2019. június 30., vasárnap - Tóth Ádám Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gyülekezeti táborok 2019 nyarán

 

 

Hittantábor Kokava-línián

Nagy örömünkre, jól bevált helyszínen tarthatjuk nyári hittantáborunkat!

Helyszín: a felvidéki Kokava-Línia (Szlovákia) IPOLY SZÁLLÓ (Hotel Ipel) Időpont: 2019. augusztus 12-17. Kokava Línia a felvidéki Érchegység déli nyúlványain, a sztolicei hegyek között 800 méter magasságban fekszik. Az üdülőhely közelében található az Ipoly és a Rima folyó forrásvidéke. Klímája nyáron hűs, levegője és vizei tiszták, az emberek barátságosak és vendégszeretők. A hegyek, a hűs klíma, a kristály tiszta patakok, a végtelennek tűnő erdők egész évben felüdülést nyújtanak.

Az Ipoly-szálló kapacitása 64 ágy, ebből 12 ágy összkomfortos, 2 ágyas, külön fürdőszobás apartmanban és 52 férőhely, 4-6 ágyas, jól felszerelt, felújított szobákban található, a ház két emeletén. Minden emelet átalakítva és felújítva, kibővített fürdőszobákkal várja vendégeit. Az épületben többek között étterem, bár és szauna is működik: www.kokava-linia.eu/hu/ipoly_szallo.html

A táborba a 2. osztályt elvégzettektől a 8. osztályba készülőkig várjuk a jelentkezőket.

Augusztus 12-én hétfőn különjáratú autóbusszal utazunk. A pócsmegyeriek 8.45-től 9.00 óráig szállnak fel a templom előtt. A leányfaluiakat 9.15-től vesszük fel a MOL benzinkút parkolójában. Egész napra bőséges enni- és innivalóra lesz szükség! Odafele megmásszuk Somoskő várát és megtekintjük a bazaltorgonákat. Este a szálláson meleg vacsorát már kapunk. Augusztus 17-én szombaton autóbusszal indulunk haza. Utunk során megtekintjük Fülek várát. Érkezés a leányfalui MOL benzinkúthoz 18.30-ra, a pócsmegyeri templomhoz 18.50-re várható.
A táborban napi ötszöri bőséges étkezésre nyílik lehetőség.

A hét témája: DÁVID király életútja.

Programok: Kirándulások a környező hegyekben, lovaglás, fürdés a szálló melletti medencében (jó idő estén), íjászkodás, autóbuszos kirándulás Selmecbányára. (Igéret szerint, a bányában talált ezüstöt mindenki hazaviheti.) A többi maradjon meglepetés…
Idén is szeretnénk megrendezni a KI MIT TUD?-ot. Mindenkit szeretettel biztatunk a részvételre!
A tábori felszerelésbe mindenképpen kerüljön: nyári öltözet, esőkabát, fürdőruha, két nagyméretű törülköző, pizsama, tisztálkodó felszerelés, strandpapucs, kényelmes sportcipő, ceruza/toll, jegyzetfüzet… Érdemes hozni gumilabdát, bőrlabdát, játékkártyát, pingpongütőt.

FONTOS: Az útra vagy érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél szükséges! Az uti okmányokat (TB-kártyákat és diákigazolványokat is) a hét elején összegyűjtjük, a hét végén kiosztjuk. Kérjük, hogy elektronikus hanghordozó eszközöket senki ne hozzon a táborba! A kullancsok miatt a gyermekeket minden este fejtől-talpig átvizsgáljuk.
Megköszönjük, ha valaki zöldséggel, gyümölccsel, süteménnyel tudja támogatni táborunkat!
Köszönjük, ha valaki anyagi támogatást nyújt, vagy támogatót szerez!
Idén is mérsékelt áron, 23.000.-Ft-ért nyaralhatunk. A részvételi díjban minden költség benne van.
Jelentkezési határidő: július 22. HÉTFŐ 18.30. Ebben az időpontban tartunk Pócsmegyeren egy SZÜLŐI ÉRTEKEZLETET, ahová feltétlenül várjuk a kedves szülőket! A részvételi díjat a szülői értekezleten kérjük befizetni. Az összeget egy borítékba helyezzük, amelyen legyen feltüntetve a gyermek(-ek) neve, születési dátuma, személyigazolvány vagy útlevélszáma. Minderre a megkötendő biztosítás miatt van szükség.
A táborozást követő vasárnapon, a délelőtti istentiszteleteken előadjuk a tábori énekeket és aranymondásokat. Szeretettel kérjük a családok részvételét!

