Nyomtat Elküld Olvasási nézet

FALV-AKCIÓ

!!! ÚJ HONLAPUNK MÁR ÉL: WWW.PONTESALAPITVANY.HU!!!

A programsorozat 2004 szeptember-2005. június közötti támogatója: Ifjúság 2000-2006 program

Kudlik Júliát legutóbbi alkalmunkon MÁRCIUS 17-én, Kövér Lászlót március 25-én láttuk vendégül a helyi művelődési házban.

EDDIG TÖRTÉNT:
Vendégünk volt CSINTALAN Sándor lesz december 9-én, 18.00 órakor a Nagyvázsonyi Művelődési Házban (Petőfi S. u. 2.) "K.O." - azaz Kérdések Órája (Hír TV) élőben.
Az alkalmat mulatság zárja a helyi panzióban. A 18.00 órai előadás ingyenes, a mulatságra viszont vacsorajegyek, további információk emiles elérhetőségen kaphatak.
Szeptember 24-én Rákay Philip és felesége, Orsolya volt vendégünk. A Hír TV népszerű műsorvezetője, a Nemzeti Konzultáció "frontembere" "Értékválság a magyar Médiában" címmel tartott előadást, fórumot.

Március 5-én, szombaton 14.00 órakor: TRIANON c. film megtekintése majd beszélgetés KOLTAY Gábor rendezővel a filmről, magyarságról.

Az alkalom alatt teaház, büfé várja a résztvevőket.
A belépés díjmentes, céladományt elfogadunk a folytatásra.

A rendezvények alatt külön teremben óvodásoknak, kisiskolásoknak különteremben játszóházas megőrzést biztosítunk.

Február 20-án Bálint Gábor, alapítványunk titkára, az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa (külföldi programok koordinátora) tartott filmmel, fényképpel egybekötött előadást a Cunamit követő mentésről, az Ök. Segélysz. beszláni, afganisztáni és európai ill. hazai munkájáról.

Január 9-i alkalmunkra vendégünk, Eperjes Károly Orbán Viktor üdvözletét is elhozta, aki a művész úr elmondása alapján már készülődött, hogy magánemberként meglátogassa rendezvényünket. Indulásuk előtt fél órával érkező telefon miatt ez a látogatás elmaradt. Sajnáljuk, hogy végül nem így nem történt meg ez a megtisztelő látogatás és bízunk benne, hogy még vendégül láthatjuk a polgári kormány miniszterelnökét.

Január 9-én, 14.00 órakor a Nagyvázsonyi Művelődési Házban volt. Vetítésre került: MEL GIBSON PASSIÓ c. filmje. A filmvetítést követően beszélgetésre nyílt alkalom EPERJES Károly színművésszel hitről, magyarságról, Európáról, értékekről. A teltházas alkalmon a film megrendítő és elgondolkoztató hatását Eperjes Károly úr előadása egészítette ki méltó és mégis oldott hangulatban. Az előadónk felhívta a figyelmet a helyes életvitel sorrendjére (Isten, család, haza, egyén), a gyakorlott és a személyes hit közti jelentős különbségre. A bizonyságtételnek is erős programon a résztvevő fiatalok számos kérdést tettek fel, megrendítően nyilatkoztak ill aktívan részt vettek a rendezvény otthonos hangulatának lebonyolításában (áhitat, teaház, büfé stb.).

A filmklub- és rendezvénysorozat első rendezvénye október 30-án volt.

De.10 óra: Mozimatiné 5-10 éveseknek (Vuk)
Du. 17.30, Filmvetés: Tizenötperc hírnév (főszerepben Al Pacino) sz. szinkr. amerikai film
A filmet követően kávéházi beszélgetés BAYER Zsolt publicistával a média szerepeiről.
Helyszín: Nagyvázsony, Művelődési Ház (Petőfi S. u. 2.) nagyterme. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A FALV-Akció sorozatunkat a helyi kábelszolgáltató csatornán a SEREGSZEMLE adása december 17-én adta adásba felvételről.

www.pontesalapitvany.hu!!! új honlaunk !!! www.pontesalapitvany.hu - ld. a linkben !!!:

































Kapcsolódó linkek

http://www.pontesalapitvany.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.