Cikkek

A kuratórium határozatai

1/2009. (III.18.) sz. kuratóriumi határozat:

A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta a kuratórium képviselője által előterjesztett, a hozzászólásokkal kiegészített beszámolót az alapítvány és a kuratórium 2008. évi tevékenységéről, s felkéri a kuratórium elnökét, hogy a beszámolót és a meghozott határozatokat terjessze az alapító elé, egyben az alapítvány honlapján az elfogadott beszámolót és határozatokat hozza nyilvánosságra.
Felelős: Szabó László, a kuratórium képviselője
Határidő: az alapító által összehívott beszámoló ülés

2/2009. (III.18.) sz. kuratóriumi határozat:
A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta a kuratórium képviselője által előterjesztett az alapítvány 2008 évi pénzügyi gazdálkodásáról szóló beszámolót, s a 2008 évi mérleget a következő főbb adatokkal:
éves összes bevétel: 251eFt, Mérleg szerinti eredmény: 37eFt, a mérleg eszköz és forrás oldalának egyező végösszege: 509 eFt. Felkéri a kuratórium elnökét, hogy a mérleget, és annak szöveges kiegészítését terjessze az alapító elé.
Felelős: Szabó László, a kuratórium képviselője
Határidő: az alapító által összehívott beszámoló ülés

3/2009. (III.18.) sz. kuratóriumi határozat:
A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta a kuratórium képviselője által előterjesztett az alapítvány 2009. éves munkatervét az alábbiak szerint:.
- pályázati lehetőségek felkutatása, pályázatokon való részvétel (valamennyi kurátor) I-II. n.év
- konfirmandus fiatalok részére meghívó átadása a IV. GN-ra (Szabó L) II. n.év
- a gyülekezet ifjúsággal kapcsolatos feladatainak segítése, támogatása (hitoktatás, Balatoni táboztatás, Honismereti kör rendezvényei)(DragánGY, HatháziA, KerekesI-né, MatkóI)
- új alapítványi rendezvénysorozat kidolgozása, elfogadása, finanszírozásának megtervezése,meghatározása, lehetőség szerint ez évi beindítása. (DGY) I-III. n.év
- tatárszentgyörgyi nap megszervezése, létrehozása. (MatkóI) (II. n.év)
- IV. Generációs Napok megrendezése (SzL) III. n.év
- új kapcsolatok kiépítése, támogatók megnyerése. (minden kurátor)
Felelősek: a teljes évi programért: Szabó László, a kuratórium képviselője
Valamint a határozatban megjelölt személyek
Határidő: a határozatban megjelölt programhatáridők.

4/2009. (III.18.) sz. kuratóriumi határozat:
A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta, hogy az alapítvány a 2009-as évben rendezze meg a Generációs Napok eseménysorozatot. Megbízza Szabó Lászlót, a kuratórium aláírási jogosultsággal megválasztott képviselőjét hogy a XXIII. Kerületi Önkormányzat által meghirdetett pályázatra az iratanyagot adja be, és az előzetes költségvetés alapján 90.000 Ft, azaz kilencvenezer Ft támogatást igényeljen. Az alapítvány saját erőből és magánszemélyek céltámogatásából 100.000 Ft -ot, a bekerülési összeg több mint 50%-án fogja biztosítani.. A Generációs Napokra meg kell hívni az idén konfirmáló fiatalokat, valamint a gyülekezetünkkel, illetve az alapítványunkkal együttműködési kézségét kifejező külföldi gyülekezetek képviselőit. Ugyancsak hívjuk meg az alkalomra a Külső-Józsefváros Református Gyülekezet képviselőit is (Max. 4 fő)
A három napra tervezett összes résztvevő létszáma 120 fő, átlagos napi létszám 40 fő.

Felelős: Szabó László, a kuratórium képviselője
Határidő: 2009. március 31


.5/2009. (III.18.) sz. kuratóriumi határozat:
A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta, hogy az alapítvány az Szja 1%-ának adományozása érdekében készítsen egy szöveget (javaslat mellékelve), melynek május 20-ig történő -hetente megismételendő- ismertetésére kérjük fel gyülekezetünk lelkipásztorát, hogy az istentiszteleteken a hirdetések között azt olvassa fel és javasolja a kihirdetését Soroksár-Újtelepen is.

Felelős: Matkó Imre, kurátor
Határidő: jelen határozat meghozatalát követő 15 nap.

6/2009. (III.18.) sz. kuratóriumi határozat:
A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta a gyülekezet elszámolását a Honismereti Körnek az alapítvány által 10/2008. sz. határozattal odaítélt összegről annak ellenére, hogy az elszámolás a gyülekezet éves költségvetési beszámolójában nem szerepelt. Megállapítja, hogy a rendelkezésére bocsátott 32.000 Ft keretösszegből (2007 évi maradvány + 2008 évi meghatározott összeg )az elmúlt évben 13.573 Ft-ot használt fel. Ez a támogatás, mint egy 80 fő részére nyújtott kedvezményt a programok látogatásában. Az egy főre felhasznált támogatás összege 170 Ft volt. A támogatott alkalmakra a résztvevők 45.400 Ft céladományt adtak az alapítványnak, amely céladomány teljes egészében az esedékes programok sikeres lebonyolítására lett felhasználva. (Egy esemény átlagos támogatása a bekerülési költség 23%-a volt) Az összegből személyi jellegű kifizetés nem történt.
Felelős: Szabó László, a kuratórium képviselője
Határidő: Azonnal és folyamatos.

