2019. novemberi alkalmaink

2019. november 14., csütörtök

Őszi ünnepi alkalmaink

2019. október 25., péntek

Tisztelettel meghívjuk őszi ünnepi alkalmainkra!

2019. október 27. vasárnap
Leányfalun és Pócsmegyeren délelőtt úrvacsorás istentisztelet. Igét hirdet: Balog Katalin lelkipásztor, a Református Iszákosmentő Misszió dömösi gyógyító otthonának vezetője.


Október 31. csütörtök
Pócsmegyeren 18 órakor ünnepi istentisztelet a reformáció emléknapja alkalmából. Illés Szabolcs hegedűművész adja elő Georg Philipp Telemann Fantáziáinak részleteit.


November 1. péntek
Pócsmegyeren 15 órakor temetői istentisztelet. Megemlékezünk az öt és tíz éve elhunytakról.


November 3. vasárnap
Leányfalun rendhagyó időpontban, 10.30-kor kezdődik a délelőtti istentisztelet. Ezen a hálaadó istentiszteleten köszönjük meg Istennek a leányfalui templom külső és belső megújulását. Az istentiszteleten ünnepi beszédet mond dr. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Köszöntőt mondanak: Kassai Gyula, a Barsi Református Egyházmegye esperese, dr. P. Tóth Zoltán, az Északpesti Református Egyházmegye gondnoka.

Adakozást hirdetünk a pócsmegyeri parókia tetőfelújítására.

Az alkalom Ravasz László emléktáblájának koszorúzásával és játszótéravatással zárul.

Az istentisztelettel egyidőben gyermek-istentiszteletet tartunk, amelynek keretében Fekete Dávid bábművész adja elő Törökvész Vitéz, avagy Vitéz László és a törökök című darabját.

Ezt követően gyülekezeti ebédre hívjuk kedves vendégeinket a Leányfaluházba! Köszönjük az alkalomra készített süteményeket, amelyek 10.15-ig a Leányfaluházba is elhozhatók. Részvétel előzetes bejelentkezéssel a templomban található íveken, sms-ben, emailben: kovach.t5@gmail.com

November 3-án 10.30-kor Pócsmegyeren is tartunk istentiszteletet!

Margitszigeti kirándulás

2019. október 11., péntek

MEGHÍVÓ családi és hittanos KIRÁNDULÁSRA!

 

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

Szeretettel várunk Benneteket 2019. október 12-én szombaton családi kirándulásunkra! Az autóbusz 8.15-kor indul a pócsmegyeri református templom elől. A leányfalui résztvevőket 8.30-kor a MOL benzinkútnál vesszük fel.

Utunk első célpontja Budapest legrégibb református temploma, az óbudai református templom. Ezt követően az autóbusz elvisz bennünket a Margitsziget Margit-hídi lejárójához. 11 órakor megtekintjük a zenélő szökőkutat, majd ellátogatunk a margitszigeti állatkertbe, a Japánkertbe, felfedezzük a Margit-kápolna romjait és sok izgalmas helyet.

13.40-kor beszállunk a D13-as BKV-hajóba, amivel 14.15-re eljutunk a Hajógyári-szigetre. Itt felkeressük az ország legnagyobb csúszdaparkját és a hozzá kapcsolódó játszóteret. Bőséges hideg enni- és innivalót, kirándulócipőt hozzunk magunkkal!

Részvételi díj: 1.500.- Ft/fő. Ha egy családból két főnél többen jönnek, a harmadik gyermek már ingyen utazik! Érkezés haza legkésőbb 16.30-ig. Jelentkezés a szülők visszajelzése alapján történik SMS küldésével, vagy email üzenettel. Kérjük szépen a résztvevők nevének pontos feltüntetését! Áldás, békesség az egész Családnak!

 

Kovách Tamás (30/9193179) kovach.t5@gmail.com

Hittanévnyitó 2019

2019. szeptember 19., csütörtök

Kedves Család! Kedves Hittanos Barátaink!

Szeretettel várjuk az egész Családot hittanévnyitó istentiszteletünkre 2019. szeptember 22-én vasárnap 9 órakor a leányfalui templomba, 10.30-kor a pócsmegyeri temlomba!

A családi istentiszteletre most is nagy szeretettel, meglepetésekkel és a végén fagylaltmeghívással készülünk!

A hit- és erkölcstan órák rendje ismert az órarendből. Az óvodai hittan Leányfalun az új épületben csütörtök délután fél 4-kor, a régi épületben pedig 4 órakor kezdődik. Pócsmegyeren szerdán délután fél 4-kor kezdődik a szokott helyen.

