Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Áldozócsütörtök

Dr. Almási Mihály baptista lelkész Kádár István Csongor igehirdetését követően a következő szavakkal fordult a gyülekezet, és a házigazda lelkipásztor felé:

 

Szeretett Testvérek!

Különleges nap ez a mai.

A mai igehirdetés során megtudtuk -néhányan ezt megelőzően is tudtuk már-  a mi szeretett lelkipásztorunk, Kádár István Csongor testvér áldozócsütörtökön utoljára prédikál közöttünk.

Sok éven át mindig szeretettel várt bennünket a Soroksári Református Gyülekezet élén. Még érezzük azt a közvetlenséget a szolgálatából, amivel próbálta eljuttatni hozzánk Isten különös üzenetét.

Az áldozócsütörtöki igében -nem tudtam, hogy mit fog felolvasni- a Lukács szerinti igében háromszor fordul elő az a szó, hogy áldás. Ez a kifejezés, ha görögből szó szerint fordítjuk  azt jelenti, hogy jót mondani, jó mondás!

Először Jézus áldja meg a tanítványokat, miközben ott van velük a hegyen. Másodszor ez az áldás úgy hangzik el, hogy az Úr már emelkedik. Egy másik görög szó úgy fejezi ki, hogy alá kapott a felhő és eltakarta Jézust. Harmadszor pedig akkor, amikor a tanítványok visszaindulnak Jeruzsálembe, és áldják Istent, a Mennyei Atyát.

Áldás! Hadd kívánjak -talán mondhatom a többi lelkipásztor nevében is, a környező -pesterzsébeti és soroksári- gyülekezetek nevében is: sok-sok áldást a Te életedre, családodra, a jó Isten különös kegyelmét, hisz amikor az ember egy-egy szolgálatot akár milyen módon is befejez, az nem egy egyszerű dolog. Sok-sok kegyelemre, sok-sok áldásra van szükség.

Imádkozzunk a mi Csongor testvérünkért, szeretteiért, imádkozzunk azért, hogy Istenem Te pótold vissza azt a különös szeretetet, amellyel fogadott bennünket mindig itt ebben a templomban, és a Te áldásod nyugodjék meg rajta. Az az áldás, amelyet akkor, ott osztottál a tanítványoknak mielőtt elmentél volna. S add meg neki azt a kegyelmet, hogy az ő szívében is ott legyen az áldásmondás mindig feléd, azért az életért, amit neki ajándékoztál, azokért a szolgálatokért, amelyeket elvégezhetett, és amiket ez után is végezni fog, a Te dicsőségedre.

Ámen!

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 39, összesen: 1439847

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...