Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Megválasztottuk tisztségviselőinket

Péterffy György, gyülekezetünk beosztott lelkipásztora szolgált azon az istentiszteleten, amelynek végeztével közgyűlésként folytatta a munkát a gyülekezet.

Kiss Péter lelkész, a jelölő bizottság elnöke ismertette a választás törvényi előírásait. Bemutatta az elkészült, sorszámozott, lepecsételt szavazólapokat, bejelentette a szavazóurna megvizsgálását, és lezárását, majd a bizottság többi tgjával együtt kezdetét vette a szavazás.

Szavazó lapot az a testvérünk kaphatott, aki a választói névjegyzékben szerepelt, és azt aláírta. Az átvett szavazólappal félrehúzódtak a gyülekezet tagjai, vagy bementek a kis gyülekezeti teremben, ahol zavaró körülmények nélkül tölthette ki a saját szavazólapját, majd vissza a templomban elhelyezett urnához, s abba beledobta a szavazatát. Az urna mellett a bizottság egy tagja segédkezett.

Viszonylag rövid idő elteltével minden szavazatra jogosult tagja leadta szavazólapját, amelyet a bizottság tagjai megszámoltak, megvizsgálták, hogy a szavazólap érvényes, vagy érvénytelen szavazatot tartalmaz.

Ismét Kiss Péter lelkész állt az Úr asztala mogott, és kihirdette az eredményt, miszerint a megjelent szavazók száma jóval meghaladta a választói névjegyzékben szereplők számának 10%-át, tehát a közgyűlés határozatképes.
A leadott szavazatok közül 5 volt érvénytelen, a többi szavazólapon a presbitérium javaslatát elfogadták a választók. A teljes lista, illetve a megválasztott tisztségviselők bemutatása ide kattintva olvasható.

Lelkipásztorunk ezt követően felhívta a figyelmet a fellebbezési lehetőségre, annak határidejére, s ismertette, hogy kiknek áll módjában a fellebezést benyújtani. Külön hangsúlyozta, hogy a fellebbezéseket ne az esperesi hivatalhoz, ne a püspöki hivatalhoz küldjék, mert ott érdemben nem tudnak vele foglalkozni. A fellebezéseket a gyülekezetnél kell leadni! Amennyiben fellebbezés nem érkezik, a jelen szavazás eredménye 15 nap elteltével jogerőre emelkedik, ezért a presbiteri eskütétel várható időpontja 2011. november 27.

(111108-szala)

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 118, összesen: 1440625

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...