Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Keressétek először Isten országát

Isten országát és igazságát keresve

Október 26-án hat fiatal, lelkipásztoruk Kiss Péter vezetésével kedves meghívásnak eleget téve Alsónémedibe látogatott, és részt vett az ottani református gyülekezet ifjúságának és a soroksári ifi első találkozóján. Megérkezéskor frissítővel várták ifjainkat, majd énektanulással és imaközösséggel kezdődött a program. Az énektanítást gitárkisérettel Ádám Zsolt vezette. A találkozó főelőadását Szappanos Zoltán helyi lelkipásztor tartotta, aki az igeolvasásra Kiss Péter lelkipásztor testvérét kérte fel, Máté evangéliuma 6. rész, 25-34. versei alapján. A központi mondanivalót a 33. vers alapján bontotta ki lelkipásztor úr: „Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek."

Az előadás üzeneteit három csoportban dolgozták fel a fiatalok, három területre figyelve. Hogyan éljük meg ma fiatalként Isten megértett igazságait személyes életünkben, családi körben, valamint a gyülekezeti közösségben. A mintegy háromnegyedórás csoportmunkáról mindhárom csoport egy-egy szóvivője számolt be a közös megbeszélésen, ami lezárta a délelőtti programot.

13 órakor ebédre vártak minket vendéglátóink, a menü raguleves és ötletesen tálalt többféle ízesítésű palacsinta volt. A fiatalok hatalmas tapsviharral köszönték meg asszonytestvéreinknek a finom falatokat. A délutáni program előtt még egy csoportképre is összeállt a mintegy harminc fiatal. 14 órakor filmvetítéssel folytatódott találkozónk, Hanga Mercédesz javaslatára a tökéletes ajándék című filmet tekintették meg a fiatalok. A vetítés előtt Kiss Péter lelkipásztor úr átadta a soroksári ifjúság ajándékát az alsónémedi fiataloknak, kívánva hogy a teáscsészék használatakor még ha nem is tudunk jelen lenni, de a soroksári ifi jusson eszébe ennek a kedves és erős közösségnek. A közel másfél órás mozizás után ismét csoportbeszélgetésben dolgozták fel élményeiket, érzéseiket a fiatalok. A beszélgetést Kiss Péter, lelkipásztor vezette, végül ismét imaközösség következett, melyben szinte minden fiatal hangos szóval, nagyon személyesen, mélyen mondta el könyörgését, hálaadását, kéréseit mennyei Atyánknak. A nap mégsem ért végett, hiszen a fiatalok sokféle közösségi játékban vehettek még részt Dobó Ágota testvérünk vezetésével. Kevéssel hat óra előtt vettünk búcsút kedves fiatal barátainktól, élményekkel, érzésekkel telve, abban a reményben, hogy ezen a napon sokakat megtalálhatott Isten az Ő üzenetével, megáldotta keresésünket.

Isten Lelke áldja meg a hallottakat minden fiatal szívében, hogy hitben erősödő közösségeink legyenek az Úr dicsőségére!

Kiss Péter, lelkipásztor

A fényképeket Szappanos Zoltán, lelkipásztor készítette

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 278, összesen: 1441315

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.