Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Énekeljetek az Úrnak

"Énekeljetek az Úrnak új énekeket!"

Június 13-15 között a Soroksári Református Egyházközség vendégül látta testvérgyülekezetünk delegációját valamint -több európai országban is jól ismert Bethlen Gábor kórusát! A látogatás célja az eddigi testvér-gyülekezeti kapcsolat megerősítése, együttműködési pontok keresése és nem utolsó sorban közösségeink egymás közti barátságának erősítése volt! Vendégeink gyülekezetünk tagjainál kaptak -az Ő elmondásuk alapján-minden igényt kielégítő szállást és ellátást! Sőt teljes volt az ökumené e tekintetben is, hiszen néhányan a katolikus közösségből is vállaltak vendégfogadást.

Szombaton Székelyudvarhelyi testvéreink városnézésen vehettek részt, melynek igen fontos és-nem csak az Ő számukra szívet melengető-eseménye volt Parlamentünk megtekintése. Este igazi SZERETETVENDÉGSÉGBEN  volt részük a református templom kertjében, ahol egymástól meghallgathattuk, és meg is tanulhattuk a legszebb énekeket is.

A program hivatalos részében a vasárnapi Istentisztelet keretében került sor mind a székelyudvarhelyi, mind a soroksári kórusok fellépésére illetve egy közös egyezmény -a testvér-gyülekezeti kapcsolat folytatására, megerősítésére- és ennek okiratának ünnepélyes aláírására.Az esemény keretében a soroksári gyülekezet székelyzászlót kapott mi pedig ,a már meglévő A Bethlen Gábor Dalárda zászlajára szalagot adományoztunk! " Énekeljetek az Úrnak új énekeket!" Ez az ige volt alapgondolata összejövetelünknek melyben benne foglaltatik a hála, a tenni akarás, és az együvé tartozás eszméje is!

Hálatelt szívvel köszönjük meg MINDENKINEK a segítségét legyen az természetbeni, vagy egyéb, aki közreműködött vendégeink ellátásában programjaink megszervezésében, illetve lebonyolításában! Külön köszönjük szíves támogatását Varga Balázsnak az Alsónémedi Református Egyházközség gondnokának, Bak Pál szikvízkészítőnek, a Báthory Műanyag Nagykernek, a Kis Virág (Olgi) virágüzletnek! Hisszük és reméljük, hogy ez a kapcsolat és ennek ápolása nem egyedülálló lesz gyülekezetünk életében, hanem példamutató lehet mindannyiunk számára!

Legyen mindig " Egyedül Istené a dicsőség"!


Bese Ferenc presbiter

A testvérgyülekeztei találkozón készült képeket, melyeket Szabó László gondnok úr készített, megtekintheti az alábbi linken:

https://plus.google.com/u/0/photos/112376168657664803747/albums/6026015574383377121

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 145, összesen: 1439953

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...