban, a Széchenyi téren és az Újszegedi Parkszínpadon mintegy ezer fő hallgatta végig a keresztény könnyűzene hazai és külföldi előadóinak műsorait. A rendezvény a LAUDATE Alapítvánnyal közös szervezésben jött létre.

Az alapítvány segítséget nyújtott a LUMEN együttes nyári turnéjának szervezésében.

A LUMEN Ifjúsági Együttes július hónapban két rövidebb turnén vett részt, (július. 05-09. és július. 22-26. között) melynek előkészítő, szervező munkálataiban segített az alapítvány. (számítógép, fénymásolás, stb.)

EFFATA együttes nyári turnéja 2000. augusztus. 11-20.

Az EFFATA együttes turnén vett részt, melynek előkészítő, szervező munkálataiban segített az alapítvány. (számítógép, fénymásolás, stb.)

Szent Gellért Nap

Az alapítvány 2000. szeptember 23-án, a Szeged-Csanádi Egyházmegye hagyományos Szent Gellért Napi ifjúsági találkozóján hangosító rendszerével segítette az ott fellépő zenekarok munkáját.

www.ofanet.hu

November elején elkezdet működését az alapítvány weboldala.

Mikulás és karácsonyi műsorok

December 6-án a JATE Fizikai Tanszékén gyerekműsort adott az EFFATA együttes. Az alapítvány, az EFFATA együttes segítségével az Agyagos utcai otthonban értelmi fogyatékos gyerekek részére karácsonyi műsort szervezett.

V. Ökumenikus Ifjúsági Farsangi Bál 2001. 02. 23, péntek

2001. 02. 23-án, pénteken, a Dugonics András Piarista Gimnáziumban,az "Örömteli Fény" Alapítvány, a Református Egyetemi és Főiskolai Gyülekezet,
valamint a KMM - JOC szervezésében ötödik alkalommal került megrendezésre a hagyományos "Ökumenikus Ifjúsági Farsangi Bál.
A rendezvényen 250 - 300 katolikus, református, evangélikus, metodista, baptista fiatal vett részt.

Adományok

Tisztelt adományozó! Az "Örömteli Fény" Alapítványt a Csongrád Megyei Bíróság 2000. 04. 12-ei,
Pk. 60. 038/1999/7. számú végzésében
közhasznú szervezetté nyilvánította.
Adományát a Szőreg és Vidéke Takarékszövetkezet számlaszámán juttathatja el részünkre:

57400 217 - 10135316

















































































































Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.