Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gyülekezeti információ

Isten kegyelméből, a gyülekezet imádságos szeretetéből és sok segítő támogatással 2002-ben elkészült, 2003. februárjában pedig működni kezdett a gyülekezet 45 fő befogadására alkalmas bentlakásos, teljeskörű ellátást biztosító idősek otthona. Jelentkezőket folyamatosan fogadunk, bár jelenleg (2020.)"telt házunk" van.



Íme az - Isten különös kegyelméből elkészült - idősek otthona. Az épület közvetlenül a templom mellett helyezkedik el. A város központjához viszonylag közel, könnyen megközelíthetően, mégis csendes helyen, gyümölcsös és szölőskertek ölelésében, amely a nyugodt pihenést szolgálja.



Minden szobához külön teraszrész is tartozik, amely úgy is lehetővé teszi a friss levegőn tartózkodást, hogy nem kell kimenni az épületből.




Az alábbi tájékoztatóval szeretnénk az érdeklődőket a szükséges információval ellátni. Aki többet szeretne tudni, a jelzett telefonon fordulhat hozzánk.

T Á J É K O Z T A T Ó

a Sárbogárdi Református Egyházközség által létesített idősek otthonáról

Kedves érdeklődő Keresztyén Testvérünk!

Egyházközségünk egy bentlakásos idősek otthona létesítésén munkálkodott mindeddig.

A református szeretetotthon célja, hogy biztonságos nyugodt életfeltételeket adjon az ott élők számára. Személyre szóló, az egyéni szükségletekhez igazodó ápolást-gondozást szeretnénk nyújtani. A hitélet meghitt körülményeit kívánjuk biztosítani.

Az intézményi ellátás igénybevétele:
A felvételről kérelem alapján a fenntartó (a Sárbogárdi Református Egyházközség) dönt. A kérelem benyújtása előtt az intézményt mindenki igény szerint, előre egyeztetett időpontban megtekintheti. Előgondozást végzünk. Célja az alapos, kölcsönös megismerés.
A kérelem kedvező elbírálása esetén 90 napos próbaidő áll mindenki rendelkezésére, hogy tudja-e vállalni az otthonban való életet vagy nem.

Szolgáltatásaink köre:
Lakhatást biztosítunk egy, illetve két ágyas szobákban. Az egy ágyas szobáink alapterülete 12, a két ágyasokét 16,25 négyzetméter. Minden szobába egy kis belépőn keresztül juthatunk. Itt található egy beépített szekrény, és innen nyílik a fürdőszoba is. A fürdőszobát egy zuhanyzóval, mosdókagylóval, WC -vel szereltük fel. Minden szobából egy teraszra léphetünk ki. Étkezést naponta háromszor biztosítunk. Saját konyhát üzemeltetünk.
24 órás nővér felügyelettel rendelkezünk. Orvos rendszeresen heti 4 órában látja el a benntlakókat. Természetesen a váratlanul fellépő betegségek esetében orvosi, szakorvosi, korházi ellátáshoz segítjük, akit szükséges.
Az épület a tűzvédelem miatt füstérzékelőkkel van ellátva. A dohányzás az erre kijelölt helyen lehetséges.
A mosást az intézmény saját mosodájában végzi.
A gyógyszer ellátásról a vonatkozó állami törvények szerint gondoskodunk.

A hitélet gyakorlását a gyülekezet életével szoros közösségben kívánjuk biztosítani. A református keresztyén erkölcs megvalósulására törekszünk.

Szeretnénk ha az otthonban élők szeretteikkel továbbra is jó kapcsolatot tartanának fenn. Ennek feltételeit maximálisan támogatni kívánjuk.

Gazdasági kérdések:
Az intézmény működtetéséhez a lakóknak térítési díjat kell fizetniük. Ezzel kapcsolatos tájékoztatást telefonon tudunk adni.


Otthonunk a Széchenyi Tervpályázaton elnyert támogatásból épül. E pályázat szerint az idősek otthonába csak olyan idős személyek vagy házaspárok kerülhetnek elhelyezésre, akik sem önkormányzati lakásra vonatkozó határozatlan idejű bérleti jogviszonnyal, sem lakásra vonatkozó tulajdonjoggal nem rendelkeznek.

Reménységünk, hogy tájékoztatónk sokak számára segítség lehet a tájékozódásban és az ilyen irányú keresésében. Nem könnyű egy ilyen nagy döntést meghozni, ami életének további alakulására meghatározó. Ha bárkinek további kérdései, észrevételei vannak, - saját magát, családja tagjait, gyülekezetéhez tartózók valamelyikét, vagy bárkit ismeretségi körében -szívesen állunk rendelkezésére a következő címen, illetve telefonszámon: Református Egyházközség Idősek Otthona - 7000 Sárbogárd, Tompa Mihály u. 44. tel/fax.: 06-25-508-635, ill. 06-25-508-636.

Otthonunk létesítésének gondolatával hosszú évekig álltunk Isten színe előtt imádságos szívvel. Kerestük, vágytuk akaratát megérteni ebben a kérdésben. Mikor ez nyilvánvalóvá lett gyülekezetünk presbitériuma előtt is, elkezdődött az építkezés. A kivitelezés sok gondja között is egyetlen biztos támaszunk volt, a mi Urunk. Testvérünk döntésében is Isten igéjével szeretnénk támasz lenni: adjon azért az Úr néked belátást mindenekben (II.Tim.2 : 7.).
Isten áldja meg döntését és életét!


A templommal közös udavar a meghitt csendet és pihenést szolgálja. Az udavar parkosítva van ahol padokat helyeztünk ki.




Egy gyönyörű - fafűtéses cserépkályhával felszerelt - könyvtárszoba, társalgó teszi kellemesebbé az otthonban tartózkodást. Ez a helyiség a közös programok számára is kedves és kényelmes lehetőséget biztosít.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Megbízott intézményvezető: Kocsi-Horváth Mariann.

7000 Sárbogárd. Tompa Mihály utca 44.
tel: 06-25-508-635
fax: 06-25-508-636

email: ref.idosek.sbg[kukac]gmail.com


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



























Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 2, összesen: 59561

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...