Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Indul a hitoktatás...

Tájékoztatás a református hitoktatásról

Tisztelt Szülők! Kedves Gyermekeink!

Örömmel hirdetjük meg a 2012/2013-as tanévben is a református hitoktatást. Röviden szeretném ismertetni azokat a lehetőségeket, ahogyan jelezhetik igényünket a szülők az oktatási intézmények, és az Egyházközség felé. Külön köszönetemet fejezem ki Igazgató Asszonyok felé, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az évkezdő szülői értekezleteken minden osztályban személyesen is szólhatok a hitoktatás tudnivalóiról. Ennek rendje az alábbiak szerint alakul:

2012. szeptember 3. 15 órától Grassalkovich Iskola első osztályai.

2012. szeptember 3. 16 órától Mikszáth Iskola első osztályában.

2012. szeptember 3. 17 órától Páneurópa Iskola alsó tagozatán.

2012. szeptember 10. 17 órától Mikszáth Iskola többi osztályában.

2012. szeptember 11. 17:30 órától Páneurópa Iskola felső tagozatán.

2012. szeptember 16. 9:30-kor kezdődő Istentiszteletet követően
első megbeszélés a konfirmációval kapcsolatban
szülőknek, gyermekeknek, érdeklődő felnőtteknek.

 

A Grassalkovich Iskolában tartandó további szülői értekezletekről szeptember 12-e után tudunk tájékoztatást adni. Az első órákat feltehetően szeptember 17- vel kezdődő héten tarthatjuk meg, kivétel a Páneurópa Iskola, ahol az alsó tagozaton már szeptember 6-a csütörtök 8 órától, illetve a felső tagozaton szeptember 10-én hétfőn reggel 8 órakor beindul a hitoktatás!

Kérem a szülőket, hogy már most készüljenek erre a személyes találkozóra, ahol -bízom benne- minden kérdésben megállapodásra jutunk. Amennyiben szeretnék, hogy gyermekük hitoktatásban részesüljön, először a jelentkezési lapot kérem kitölteni és az osztályfőnöknek visszavinni. (A jelentkezési lap ennek az oldalnak az alján letölthető!)

Hogyan zajlik a hitoktatás? Hisszük az a legfontosabb, hogy jó élményt jelentsen a gyermekek számára a hittanóra. Énekeket tanulunk, akár hangszerkísérettel is. Rövid imádságokat tanulunk, minden alkalommal elhangzik egy-egy bibliai történet is. Beszélünk ünnepeinkről: karácsony, húsvét, pünkösd alkalmával az adott ünneppel foglalkozunk. Szinte minden alkalommal a bibliai történethez kapcsolódóan képeket színezünk, a hittanóra végén egyszerűbb memóriajátékot is játszhatunk. Használunk bábokat, képes Bibliát. Gyermekeink Karácsony ünnepére, Anyák napjára rövid műsorral készülnek majd, amit együtt mutatnak be a református templomban.

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődő gyermeket, szüleiket a 2012/2013-as tanévben! Köszönjük az eddigi segítséget és nyitottságot minden intézményvezető részéről, és a továbbiakban is számítunk minden szülő és nevelő jó szándékú támogatására abban a munkában, amit gyermekeink nevelése érdekében- hisszük -közösen végezhetünk.

Kérdése esetén kereshet személyesen is a Hősök tere 11. szám alatt, vagy a
06-30-559-61-26-os telefonszámon.
Látogassanak el gyülekezetünk honlapjára: http://parokia.hu/lap/soroksári-reformatus-gyülekezet/, ahol szintén tájékozódhatnak a hitoktatásról, és a gyülekezet ifjúsági és felnőtt programjairól.

Kiss Péter
református lelkipásztor

 

 

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 63, összesen: 1439871

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...