Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Testvérgyülekezeti találkozó 2014.

Testvérgyülekezeti találkozó Soroksáron június közepén

Ahogy előre ígérték, úgy érkezett meg Június 13-án pénteken este nyolc órára a Hősök terére testvérgyülekezetünk, a Székelyudvarhely Bethlen-negyedi református közösség 28 fős küldöttsége. A 105. zsoltár 1. versét énekelte hálatelt szívvel a templomba érkező közösség. Vendégeinket és a vendégfogadó családokat Kiss Péter lelkipásztor úr köszöntötte a Római levél 8. részének válogatott verseiből, majd röviden szólt az egész hétvége programjairól. Vendégeink gyorsan megismerkedtek a házigazdákkal, akik a hétvégére befogadták őket otthonaikba. A hűsítő italok elfogyasztása után mindenki gyorsan a szállására sietett, hogy a hosszú út fáradalmait kipihenhesse.

Június 14.-én, szombaton reggel 8 órakor a templomban találkoztunk, ahol Dr. Bekő István Márton lelkipásztor úr áhítattal szolgált. Lelkipásztorunk ismertette a szombati programokat: délelőtt Parlamenti látogatás, délután városnézés lesz a program. Bemutatta Hanga Mercédeszt, aki a délutáni buszos városnézés programjának vezetője lesz.

Negyed tízkor már a Kossuth téren „bontottunk" zászlót, énekeltünk közösen, amíg tíz órakor két csoportban szakértő vezetéssel beléphettünk a Nemzet Házába. Külön emlékezünk meg Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Úrról, és Kókai Máriáról Titkárságának vezetőjéről, hogy vendégeik lehettünk ezen a délelőttön. Székelyudvarhelyi testvéreinknek bizonyosan felejthetetlen élményeket szerezhettünk. Nagyon köszönjük nekik ezt a lehetőséget!

A parlamenti látogatás után még a téren megtekintettünk egy látványos őrségváltást, és énekeltünk a Kossuth téren éppen arra járóknak, akik szép számmal megálltak és hallgatták kórusaink közös énekét.

Csapatunk ezután a Ráday utcába sietett, ahol az Egyházkerületi Székházban fogyasztottuk el ebédünket. Délután öt óráig buszos városnézés következett, melyről később még közlünk tudósítást. Öt órától a templomkertben találkozva vacsorához készülődtünk, amit otthonmaradt testvéreink egész napos áldozatos munkával készítettek elő. Este kilenc óráig tartott közös programunk: beszélgetésekkel, közös énekléssel, az agapé átélésével gazdagodva tértünk nyugovóra.

Testvér-gyülekezeti találkozónk legfontosabb mozzanata következett Szentháromság vasárnapja délelőtt az Ünnepi Istentisztelet keretében. Igét hirdetett Dr. Bekő István Márton a Bethlen-negyedi gyülekezet lelkipásztora. A bűnbánati liturgiát Kiss Péter lelkipásztorunk végezte két testvérünk önkéntes szolgálatával. Az igehirdetést követően nagytiszteletű úr köszöntötte az ünneplő közösséget, hálát adva, hogy Isten idáig is elsegítette gyülekezeteinket. Felkérte Berde László Péter nyugalmazott lelkipásztor urat, hogy emlékezzen meg a testvér-gyülekezeti kapcsolat megszületéséről egészen a mai időkig. Visszaemlékezésében hálát adott egykori évfolyamtársa Kádár István Csongor életéért, akivel közösen elindították ezt a kapcsolatot. A gyülekezet egy perces néma főhajtással emlékezett Nagytiszteletű úr életére. Nagytiszteletű úr, mint a Bethlen kórus elnöke ajándékot nyújtott át Osváth Zoltán soroksári kántor-karnagy úrnak, és sok sikert kívánt ifjú lelkipásztor testvéreinek a kapcsolat további munkálásához, erősítéséhez.

Egyházközségeink Elnökségei-lelkipásztorok és gondnokok- írták alá a testvér-gyülekezeti kapcsolatot megerősítő okiratot, amit Kiss Péter lelkipásztor úr felolvasott a gyülekezeti közösség előtt. Lelkipásztorunk a gyülekezet nevében adta át közösségünk ajándékait Dr. Bekő István Márton úrnak, valamint a Bethlen Gábor dalárdának, egy erre az ünnepi alkalomra emlékeztető szép szalaggal ékesítve az énekkar zászlaját. Osváth Zoltán karnagy úr pedig Máthé Vilmának karvezető kollégájának adta át a gyülekezet ajándékát.

Testvér-gyülekezetünk lelkipásztora Bokor Csaba presbiter testvérünk segítségével egy székely zászlót adott át a soroksári gyülekezetnek, amit lelkipásztorunk ünnepélyesen átvett és elsőként Szabó Emőkének adott át, aki a teljes Istentisztelet alatt kitartóan tartotta is ezt a gyönyörű ajándékot. Az ajándékozásokat új székelyzászlónk felszalagozásával zárult, amit testvéreink e hétvége emlékére készítettek el és hoztak magukkal. A köszöntések után a két kórus műsora következett, amiről már olvashattak beszámolót látogatóink.

A Bethlen dalárda műsora után Szabó László gondnok úr adott át az általa eddig készített dokumentumokat a két gyülekezetről, és közös kapcsolatukról Cd formátumban. Áldás vétele után nemzeti imádságunk és a székely himnusz közös éneklése zárta szép délelőttünket. A közös ebéd elfogyasztása után fél kettőkor indult útjára testvéreink busza immáron Székelyudvarhely felé.

Hálásak vagyunk Istennek ezért a hétvégéért, és illesse köszönet a soroksári gyülekezet tagjait, akik szolgálatukkal, áldozathozatalukkal tettek vallást hitükről, a bennük élő krisztusi, befogadó szeretetről.

Soli Deo Gloria- Egyedül Istené a dicsőség!

Kiss Péter lelkipásztor

A fényképeket Szabó László gondnok úr készítette, amit az alábbi linken érhetnek el testvéreink, köszönet érte.

https://plus.google.com/u/0/photos/112376168657664803747/albums/6026015574383377121

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 195, összesen: 1440942

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.