Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Keresd a párját!

Az ember kapcsolataiban - a másik ember által - válik emberré, de a kapcsolataival bajlódik is a legtöbbet élete során. Miért nem sikerülnek a kapcsolataim? Hogyan találom meg a "hozzám illőt"? Ha megtaláltam, hogy tudom megtartani?

 

Hétfőn esténként, a félév során hat alkalommal, 19 órától tartott alkalmakon interaktív keretek között próbálunk hasznos és egyben biblikus tudáshoz jutni az önismeret, szerelem, párválasztás, párkapcsolat útvesztőiben Böszörményi Nagy Iván családterapeuta kontextuális szemlélete alapján kidolgozott tematika alapján. Az esték programja: rövid, tartalmas előadás, játék, mese - és beszélgetés. (A sorozat elköteleződést kíván, azaz akit érdekel, lehetőleg mind a hat alkalmon vegyen részt.)

2014. szeptember 15. 19 óra ADNI ÉS ELFOGADNI - minden kapcsolat egyensúlyra törekszik az adás-elfogadás tekintetében. Vajon nem azért nem működik egy kapcsolatod, mert valaki többet adott, vagy éppen semmit sem? Te tudsz elfogadni? Mit jelent ez a gyakorlatban?

2014. szeptember 29. 19 óra JOGOSULTSÁGAINK - aki megszületett, jogosult arra, hogy róla gondoskodjanak, ezért igazságosnak érzi, hogy törődjenek vele, s igazságtalannak, ha elhanyagolják. De mi lesz a hiányokkal? Mi történik, ha valaki egy fontos kapcsolatban nem kapja meg, ami „jár neki"?

2014. október 13. 19 óra ELISMERÉS GYAKORLÁSA - ki szoktuk mondani, ami jó? Vagy csak azt, ami bánt? Hogyan kommunikálunk egymással?

2014. október 27. 19 óra FORGÓSZÁMLÁK A CSALÁDBAN - mi az, amit én tettem, s mi az, amit mások? Miért engem terhel, ami másoké? Az „apák ették meg az egrest és a fiak foga vásott bele?" Lehetséges, hogy harmad és negyedízig is „öröklődik" az átok? Isten büntetése lenne ez?

2014. november 17. 19 óra KÜLDETÉS ÉS ÖRÖKSÉGEK FELDOLGOZÁSA - hogyan választok hivatást? Vajon én akarok az lenni, vagy mások elvárása határoz meg? Családfa-rajzolás - férfi és női minták a családban.

2014. december 1. FELMENTÉS, MEGBOCSÁTÁS - minden kapcsolatban szükséges megállni, értékelni, helyretenni. Még akkor is, ha a másik erre nem hajlandó. Lehet megbocsátani bocsánatkérés nélkül? Egyáltalán mit jelent megbocsátani? „rendezzük végre közös dolgainkat..." (J.A. A Dunánál)

Az alkalmakat vezeti: Fodorné Ablonczy Margit (lelkész, pedagógus, családterapeuta)

Helyszín: A30 (1092 Budapest, Angyal utca 30. pincéje)

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 33, összesen: 263356

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...