Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Beszélgetés-sorozat egyetemistáknak

 

Beszélgetés-sorozat egyetemistáknak

A Mester gyakran ült le terített asztal mellé, hogy beszélgessen és tanítson.

A félév folyamán fiatalos, kissé bohém környezetben beszélgethetünk egyetemistákat érdeklő kérdésekről, mindenféle témában... Ez egy olyan hely, ahova elhívhatjátok olyan barátaitokat, akik nem jönnének el templomba, de érdekli őket, hogy a keresztyének mit gondolnak arról a témáról.

Az alkalmak helyszíne a Púder Bárszínház Pincéje (Ráday utca 8.).

2013. november 25.  -  A FIÚ

Az advent kezdetén, a Fiú! - Valódi karácsony című film kapcsán (www.afiu.hu) arról beszélgettünk Pásztory Ádám, kreatív producerrel, az MRE Kommunikációs Szolgálatának vezetőjével, hogy az egyház hirdetheti-e magát?

Jézus tanítványait az evangélium terjesztésével bízta meg, az egyháznak 2000 év után is ez a faladata: hirdetni az örömhírt. De vajon ez jelenti azt is, hogy az egyház hirdeti magát? Elegendő-e, ha "csak" a templomokban folyik az igehirdetés, vagy más csatornákon is fel kell hívni a figyelmet az evangéliumra? Használhatja-e az egyház és hogyan a modern kommunikációs eszközöket? Meddig mehet el a figyelem-felkeltésben?

 

2013. november 11. -  Jézus a Föld Fia

Kodácsy Tamással, a Károli Gáspár Református Egyetem lelkészével beszélgettünk egy olyan témáról, ami napról-napra fontosabb, a teremtett világról, felelősségünkről és a környezetünk megóvásáról Jézus, a föld fia címmel.

"Egy darab föld kellett az ember teremtéséhez, a humuszból homo lett. A földből élet lett.

Egy darab föld kellett a két gyümölcstermő fához, 4 az élet fájához és a jó és rossz tudásának fájához. A földből sors lett.

Egy emberpár a bukásban, miattuk lett átkozott a föld, 6 amelyből vétettek, és amelyből nőttek a fák.

Egy ember a földből, Krisztusra vár, aki újra eljön dicsőségben ítélni élőket és holtakat.

Milyen lesz akkor a föld?"

 

2013. október 21. -  Kreatív én -  kis filmek a kreativitás erejéről

Meghívott vendégünk Berke Sándor, Genézius Társaság lelkésze Kolozsvárról. Ezen a rendhagyó alkalmon kisfilmeket nézünk, ezek segítségével a kreatív emberről gondolkodunk. Akik voltak nyáron a Csillagponton az Insomnia estjein, és tetszett nekik a kisfilmek világa, azok most is jól fogják érezni magukat.

Emberek, akik valószínűleg nem ismerik egymást és mégis hasonlóan gondolkoznak, mert van bennük valami közös. Ők a kreatívak. A világ különböző pontjain álmodozó és alkotó személyek élettörténetén keresztül figyelem a bennük lévő közös erőt, a kreativitást. A kreativitás szabaddá tesz. Erre a szabadságra vágyom. Szabadság és kreativitás egymás mellett járnak. Beszélgessünk a bennünk lévő kreatív erőről. 

 

2013. szeptember 30. - Menjünk vagy maradjunk?

Kiss Paszkállal, az ELTE-BTK  Társadalom- és Neveléspszichológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi docensével beszélgettünk arról az aktuális kérdésről, hogy milyen okok húzódnak a hazánkban is egyre erősödő migrációs folyamatok mögött. Ez a beszélgetés az Soli Deo Gloria Szövetség által szervezett MIGeneRÁCIÓ Konferencia folytatása volt.

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 9, összesen: 263241

  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...
  • 2024. április 03., szerda

    Messze megelőzve korukat, épp negyven éve kezdtek gyülekezetépítésbe egy panelvárosban Szénási János és felesége, Gazda Klára lelkipásztorok, akikkel ...