7/2009. (III.18.) sz. kuratóriumi határozat:
A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta a gyülekezet elszámolását az alapítvány által 10/2008. sz. határozattal odaítélt összegről annak ellenére, hogy az elszámolás a gyülekezet éves költségvetési beszámolójában nem szerepelt. A hittanoktatás támogatására nyújtott 20.000 Ft felhasználásáról -a leadott számlák alapján- megállapítja, hogy oktatási eszközökre, írószerekre összesen 20.920 Ft-ot költöttek (11.690 Ft Soroksár, 9.230 Ft Újtelep). A 920 Ft többletfelhasználást a kuratórium -utólag- jóváhagyja. A támogatás összegéből személyi jellegű kifizetés nem történt.
Felelős: Szabó László, a kuratórium képviselője
Határidő: Azonnal és folyamatos

8/2009. (III.18.) sz. kuratóriumi határozat:
A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta a gyülekezet elszámolását az alapítvány által 11/2008. sz.határozattal odaítélt összegről annak ellenére, hogy az elszámolás a gyülekezet éves költségvetési beszámolójában nem szerepelt. A támogatást az újtelepi fiatalok balatonaligai táborozásához használtak fel. A táborozás támogatására nyújtott 20.000 Ft felhasználásáról -a leadott számlák alapján- megállapítja, hogy élelmezésre, múzeumlátogatásra, foglalkozást segítő anyagok beszerzésére fordították. A támogatás összegéből személyi jellegű kifizetés nem történt.
Felelős: Szabó László, a kuratórium képviselője
Határidő: Azonnal és folyamatos

9/2009. (III.18.) sz. kuratóriumi határozat:
A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta, hogy a:
Gyülekezet ifjúságnevelési, hittanoktatási tevékenységét 2009 évben 25.000 Ft-tal
Gyülekezet Honismereti Körének tevékenységét 2009 évben 25.000 Ft-tal támogassa. Az összegből személyi jellegű kifizetéseket teljesíteni nem lehet. Elszámolni az alapítvány nevére kiadott számlákkal, a támogatási összeg felvételét követő 15 napon belül kell.
Felelős: a koordinálásért Kerekes Illésné kurátor, Hatházi Attila kurátor
a végrehajtásért Szabó László a kuratórium képviselője
Határidő: A támogatás igénybevételét követően legfeljebb 15 nappal.

10/2009 sz. kuratóriumi határozat:
A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta, hogy a kuratórium tagjai dolgozzanak ki egy -az alapítvány által szervezendő, rendszeres időközönként megrendezendő- eseménysorozatot, amely gyülekezetünk (Soroksár, Soroksár-Újtelep) fiataljai, tagjai részére hasznos, színvonalas, egyházi hagyományainkat szem előtt tartó elfoglaltságot, részvételi esetleg szereplési lehetőséget is jelent. A tervezet tartalmazza a lebonyolítás eszközigényét, finanszírozási lehetőségeket, s a megszólítani kívánt létszámot, s vegye figyelembe, a működő Honismereti Kör tevékenységét is. A tervezés során -igény esetén- gyülekezeten kívüliek részvételét is figyelembe lehet venni. A beterjesztett tervezetet a kuratóriumnak jóvá kell hagyni.
Felelős: a kidolgozásért és a kuratórium elé terjesztésért Dragán György kurátor
Határidő: 2009. 08.31-ig.

11/2009. (III.18.) sz. kuratóriumi határozat:
A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyja, hogy a Soroksár-újtelepi Református Templom építését az alapítvány által készített CD-kért és Karácsonyi képeslapokért kapott 37.100 Ft adományt 50.000 Ft-ra kiegészítse, s azt mint támogatást, az építkezés segítésére a gyülekezet rendelkezésére bocsássa. A gyülekezet az összeg felhasználásáról az alapítvány nevére kiállított számlával köteles elszámolni. Felhasználásig az összeget az alapítvány számláján kell tartani.
Felelős: Az összeg rendelkezésre bocsátásáért Szabó László képviselő
A számlával történő elszámolásért az építkezést irányító lelkipásztor
Határidő: kifizetésre: az írásos igény leadását követő legfeljebb 3. nap.
Elszámolásra: az támogatási összeg átadását követő 30 nap.

12/2009. (III.18.) sz. kuratóriumi határozat:
A kuratórium 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyja, hogy a
a kuratórium köszönetet mond mindazoknak, akik az alapítványt az éves tevékenysége során bármilyen módon támogatták, ezzel lehetővé tették, hogy gyülekezetünknek, gyülekezeti és gyülekezeten kívüli fiataloknak -ha szerény mértékben is- támogatást, tartalmas programokat nyújthattunk, vagy ilyen rendezvények létrejöttét segíthettük.
Köszönetet mond mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1%-át alapítványunknak juttatták, s ezzel jelentősen hozzájárultak eredményesebb működésünkhöz.
Tisztelettel kérjük, s várjuk jövőbeni segítségüket, támogatásukat.
Felelős: kuratórium
Határidő: azonnal és folyamatos

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 11, összesen: 46362