 

 

Angol (magyar) nyelvű napközis tábor

A tábor 2019. július 15. és 19. között, hétfőtől péntekig kerül megrendezésre, a pócsmegyeri református gyülekezeti ház épületében (régi iskola). A napi program 9.15-kor kezdődik és 17.00 órakor ér véget.

A tábor társszervezője a magyarországi SZENTÍRÁS SZÖVETSÉG. Nagy örömünk, hogy idén már harmadszor rendezhetjük meg angol nyelvű táborunkat! A tábort angolszász nyelvterületről érkező hitoktatók, illetve magyar hitoktatók és önkéntesek vezetik. Itt is alszanak nálunk, és az egész hetet azzal töltik, hogy a lehető leggazdagabb tábori programmal ajándékozzák meg gyermekeinket.

A táborban a könnyen érthetőség kedvéért minden két nyelven hangzik. A délelőtti főfoglalkozás, énektanulás mellett, kiscsoportos beszélgetések és sok-sok játék is szerepel a programban. Délutánonként lesz nyelvtanulás is csoportokban (nyelvtudás szerint). Újdonság: minden délutánra különleges meglepetés-programmal készülünk... Az utolsó nap délutánja a tervek szerint családi együttlétté bővül. A szülők és családtagok vendéglátás és vidám együttlét mellett szerezhetnek benyomást a héten tanultakról.

A táborba jelentkezni 7-től 14 éves korig lehet.

Nem akadály, ha valaki alig, vagy éppen tud valamit angolul!

A leányfalui résztvevőknek a réves átkelésnél segítséget nyújtunk!

A táborban a MERKL CSALÁD idén is világbajnok minőségű meleg ebédet biztosít! Ehhez járul még a gyermekízlés szerinti bőséges tízórai és uzsonna!

Megköszönjük, ha zöldséggel, gyümölccsel, süteménnyel tudják támogatni táborunkat!
Részvételi díj: 12.000.- Ft. Lesz testvérkedvezmény is!

Jelentkezési határidő: június 25. KEDD 18.30.

Ebben az időpontban tartunk Pócsmegyeren egy SZÜLŐI ÉRTEKEZLETET, ahová feltétlenül várjuk a kedves szülőket! A tábor befogadóképessége korlátozott, így a jelentkezéseknél figyelembe vesszük a sorrendet. A részvételi díjat a szülői értekezleten kérjük befizetni!

 

 

Az Északpesti egyházmegye ifjúsági tábora

A gyülekezeti ifjúság számára is nagyszabású nyári táborral készülünk!

Az Északpesti egyházmegye ifjúsági táborában veszünk rész.

Helyszín: MÁTRAFÜRED-Sástó Ifjúsági tábor.

Ideje: 2019. július 29–augusztus 2. (hétfő-péntek).

Címe: KIRÁLY VAGYOK, SEGÍTSETEK!

Szeretettel várjuk 13 éves kortól 18 éves korig a jelentkezőket! 120 hasonló korú ifjúval tölthetjük együtt a nyár legjobb hetét!

Erről az alkalomról külön tájékoztató is készül, amelyet e tájékoztatóval együtt gyülekezetünk honlapján tekinthetünk meg:
https://honlap.parokia.hu/lap/pocsmegyer-leanyfalu/hir/mutat/7789/

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 15, összesen: 152264

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.