Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2016. október 23-án

 

Hirdetések 2016. október 23-án

Imádkozzunk azért, hogy ami 60 évvel ezelőtt összetartást adott nemzetünknek, az

ma ne váljon a széthúzás olcsó eszközévé!

*******************************************

Kedden délelőtt 10 órakor Szabó András festőművész tárlatvezetést tart a Móra Ferenc Múzeum Pompei kiállításán. Az Asszonykör tagjai számára ingyenes a részvétel.

 

Az Egyetemi Lelkészség és a Szegedi Baptista Ifjúság rendezésében, kedden este 8 órakor, a TIK 700 fős kongresszusi termében kerül sor arra a mesés-zenés estre, melyen a szervezők Mező Misivel, a  Magna Cum Laude együttes nemrég megtért frontemberével beszélgetnek.

 

Ezen a héten, a csütörtökön fél 6 kor kezdődő „kora esti bibliaórán" tovább tanulmányozzuk a Jelenések könyvét.

 

Tekintettel az őszi iskolai szünetre, pénteken, és az azt követő héten nem tartunk gyülekezeti hittanórát.

 

Október 28-31. között, a Szegedi Protestáns Napok négy estéjén, minden nap 6 órakor találkozhatnak azok, akik istentisztelet keretében, együtt szeretnék megünnepelni a Reformáció 499 éves évfordulóját.

PÉNTEKENen a Baptista Imaházban,

SZOMBATONon az Evangélikus Templomban,

VASÁRNAP a Kálvin téri Templomban, (nálunk nem lesz 6 órás istentisztelet!)

HÉTFŐN, az úrvacsorás záró alkalmon itt, a Honvéd téri Templomban gyülekezünk

¾ 6-tól, amikor koszorút helyezünk el reformátoraink szobrainál.

 

A Tiszántúli Kerületi Nőszövetség Őszi Imanapi Előkészítő Konferenciáját november 10-13, csütörtök-vasárnap között tartják Berekfürdőn.

 

 

Megjelent a „Református Honvéd" tér 16. évfolyamának 3. száma. Aki nem kapott a bejáratnál, kérjük, hogy kifelé menet vegyen magához egy példányt.

 

 

Az elmúlt vasárnapok délelőttjén elhangzott igehirdetések néhány nyomtatott fénymásolata elvihető az előtérben lévő missziós asztalról. Az igehirdetések az egyházközség internetes oldalán is olvashatóak, kinyomtathatóak, tovább küldhetőek. Isten dicsőségére szolgáljon mindaz, amit a Lélek üzen általuk.

Akik közvetlenül e-mailen keresztül szeretnék megkapni az igehirdetést, jelezzék nekem az erre vonatkozó kérésüket: a megintitt@hotmail.com elérhetőségen.

 

Kérjük azok jelentkezését, akik fel tudják ajánlani tehetségük, szeretetük, képességük, szakmájuk, hivatásuk ajándékait önkéntes szolgálat, vagy méltányos fizetség ellenében. Legtöbb igény látogatásra, beszélgetésre, takarításra, mosásra vonatkozóan érkezett be. Várjuk a „szolgálatra jelentkezőket".

 

Megérkezett a Csendes Percek c. kiadvány novemberi-decemberi napokra készített legújabb száma.

 

**********************************************************

Az egyedül bölcs Istennek legyen dicsőség

Jézus Krisztus által örökkön-örökké.

Ámen."

Rm 16,27

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 295, összesen: 2250124

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...