2016. december 05., hétfő - Tóth Ádám Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gyülekezeti hírmondó - december

 

 

„Fiút fog szülni, akit nevezz Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből.”
Máté 1,21

 

GYÜLEKEZETI ALKALMAINK:

Szerda: 18.30 Imaóra Leányfalun - 19.00 Bibliaóra Leányfalun
Csütörtök: 13.30 Konfirmációs óra Leányfalun
Vasárnap:   08.30 Istentisztelet, gyermek-istentisztelet Leányfalun
- 10.30 Istentisztelet, gyermek-istentisztelet Pócsmegyeren

 

ÜNNEPI ÉS RENDKÍVÜLI ALKALMAINK:


December 5. hétfő
Pócsmegyeren 17.00 órakor kezdődik a MIKULÁSVÁRÓ CSALÁDI ISTENTISZTELET, majd ezt követően 17.45-től várjuk együtt a Bocskai térre a Mikulás érkezését.


December 9. péntek
Pócsmegyeren 15.00 órakor ADVENTI SZERETETVENDÉGSÉG a gyülekezet idős tagjai számára. Helyszín a gyülekezeti ház (Bocskai tér 1.) Reméljük, sokan elfogadják meghívásunkat! Autós szállítással és sok meglepetéssel készülünk a fontos alkalomra!


December 11. advent 3. vasárnapja

Leányfalun 8.30-kor az istentiszteleten a Szent Anna kórus szolgál.
Ezt követően hagyományos ADVENTI VÁSÁR a református templom alsó szintjén.
Pócsmegyeren 10.30-kor az istentiszteleten a Sziget hangja kórus szolgál. Ezt követően 16.30-ig hagyományos ADVENTI VÁSÁR helyben készült kézműves termékekkel a Bocskai téren. Mindenkit szeretettel vár a Zöldszigeti Kör Polgári Kulturális Egyesület.


December 18. advent 4. vasárnapja

Leányfalun 8.30-kor az istentiszteleten A csere című karácsonyi jelenetet adják elő a gyülekezet ifjú tagjai.
Pócsmegyeren 10.30-kor kezdődik a GYERMEKEK KARÁCSONYI ISTENTISZTELETE, amelyen hittanos gyerekeink szolgálnak verssel, énekléssel, a karácsonyi történet és mai jelenetek előadásával.


December 20. kedd
Leányfalun 17.00 órakor kezdődik a GYERMEKEK KARÁCSONYI ISTENTISZTELETE, amelyen a hittanos gyerekek szolgálnak énekléssel, verssel, a karácsonyi történet előadásával, mesejátékkal.

December 23. péntek
Pócsmegyeren 17.00 órakor MINDENKI KARÁCSONYA. A református templomban ünnepi koncertet ad a KECSKÉS EGYÜTTES. Karácsonyi köszöntőt mond Zákányné dr. Szőke Tímea. Forró teával, friss pogácsával vár minden ünneplőt Pócsmegyer önkormányzata.

December 24. szenteste
Leányfalun 17.00 órakor ünnepi istentisztelet.
Pócsmegyeren 18.00 órakor ünnepi istentisztelet.

December 25. karácsony első napja
Leányfalun 8.30-kor ünnepi úrvacsorás istentisztelet.
Pócsmegyeren 10.30-kor ünnepi úrvacsorás istentisztelet és gyermek-istentisztelet.
Az istentiszteleteken Kiss Gy. László tárogatóművész szolgál.

December 26. karácsony második napja
Leányfalun 8.30-kor ünnepi istentisztelet a legátus szolgálatával.
Pócsmegyeren 10.30-kor ünnepi úrvacsorás istentisztelet a legátus szolgálatával.
Legátusunk az idei karácsonyon Harangozó Dóra, a KRE Hittudományi Kar ötödéves hallgatója lesz, aki Miskolcról érkezik hozzánk.

December 29. csütörtök
Leányfalun a tornacsarnokban és a templomban kerül sor a hagyományos IFJÚSÁGI ELŐ-SZILVESZTERRE. Reméljük, idén is népes csapat tölti együtt nagy vidámságban a napot! A program később jelenik meg.

December 30. péntek

Leányfalun 11.00 órakor a templomban emlékezünk Várady Szabó Mihályra, Leányfalu néhai polgármesterére halálának 10. évfordulóján.


December 31. Szilveszter napja

KIRÁNDULÁS A VÖRÖSKŐRE. Szép hagyományunk szerint az év utolsó napján idén is fellátogatunk a hegycsúcsra. Akik az elmúlt években velünk tartottak, már tudják, milyen varázslatos ez az útvonal a téli időben. Akár nagy a hó, akár verőfényes az idő, akár vastag a zúzmara az ágon, a kirándulás mindig élményt jelent. A csúcson mindig rövid áhítatot tartunk, és lélekben megújulva, testben felfrissülve nézhetünk az újesztendő elé.
Gyülekező pócsmegyerieknek 9.40-kor a révnél. Közös indulás 10.00 órakor a leányfalui templom elől. 14.00 órára mindenki hazaérhet…
Leányfalun 17.00 órakor óévzáró istentiszteletet.
Pócsmegyeren 18.00 órakor óévzáró istentiszteletet.

2016. január 1. vasárnap
Leányfalun 8.30-kor ÚJÉVI ISTENTISZTELET.
Pócsmegyeren 10.30-kor ÚJÉVI ISTENTISZTELET.

Január 15-21. EGYETEMES IMAHÉT.

Három harang köszönti az adventi és karácsonyi gyülekezetet a pócsmegyeri templomban. Az ember elidőz mellette, ha megszólalnak az újjáépült harangrendszer harangjai. Leányfalun is jó megállni, kicsit odahallgatni, ha kezdődik a harangozás. A megújítás szándéka szerint 1956 hőseire emlékeztetnek, de nemcsak rájuk, a harangzúgásban soknemzedéknyi gyülekezet emléke ébred. Hitvalló hősöké, akiknek hagyatéka ma is megmaradásunk forrása és a reménység táplálója. A reformáció 500. évfordulójához közeledve kérjük Istent, teremtsen alkalmat az ünneplésre! Mindez ne a külsőségekben merüljön ki, hanem igazi, Lélek szerinti megújulásra vezérelje a gyülekezetet. A leányfalui testvérek jövőre a templom külső megújítására vállalkoznak. Minden építő munkánkra, adományainkra, szolgálatunkra kérjük Isten áldását! Legyen közös megtapasztalásunk, hogy az igaz ember pedig hitből fog élni. (Róma 1,17). Áldás, békesség!


ADVENTI KÖNYVVÁSÁR december 4-től január 8-ig.
Mindenkinek szeretettel ajánljuk figyelmébe gyülekezeti honlapunkat:
www.parokia.hu/lap/pocsmegyer-leanyfalu

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 12, összesen: 152047

  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...