Vasárnaponként gyerek-istentiszteletre várjuk a gyermekeket! Féléves témánk: KRESZ A BIBLIÁBAN.

Október 12-én, szombaton családi kirándulást szervezünk a Margit-szigetre! Mindenkit szeretettel várunk kalandos utunkra! A tájékoztató rövidesen elkészül…

Áldott új tanévet kívánunk!

Augusztusi gyülekezeti alkalmak

2019. augusztus 26., hétfő

Augusztus 11. vasárnap 19 órakor Szabó Balázs és Papp Orsolya négykezes orgonaestje a pócsmegyeri református templomban.

Augusztus 18. vasárnap 9 és 10.30: Ünnepi úrvacsorás istentisztelet újkenyér alkalmából.

Augusztus 18. vasárnap 16 órakor a Tahi Egyházzenei Hét kórusának hangversenye a pócsmegyeri református templomban. Nagyon köszönjük a kórus vendégül látására készített süteményeket! Köszönjük, ha vasárnap 14 óráig átadják a süteményeket!

Augusztus 19. hétfő 18.30: Adamik Anna zongoraestje a leányfalui református templomban.

Augusztus 25. vasárnap 17 órakor Muskovics Andrea Anna Gazdasági stratégiák a Duna természeti viszonyai között című könyvének bemutatója a Pócsmegyeri Rendezvényközpontban. A gazdagon illusztrált könyv Pócsmegyer gazdálkodását tárja elénk a XIX. századtól napjainkig.

Szeptember 1. vasárnap 9 és 10.30: Istentisztelet hittanosaink szolgálatával.

Szeptember 8. vasárnap 16 órakor Schubert hangverseny a pócsmegyeri református templomban. Fellép Farkas Katalin hegedűművész és Kéry Tamás zongoraművész.

Szeptember 14. szombat: Egyházmegyei Családi Nap. Gazdag programmal várnak bennünket Veresegyházára! A gyülekezet minden nemzedéke számára felemelő élményt nyújthat a program. Várjuk jelentkezésüket szeptember 8-ig emailben, telefonon vagy személyesen! Kérjük, mindenki jelezze, hogy egyénileg vagy közösségben szeretne a helyszínre jutni. Tájékoztató a másik oldalon.

Szeptember 14. szombat 18.30. Szent Anna kórus hangversenye a leányfalui református templomban.

Franz Schubert emléktábla koszorúzás

2019. augusztus 26., hétfő

Könyvbemutató

2019. augusztus 26., hétfő

Hittanévzáró - 2019

2019. május 27., hétfő

Kedves Család! Kedves Hittanos Barátaink!


Mindenkit szeretettel várunk

HITTANÉVZÁRÓ ISTENTISZTELETÜNKRE,

2019. június 2-án, vasárnap 9 órakor,

a leányfalui református templomba!
Tisztelettel kérjük, hogy Hittanosaink 8.15-re érkezzenek!

 


Az istentisztelet végén szeretettel meghívunk Mindenkit CSALÁDI NAPUNKRA! Sosem látott ÓRIÁSI meglepetésekre lehet számítani! Fagylaltmeghívás, kávé, szeretetvendégség szerepel a
programban. Sütifelajánlásokat örömmel fogadunk!

Önfeledt játékról, erő- és bátorságpróbákról, kalandozásokról a Szülők lelkes csapata gondoskodik. Lehetőleg kényelmesen öltözzünk, a tűsarkú cipő mellőzhető. 12 órakor ebédmeghívással zárul a program (finom lesz). Az ebédre május 30. csütörtök este 8 óráig lehet jelentkezni a kovach.t5@gmail.com címen.

 

Szeretettel Ildikó néni (20/4305617) Tiszi bácsi (30/9193179) és a Szülők népes Csapata

Ajánld fel 1%-od!

2019. április 17., szerda

Kérjük támogassa Ön is adója 1 százalékával a Református Egyház munkáját.

 

Nézzék meg a Református Egyház videóját a felajánlásról:

https://www.youtube.com/watch?v=Sc9g1R1lU9g

Házasság Hete 2019

2019. január 31., csütörtök

Egyetemes imahét 2019 - Pócsmegyer

2019. január 13., vasárnap

Egyetemes imahét 2019 - Leányfalu

2019. január 13., vasárnap

Komáromi kirándulás

2018. október 13., szombat

Hamerli György temetése

2018. október 13., szombat

Hamerlin György temetése

<< frissebb hírek régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 40, összesen: 152368

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.