Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Sok év után remény...

Hosszú évek óta szinte minden presbiteri gyűlésen elhangzott a mondat: tavasszal az egyházmegyei közgyűlés dönt arról, hogy Soroksár-Újtelep önálló gyülekezet lehessen. De a döntés nem következett be! 2009-ben már az új templomunk alapkő letétele is megtörtént, de az új gyülekezet megalakíthatóságának híre csak nem érkezett meg. Elkezdődött a templom építésének tervezése, a talajmunkákon is túl voltunk, de a "fehér füst" még mindíg nem szállt fel. A 2011-es év azonban új fejezetet nyitott az új gyülekezet alakulásának, alapításának ügyében.

Új lelkipásztort választott Soroksár református népe, aki megérkezése és rövid tájékozódás után rávilágított: a gyülekezet rövid és közép távon is legfontosabb teendője a missziói munka erőítése. Örömmel tapasztalta, hogy a Soroksár "Ófalutól" helyileg elkülönülten élő Soroksár-újtelepi reformátusok létszámban megerősödve, fiatal lelkipásztorukkal együtt a templomépítés mellett  az önálló gyülekezeti létről, életről gondolkoznak. 
A missziói munka egyik ágának csúcsa, ha önálló gyülekezetet létrehozása realitássá válhat. Azt nem gátolni, nem fékezni, hanem szorgalmazni kell. Féltve, támogatva vigyázni az első lépéseknél, de határozottan segítve, s minden hivatalos lépést megtéve, hogy adminisztrációs gátak ne nehezítsék a saját élet elindulását. A presbitérium július 28-án tartott gyűlésen név szerinti szavazás után, egyhangú döntéssel kimondta a soroksári és az újtelepi egyházrészek önállóságát, ezzel egy új missziói egyházközség születésének örömhírét Budapesten. A határozatot a törvény által előírt helyre megküldte. 
Valójában ez volt az a lépés, amiről eddig csak beszélgettünk, de soha nem határoztunk. És most már hivatalosan is várhatjuk az egyhézmegyei döntést: lesz e egyel több, új református egyházközség Budapesten.  Főtiszteletű PüspökÚrnak a kerületi közgyűlésen elmondott beszédéből következtetve - reménységünkre - jó esély van erre. "Rövidesen új egyházközségek alakításáról számolhatunk be" mondta. Mi ezt bíztatásnak gondoljuk!
..."és ímé kihajtott vala a Lévi házából való Áronnak vesszeje, és hajtást hajtott, és virágot növelt, és mandolát érlelt." (Mózes IV. 17.8)

Úgy legyen!

(111212-szala)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 30, összesen: 1441067

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.